Nem találsz megfelelő lapraszerelt bútort az IKEA-ban? Mutatjuk az ilyen jellegű hazai boltokat alternatívaként!

//

Kétféle ember létezik a világon: aki szereti saját kezűleg maga összerakni a bútorait, és aki irtózik az efféle tevékenységtől. Ha te azok közé tartozol, akik számára kellemes hétvégi elfoglaltság egy új ágy, egy asztal vagy egy TV-állvány összeállítása, akkor ez a cikk egyenesen neked íródott. Mutatjuk a hazai felhozatalt az ilyen jellegű bútorboltok terén, hogy a bútor összeszerelés házilag se legyen komoly probléma.

A legismertebb, magyar piacon jelenlévő bútorbolt kétségtelenül az IKEA. Az Ingvar Kampard svéd vállalkozó által 1943-ban létrehozott, postai úton rendelhető katalógus vállalkozása mára az egyik legnagyobb világszintű lakberendezési márkájává nőtte ki magát.

A 208.000 munkatársat foglalkoztató vállalat 2018-ban globális szinten 19 új áruházat nyitott, és 38,8 milliárd eurós forgalmat bonyolított. Tekintettel a vállalkozás közel 80 éves múltjára, az IKEA bútor összeszerelés egy darabka svéd történelmet is az otthonunkba varázsol.

Az IKEA neve ugyan egybeforrt a lapra szerelt bútorüzlettel, ugyanakkor számtalan alternatíva létezik azok számára, akiknek az észak-európai üzletlánc valamilyen okból nem nyerte el a tetszését.

Kika

Az 1973-ban alapított lakberendezési áruház a magyar piacon kívül Ausztriában, Csehországban, Szlovákiában és Romániában is elérhető. (2019 augusztusában a magyarországi Kika üzletek az XXXLutz KG tulajdonába kerültek.)

Az áruházlánc forgalmazott termékeit az innováció és az otthoni kényelem kialakítása jellemzi, épp ezért a Kika bútor összeszerelés végeredményként egyfajta kényeztetést is kölcsönöz a vásárló számára.

JYSK

Lars Larsen dán vállalkozó 1979-ben nyitotta meg első, egyébként ma is működő bútorkereskedését Dánia második legnagyobb városában, Aarhusban. A JYSK-csoport mára 51 országban van jelen, és több mint 3000 áruházzal büszkélkedhet.

A csoportnak mintegy 26.500 munkatársa van, éves forgalma pedig eléri a 4.1 milliárd eurót. A JYSK bútor összeszerelés nem csupán kreatív elfoglaltságot ad, de a skandináv életérzést is megtapasztalhatjuk általa.

MÖMAX

Az osztrák bútoráruház a maga 18 éves múltjával a mezőny legfiatalabb versenyzője. A Németországban, Szlovéniában, Bulgáriában, Svájcban, Lengyelországban és Romániában is jelenlévő bútor üzletlánc átlag 6000-8000 négyzetméteres eladótérrel rendelkezik, és újgenerációs boltjaikban a lakberendezési, barkácsolási és kertészeti termékek mellett egyre inkább hangsúlyt kapnak az elektronikai és virtuális fejlesztések is.

RS

Az eredetileg Reitter Sarok Bútordiszkont néven (ennek a rövidítése az RS) 1992-ben indult vállalkozás a budapesti XIII. kerületben egy átalakított kultúrházban nyitotta meg a kapuit. A bútordiszkont igyekszik eleget tenni a vásárlók magas elvárásainak, így filozófiájuk mellett árpolitikájuk is hangsúlyt kap.

Az RS kezdetekben csupán kisbútorok, alacsonyabb árfekvésű ülőgarnitúrák és kanapék forgalmazását vállalata, ám néhány éven belül egy elhagyott textilgyárat felújítva szélesítette az árukínálatát, és rendkívül tágas eladóterű üzletet nyitott meg.

Látható tehát, hogy aki a svéd IKEA alternatíváját keresi, az nem fog csalódni a hazai felhozatalban. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a felsorolt üzletek és üzletláncok által kínált bútorok változó összeszerelést igényelhetnek. Egyes bútorelemek testre szabhatók, variálhatók, adaptálásra előkészítettek lehetnek, míg mások rögzített felhasználásúak, ahogy a kiszállítás rendjében is mutatkozhatnak eltérések.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
71 vélemény:
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.
Fekésházi Krisztina
Fekésházi Krisztina
2023-08-01
Sándort hétvégén kerestem email ben, amire készségesen válaszolt. Profi gépekkel érkeztek, a bútorokat gyorsan összeszerelték, jó szívvel ajánlom őket másoknak is!
Clara Bal
Clara Bal
2023-07-31
Rovid idon belul adtak idopontot, pontosan erkeztek. Ketto szemely nagyon precizen 1 ora alatt osszeallitott egy 3 ajtos gardrobszekrenyt. Nagyon ajanlom oket mindekinek.
György Nagy
György Nagy
2023-06-19
Csak ajánlani tudom: szakmailag és emberileg is kiválóak.
Zoltan Gutmann
Zoltan Gutmann
2023-06-16
Gyors profi munka.Szakszerű precíz munkavègzès.Ajánlom.