Bútor összeszerelés házilag: Ezekre ügyelj az előkészületek és a munka során

//

Amennyiben lapraszerelt bútor vásárlására mellett döntesz, érdemes néhány praktikus tanácsot megszívlelned. A barkácsolás ugyanis lehet kellemes időtöltés, de a megfelelő előkészületek és tájékozódás nélkül bizony kellemetlen perceket is szerezhetsz magadnak. Ezekre ügyelj!

Mielőtt elindulsz a kereskedésbe vagy online rendlenél egy bútor webáruházból, feltétlen mérd és jegyezd fel a beépítendő tér méreteit, ahová leendő bútorod kerülni fog. Nincs is annál bosszantóbb, mikor a megvásárolt termék nem fér be a kiszemelt helyre. A mérés során ügyelj arra, hogy hagyj néhány centi légrést a bútor és a falfelület között.

Nem árt tisztában lenni az anyagokkal és azok jellemzőivel

Az egyik legfontosabb szempont, amit érdemes figyelembe venni a vásárlás során, az a bútor anyaga. A leggyakoribb alapanyagok a következők:

Forgácslemez (MDF) és rétegelt lemez. Ezek az alapanyagok jórészt alacsony árfekvésűek, ennél fogva a strapabírásuk is hagy némi kívánnivalót maga után. Az MDF-lap (összeragasztott faforgács) nem kifejezetten erős, így a felhasználhatósága is véges. A rétegelt lemez összeillesztett falapokból áll, aminek a teherbírása kissé masszívabb.

Laminált és furnér lap. A következő árfekvésű bútoripari termék a laminál (préselt faforgács) és furnér lap (sík felületre ragasztott vékony szeletek). Ezek az elemek már egy fokkal magasabb tartósságot biztosítanak, és az idők során kevésbé halványulnak el.

Tömörfa. A legerősebb és egyben a legdrágább építőanyag a tömörfa. A bútor összeszerelés során a szakemberek ezeket jórészt nagy teherbírású felületeknél, illetve olyan összekötőelemekként alkalmazzák, amelyekre nagyobb súly nehezedik.

Mielőtt a kiválasztott üzletbe indulnál, online vásárolnál

Annak érdekében, hogy ne érjen meglepetés, mielőtt elindulsz a kiszemelt üzletbe tájékozódj a cég vételi díj visszatérítési és termékcsere szabályzatáról. Szükséges megőrizni a vásárlási számlát? A visszaszállítás díja a vásárlót terheli? Mi a teendő sérült termék vásárlása esetén?

Érdeklődj a konkrét anyagról. Számos esetben csupán annyit tüntetnek fel az információs oldalon, hogy „anyaga: fa”. Ez azonban a bükktől a fenyőn keresztül a meggyig terjedhet, ezek pedig különböző strapabírással rendelkeznek. Érdemes továbbá informálódni, hogy a cég vállal-e telefonos segítségnyújtást. Ez jól jöhet abban az esetben, ha elakadsz a barkácsolás során, vagy hiányzik egy-két alkatrész a csomagból.

Ha már hiányzó alkatrész

Ha mar hianyzo alkatresz

A csomag megérkezésekor azonnal nyisd fel a dobozt, és alaposan ellenőrizd a szállítmányt. (Figyelem! A csomagolóanyag felnyitásához soha ne használj éles vágóeszközt, mert felsértheted annak tartalmát.) A tájékoztató alapján ellenőrizd, hogy minden elem és alkatrész megérkezett-e a csomaggal. Ha valami hiányzik, azonnal jelezd az üzlet telefonos vagy személyes ügyfélszolgálatán.

Gondolkozz előre! Akkor cselekszel optimálisan, ha a bútort abban a helyiségben állítod össze, ahova eredetileg is tervezted. Így nem érhet az a meglepetés, hogy nem fér be az ajtón, vagy nem tudsz befordulni vele a szemközti faltól.

Próbál egyenletes és szilárd padlón dolgozni, amit a bútor csomagolóanyagaként használt kartonnal le is teríthetsz, így elkerülheted a burkolat sérülését. Ha előre fúrt lyukakat találsz a bútorlapon, előzetesen tisztítsd ki belőle a maradék sorját, így a csavarok és rögzítő elemek könnyebben a helyükre illeszkednek. A sérülések elkerülése érdekében használj védőkesztyűt a bútor összeszerelési munkálatok során.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
32 vélemény
Robert Somay
Robert Somay
2022-11-05
Pontos, megbízható és készpénzmentes, és mindez korrekt áron. Még egyszer nagyon köszönjük a bútorszerelést!
Olvass tovább
Anikó Kertész
Anikó Kertész
2022-10-03
Nagyon gyorsan sikerült időpontot egyeztetni. Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos volt a szerelő úr és korrekt áron dolgozott. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a galériaágy összeszerelésével. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.
Olvass tovább
Zsófia Horváth
Zsófia Horváth
2022-09-01
Vègtelenül precíz,pontos.A megkeresèsre szinte azonnal vàlaszolt,hamar tudta vàllalni.Pontosan,precizen,tisztàn ès gyorsan dolgozott.El sem hittem,hogy ilyen könnyen sikerült a szerelèst (emeletesàgy) elintèzni.Ha bùtorszerelès,akkor csak Ôt!
Olvass tovább
Marcell Tátrai
Marcell Tátrai
2022-09-01
Gyors, profi munka, meglepetések nélkül!
Olvass tovább
Adam Kosik
Adam Kosik
2022-08-22
Nagyon jó a tapasztalatunk velük, szét-, és összeszerelésnél is időben jöttek, gyorsan végeztek, a munka pedig hibátlan volt. Az ár is nagyon rendben van, abszolút ajánlom!
Olvass tovább
Kata Mészáros
Kata Mészáros
2022-08-22
Korrekt, gyors, precíz munkavégzés és kapcsolattartás. Csak Ajánlani tudom!
Olvass tovább
Evelin Séra
Evelin Séra
2022-08-19
Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos és normalis fiatalember volt a szerelő úr. Teljes mértéoben meg vagyunk elégedve vele. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.
Olvass tovább