A bútorvásárlás a gondos tervezéssel és a pontos méréssel kezdődik

//

Egy kanapéba vagy egy ebédlőasztalba beleszeretni a pillanat műve, ám a vásárlás előtt érdemes egy kis időre megállni, és gondolkodni. Befér egyáltalán a bejárati ajtón? Passzol egyáltalán a kiszemelt helyre? Ezeket a kérdéseket sokan figyelmen kívül hagyják, és csupán a házuk előtt szembesülnek vele, hogy nem ártott volna alapos méréseket végezni a vásárlást megelőzően.

Nem arról van szó, hogy építészmérnököt kellene fogadnod egy új heverő beszerzésekor, de rengeteg gondot megspórolsz, ha az alábbi kérdéseket felteszed magadnak azt megelőzően, hogy belépsz a kereskedésbe vagy megnyomod a rendelés gombot.

  • Valóban szükségem van a termékre vagy csupán elkapott a gépszíj, és holnap már meg is bánom a vásárlást?
  • Mennyi a rendelkezésre álló hely? Elég nagy a terület ehhez a bútordarabhoz? Passzolni fog a már meglévő berendezéshez?
  • Hogyan fog kinézni az új bútor a térben? Nem foglal el túl nagy helyet, illetve nem tűnik túl kicsinek?
  • A kihúzható, kinyitható, mozgatható részek is el fognak férni, és nem akadályoznak más mozgást?

Amennyiben ezek után még mindig úgy érzed, hogy a bútorvásárlás elengedhetetlen, következhet a tér alapos és precíz felmérése. A munkálatok ugyanis – különösen a lapraszerelt bútor összeszerelés – megkövetelik a precizitást.

Hogyan válassz ideális méretű bútort az otthonodba?

Első lépésként mérd meg a bejárati ajtót, illetve a helyiség ajtaját. Ez elengedhetetlen folyamat annak érdekében, hogy tiszta képet kaphass: befér-e a bútor az otthonodba. Amennyiben a lapraszerelt bútor vásárlása mellett döntesz, úgy nagy valószínűség szerint ez nem okoz majd gondot, ugyanakkor ilyen esetben érdemes latba vetni a képességeidet. Például a konyhabútor összeszerelés menni fog egyedül, vagy profi segítség szükséges a munkához?

Második lépésként jegyezd fel a fogadóhelyiség méreteit, ahová az új bútorodat tervezed. Vizsgáld meg a padló egyenetlenségeit, nincs is annál őrjítőbb, amikor az új komód billeg, akárhányszor elhaladsz mellette. Mérd fel a falak magasságát és szélességét, ügyelj rá, hogy egy nyíló ajtó vagy ablak nem akadályozza-e az elhelyezést vagy a használatot.

Ne feledkezz meg a csilláról, konnektorokról, kapcsolókról se, ugyanis rendkívüli bosszúságot tud okozni a figyelmen kívül hagyásuk. Ha nem tudod elképzelni a térben a megvásárlandó bútordarabot, készíts vázlatos rajzot. Ez segíthet eligazodni, és megkímél egy csomó plusz munkától.

Harmadik lépésként készülj fel alaposan a vásárlásra. Vesd össze a kereskedésben vagy az interneten megadott bútor paramétereket a rendelkezésre álló helyeddel. Készülj fel arra az eshetőségre is, ha a termék valamilyen okból mégsem lenne optimális. Tájékozódj a csere-, illetve a visszavásárlási lehetőségekről, a házhoz szállítás elérhetőségéről, áráról.

Ha személyesen a kereskedésben vásárolsz, vizsgáld meg az anyagminőséget és a strapabírást. Amennyiben találsz kiállított mintadarabot, vess rá egy pillantást. Ha webshopon keresztül szeretnél bútort venni, keress a termékkel kapcsolatos vásárlói véleményeket, illetve az üzletre vonatkozó értékeléseket. Apró dolognak tűnhet, de sok bosszúságtól és kellemetlenségtől megkímélhet a jövőre nézve.

Amikor mindent alaposan körül jártál, akkor utolsó lépésként következhet a bútor megvásárlása, összeszerelése. Amennyiben lapraszerelt terméket választottál, a kicsomagolást követően minden esetben győződj meg róla, hogy a csomag minden elemet és minden alkatrészt tartalmaz-e.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.