A bútorvásárlás a gondos tervezéssel és a pontos méréssel kezdődik

//

Egy kanapéba vagy egy ebédlőasztalba beleszeretni a pillanat műve, ám a vásárlás előtt érdemes egy kis időre megállni, és gondolkodni. Befér egyáltalán a bejárati ajtón? Passzol egyáltalán a kiszemelt helyre? Ezeket a kérdéseket sokan figyelmen kívül hagyják, és csupán a házuk előtt szembesülnek vele, hogy nem ártott volna alapos méréseket végezni a vásárlást megelőzően.

Nem arról van szó, hogy építészmérnököt kellene fogadnod egy új heverő beszerzésekor, de rengeteg gondot megspórolsz, ha az alábbi kérdéseket felteszed magadnak azt megelőzően, hogy belépsz a kereskedésbe vagy megnyomod a rendelés gombot.

  • Valóban szükségem van a termékre vagy csupán elkapott a gépszíj, és holnap már meg is bánom a vásárlást?
  • Mennyi a rendelkezésre álló hely? Elég nagy a terület ehhez a bútordarabhoz? Passzolni fog a már meglévő berendezéshez?
  • Hogyan fog kinézni az új bútor a térben? Nem foglal el túl nagy helyet, illetve nem tűnik túl kicsinek?
  • A kihúzható, kinyitható, mozgatható részek is el fognak férni, és nem akadályoznak más mozgást?

Amennyiben ezek után még mindig úgy érzed, hogy a bútorvásárlás elengedhetetlen, következhet a tér alapos és precíz felmérése. A munkálatok ugyanis – különösen a lapraszerelt bútor összeszerelés – megkövetelik a precizitást.

Hogyan válassz ideális méretű bútort az otthonodba?

Első lépésként mérd meg a bejárati ajtót, illetve a helyiség ajtaját. Ez elengedhetetlen folyamat annak érdekében, hogy tiszta képet kaphass: befér-e a bútor az otthonodba. Amennyiben a lapraszerelt bútor vásárlása mellett döntesz, úgy nagy valószínűség szerint ez nem okoz majd gondot, ugyanakkor ilyen esetben érdemes latba vetni a képességeidet. Például a konyhabútor összeszerelés menni fog egyedül, vagy profi segítség szükséges a munkához?

Második lépésként jegyezd fel a fogadóhelyiség méreteit, ahová az új bútorodat tervezed. Vizsgáld meg a padló egyenetlenségeit, nincs is annál őrjítőbb, amikor az új komód billeg, akárhányszor elhaladsz mellette. Mérd fel a falak magasságát és szélességét, ügyelj rá, hogy egy nyíló ajtó vagy ablak nem akadályozza-e az elhelyezést vagy a használatot.

Ne feledkezz meg a csilláról, konnektorokról, kapcsolókról se, ugyanis rendkívüli bosszúságot tud okozni a figyelmen kívül hagyásuk. Ha nem tudod elképzelni a térben a megvásárlandó bútordarabot, készíts vázlatos rajzot. Ez segíthet eligazodni, és megkímél egy csomó plusz munkától.

Harmadik lépésként készülj fel alaposan a vásárlásra. Vesd össze a kereskedésben vagy az interneten megadott bútor paramétereket a rendelkezésre álló helyeddel. Készülj fel arra az eshetőségre is, ha a termék valamilyen okból mégsem lenne optimális. Tájékozódj a csere-, illetve a visszavásárlási lehetőségekről, a házhoz szállítás elérhetőségéről, áráról.

Ha személyesen a kereskedésben vásárolsz, vizsgáld meg az anyagminőséget és a strapabírást. Amennyiben találsz kiállított mintadarabot, vess rá egy pillantást. Ha webshopon keresztül szeretnél bútort venni, keress a termékkel kapcsolatos vásárlói véleményeket, illetve az üzletre vonatkozó értékeléseket. Apró dolognak tűnhet, de sok bosszúságtól és kellemetlenségtől megkímélhet a jövőre nézve.

Amikor mindent alaposan körül jártál, akkor utolsó lépésként következhet a bútor megvásárlása, összeszerelése. Amennyiben lapraszerelt terméket választottál, a kicsomagolást követően minden esetben győződj meg róla, hogy a csomag minden elemet és minden alkatrészt tartalmaz-e.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
76 vélemény:
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Klaudia Csatlós
Klaudia Csatlós
2023-10-05
Pár napon belül tudták vállalni a munkát és a megbeszélt időpontban el is végezték.
Éva Karika
Éva Karika
2023-09-26
Nagyon rugalmas, gyors, korrekt, segítőkész volt a fiatalember.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.