A bútorvásárlás a gondos tervezéssel és a pontos méréssel kezdődik

//

Egy kanapéba vagy egy ebédlőasztalba beleszeretni a pillanat műve, ám a vásárlás előtt érdemes egy kis időre megállni, és gondolkodni. Befér egyáltalán a bejárati ajtón? Passzol egyáltalán a kiszemelt helyre? Ezeket a kérdéseket sokan figyelmen kívül hagyják, és csupán a házuk előtt szembesülnek vele, hogy nem ártott volna alapos méréseket végezni a vásárlást megelőzően.

Nem arról van szó, hogy építészmérnököt kellene fogadnod egy új heverő beszerzésekor, de rengeteg gondot megspórolsz, ha az alábbi kérdéseket felteszed magadnak azt megelőzően, hogy belépsz a kereskedésbe vagy megnyomod a rendelés gombot.

  • Valóban szükségem van a termékre vagy csupán elkapott a gépszíj, és holnap már meg is bánom a vásárlást?
  • Mennyi a rendelkezésre álló hely? Elég nagy a terület ehhez a bútordarabhoz? Passzolni fog a már meglévő berendezéshez?
  • Hogyan fog kinézni az új bútor a térben? Nem foglal el túl nagy helyet, illetve nem tűnik túl kicsinek?
  • A kihúzható, kinyitható, mozgatható részek is el fognak férni, és nem akadályoznak más mozgást?

Amennyiben ezek után még mindig úgy érzed, hogy a bútorvásárlás elengedhetetlen, következhet a tér alapos és precíz felmérése. A munkálatok ugyanis – különösen a lapraszerelt bútor összeszerelés – megkövetelik a precizitást.

Hogyan válassz ideális méretű bútort az otthonodba?

Első lépésként mérd meg a bejárati ajtót, illetve a helyiség ajtaját. Ez elengedhetetlen folyamat annak érdekében, hogy tiszta képet kaphass: befér-e a bútor az otthonodba. Amennyiben a lapraszerelt bútor vásárlása mellett döntesz, úgy nagy valószínűség szerint ez nem okoz majd gondot, ugyanakkor ilyen esetben érdemes latba vetni a képességeidet. Például a konyhabútor összeszerelés menni fog egyedül, vagy profi segítség szükséges a munkához?

Második lépésként jegyezd fel a fogadóhelyiség méreteit, ahová az új bútorodat tervezed. Vizsgáld meg a padló egyenetlenségeit, nincs is annál őrjítőbb, amikor az új komód billeg, akárhányszor elhaladsz mellette. Mérd fel a falak magasságát és szélességét, ügyelj rá, hogy egy nyíló ajtó vagy ablak nem akadályozza-e az elhelyezést vagy a használatot.

Ne feledkezz meg a csilláról, konnektorokról, kapcsolókról se, ugyanis rendkívüli bosszúságot tud okozni a figyelmen kívül hagyásuk. Ha nem tudod elképzelni a térben a megvásárlandó bútordarabot, készíts vázlatos rajzot. Ez segíthet eligazodni, és megkímél egy csomó plusz munkától.

Harmadik lépésként készülj fel alaposan a vásárlásra. Vesd össze a kereskedésben vagy az interneten megadott bútor paramétereket a rendelkezésre álló helyeddel. Készülj fel arra az eshetőségre is, ha a termék valamilyen okból mégsem lenne optimális. Tájékozódj a csere-, illetve a visszavásárlási lehetőségekről, a házhoz szállítás elérhetőségéről, áráról.

Ha személyesen a kereskedésben vásárolsz, vizsgáld meg az anyagminőséget és a strapabírást. Amennyiben találsz kiállított mintadarabot, vess rá egy pillantást. Ha webshopon keresztül szeretnél bútort venni, keress a termékkel kapcsolatos vásárlói véleményeket, illetve az üzletre vonatkozó értékeléseket. Apró dolognak tűnhet, de sok bosszúságtól és kellemetlenségtől megkímélhet a jövőre nézve.

Amikor mindent alaposan körül jártál, akkor utolsó lépésként következhet a bútor megvásárlása, összeszerelése. Amennyiben lapraszerelt terméket választottál, a kicsomagolást követően minden esetben győződj meg róla, hogy a csomag minden elemet és minden alkatrészt tartalmaz-e.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
45 vélemény:
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!
L. Ákos Pálmai
L. Ákos Pálmai
2022-11-21
Gyorsan válaszoltak, azonnal kaptam árajánlatot, tartották magukat az árhoz, profin, időben dolgoztak, segítőkészek, másoknak is ajánlom őket.
Robert Somay
Robert Somay
2022-11-05
Pontos, megbízható és készpénzmentes, és mindez korrekt áron. Még egyszer nagyon köszönjük a bútorszerelést!
Anikó Kertész
Anikó Kertész
2022-10-03
Nagyon gyorsan sikerült időpontot egyeztetni. Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos volt a szerelő úr és korrekt áron dolgozott. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a galériaágy összeszerelésével. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.