Hogyan hozhatod ki a legtöbbet az IKEA bútorokból?

//

Most vásároltál néhány bútordarabot az IKEA-tól, vagy már évek óta velük élsz? Fontos, hogy időt szánj arra, hogy a legtöbbet kihozd az IKEA-bútorokból.

Ha azt szeretnéd, hogy bútoraid hosszú ideig megmaradjanak és évekig jól mutassanak az otthonod bármely részén, van néhány alapvető lépés, amit meg kell tenned. Ez a cikk végig vezet ezeken a lépéseken és segít abban, hogy a lehető legtöbbet kihozd az IKEA-bútoraidból.

  1. Válaszd ki a megfelelő darabokat. Nem minden IKEA-bútor egyforma. Ügyelj arra, hogy a kiválasztott darabot a rendeltetésszerű használathoz igazítod. Nézd meg a méretet, a súlyhatárt és az anyagokat, hogy biztos legyél benne, hogy a bútordarab bírja majd a neki szánt feladatot.
  2. Szánj időt a megfelelő összeszerelésre vagy kérj segítséget. Ne becsüld alá a bútor összeszerelés fontosságát. A kemény munka és a bútor összeszerelésével töltött idő megtérül, de nem mindenkinek van a kezében a barkácsolás, ezért érdemes szakemberhez fordulnod, még akkor is ha tudod mi fán terem az imbuszkulcs.
  3. Vásárolj tartozékokat. Bár lehet, hogy még nem gondoltál rá, de az IKEA-bútorodat kiegészítheted különböző kiegészítőkkel is. Ne korlátozd magad a tipikus IKEA megjelenésre. Az olyan tárgyak, mint a szövethuzatok, díszpárnák és asztali lámpák igazán személyessé tehetik és karaktert adhatnak a bútoroknak.
  4. Tartsd szemmel az alkatrészeket. Idővel az alkatrészeket ki kell cserélni vagy meg kell húzni. Győződj meg róla, hogy rendszeresen ellenőrződ a lapraszerelt bútorokat, és ügyelj arra is, hogy a meglazult csavarokat meghúzd, az elhasználódott darabokat pedig cseréltesd ki egy bútorszerelővel.
  5. Tartsd karban. Az IKEA bútorokon gyorsan összegyűlhet a por és a szennyeződés, ami tönkreteheti a fa vagy a szövet megjelenését. Ahhoz, hogy évekig úgy nézzen ki, mintha új lenne, rendszeresen töröld le egy rongy segítségével, és győződj meg róla, hogy a szövetdarabokat porszívózd le rendszeresen.

Néhány egyszerű lépés szem előtt tartásával az IKEA bútoraid valami igazán gyönyörűvé varázsolhatod. Kövesd ezt az egyszerű útmutatót, és hozd ki a legtöbbet az IKEA bútoraidból, de ha még ennél is tovább mennél, az alábbiakban bemutatunk néhány tippet az IKEA bútorokkal való lakberendezéssel kapcsolatban.

Milyen lakberendezési stílusokból indulj ki, ha IKEA bútorokkal rendezed be az otthonod?

Az IKEA bútorkínálatának a nagy előnye, hogy a natúr vagy klasszikus, egyszerűbb stílusoktól kezdve a modern vonalas és minimalista képi világokig bármilyen berendezési stílusra találhatsz megfelelő darabokat. Erre példa az IKEA popularitása, mely trendekhez és emberi igényekhez igazodik. Az is lehetséges, hogy egy sima alapfelszereltséget válassz és bővítsd azt modulokkal, amik opciónként jönnek a termékekkel együtt. De ha egy megszokott, közel sem hagyományos lakberendezésben gondolkodsz, párosíthatod a letisztult, modern darabokat a nagyobb prémium bútorokkal, hogy kompromisszumot köss az ár-érték arányban a küllem javára.

Natúr lakberendezési stílus IKEA bútorokkal

Ha inkább az egyszerű, letisztult stílus mellett döntesz, akkor szerencsére a skandináv stílus kéznél van az IKEA kínálatában. A klasszikus, natúr színű bútorok és modern fa elemek, keverve a funkcionalitást és a komfortot tökéletes lehetőségeket nyújtanak a natúr lakberendezési stílus alkalmazásához. Ez a fajta dizájn jóval csökkenő átlag költségekkel rendelkezik, akár az idő múlásával is, tökéletesen kihasználva az otthonunk előnyeit.

Modern lakberendezési stílus IKEA bútorokkal

A modern stílusú IKEA bútorok lehetnek króm bevonattal rendelkező olyan darabok, melyek külsőjüket tekintve a minimalista stílus jellemzőihez igazodnak, melyek letisztult formákban és színekben is jelen vannak. A modern alkotásokkal biztosak lehetünk abban, hogy ezek a bútorok szemléltetik a megfelelő értéket és funkcionalitást. A megfelelő bútorok kiválasztásával elérhető az elegáns, modern megoldás anélkül, hogy komoly áldozatokat kellene hoznunk.

Minimalista lakberendezési stílus IKEA bútorokkal

Ha a minimalista stílust szeretnéd megvalósítani, akkor az IKEA kínálatában megtalálhatók olyan bútorok, melyek felszerelése és kialakítása megfelelnek a minimalista stílus követelményeinek. Ezek a darabok rendszerint úgy van kialakítva, hogy egyszerre több funkciót is ellásson, olyan alapfelszereltséggel, mint például egy ágy, ami megfelel a napi pihenéshez, de ha szükségét érezzük, extra polccal, fiókkal igazíthatjuk kedvünkre.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.