A bútorvásárlás a gondos tervezéssel és a pontos méréssel kezdődik

//

Egy kanapéba vagy egy ebédlőasztalba beleszeretni a pillanat műve, ám a vásárlás előtt érdemes egy kis időre megállni, és gondolkodni. Befér egyáltalán a bejárati ajtón? Passzol egyáltalán a kiszemelt helyre? Ezeket a kérdéseket sokan figyelmen kívül hagyják, és csupán a házuk előtt szembesülnek vele, hogy nem ártott volna alapos méréseket végezni a vásárlást megelőzően.

Nem arról van szó, hogy építészmérnököt kellene fogadnod egy új heverő beszerzésekor, de rengeteg gondot megspórolsz, ha az alábbi kérdéseket felteszed magadnak azt megelőzően, hogy belépsz a kereskedésbe vagy megnyomod a rendelés gombot.

  • Valóban szükségem van a termékre vagy csupán elkapott a gépszíj, és holnap már meg is bánom a vásárlást?
  • Mennyi a rendelkezésre álló hely? Elég nagy a terület ehhez a bútordarabhoz? Passzolni fog a már meglévő berendezéshez?
  • Hogyan fog kinézni az új bútor a térben? Nem foglal el túl nagy helyet, illetve nem tűnik túl kicsinek?
  • A kihúzható, kinyitható, mozgatható részek is el fognak férni, és nem akadályoznak más mozgást?

Amennyiben ezek után még mindig úgy érzed, hogy a bútorvásárlás elengedhetetlen, következhet a tér alapos és precíz felmérése. A munkálatok ugyanis – különösen a lapraszerelt bútor összeszerelés – megkövetelik a precizitást.

Hogyan válassz ideális méretű bútort az otthonodba?

Első lépésként mérd meg a bejárati ajtót, illetve a helyiség ajtaját. Ez elengedhetetlen folyamat annak érdekében, hogy tiszta képet kaphass: befér-e a bútor az otthonodba. Amennyiben a lapraszerelt bútor vásárlása mellett döntesz, úgy nagy valószínűség szerint ez nem okoz majd gondot, ugyanakkor ilyen esetben érdemes latba vetni a képességeidet. Például a konyhabútor összeszerelés menni fog egyedül, vagy profi segítség szükséges a munkához?

Második lépésként jegyezd fel a fogadóhelyiség méreteit, ahová az új bútorodat tervezed. Vizsgáld meg a padló egyenetlenségeit, nincs is annál őrjítőbb, amikor az új komód billeg, akárhányszor elhaladsz mellette. Mérd fel a falak magasságát és szélességét, ügyelj rá, hogy egy nyíló ajtó vagy ablak nem akadályozza-e az elhelyezést vagy a használatot.

Ne feledkezz meg a csilláról, konnektorokról, kapcsolókról se, ugyanis rendkívüli bosszúságot tud okozni a figyelmen kívül hagyásuk. Ha nem tudod elképzelni a térben a megvásárlandó bútordarabot, készíts vázlatos rajzot. Ez segíthet eligazodni, és megkímél egy csomó plusz munkától.

Harmadik lépésként készülj fel alaposan a vásárlásra. Vesd össze a kereskedésben vagy az interneten megadott bútor paramétereket a rendelkezésre álló helyeddel. Készülj fel arra az eshetőségre is, ha a termék valamilyen okból mégsem lenne optimális. Tájékozódj a csere-, illetve a visszavásárlási lehetőségekről, a házhoz szállítás elérhetőségéről, áráról.

Ha személyesen a kereskedésben vásárolsz, vizsgáld meg az anyagminőséget és a strapabírást. Amennyiben találsz kiállított mintadarabot, vess rá egy pillantást. Ha webshopon keresztül szeretnél bútort venni, keress a termékkel kapcsolatos vásárlói véleményeket, illetve az üzletre vonatkozó értékeléseket. Apró dolognak tűnhet, de sok bosszúságtól és kellemetlenségtől megkímélhet a jövőre nézve.

Amikor mindent alaposan körül jártál, akkor utolsó lépésként következhet a bútor megvásárlása, összeszerelése. Amennyiben lapraszerelt terméket választottál, a kicsomagolást követően minden esetben győződj meg róla, hogy a csomag minden elemet és minden alkatrészt tartalmaz-e.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.