Milyen lakberendezési stílusokhoz illenek a legjobban az IKEA bútorok?

//

Az IKEA-t 1943-ban, 17 éves korában alapította Ingvar Kamprad, aki a cég nevét (IKEA) a saját neve, a családja farmjának nevének (Elmtaryd) és a szülőfaluja (Agunnaryd) kezdőbetűiből alkotta meg. Az üzletek ma is megőrzik a svéd eredetet, a svéd zászlók színvilágával díszítve (kék és sárga) és a svéd ételeket kínálva az üzletben lévő éttermekben, illetve természetesen a cég termékeihez megadott skandináv nevek is továbbra is megőrzik az eredeti értékeket.

A lapraszerelt bútorok, amit 1956-ban vezettek be, az IKEA márka alapjait képezik. Ezáltal a cég számára jelentős árengedményeket tudott megadni és sikeres pozíciót foglalt el az üzleti piacon.

Miért szeretjük az IKEA-t?

A század közepi modern stílus, amit az IKEA megalkotott, továbbra is időtlen klasszikusnak számít a minimál zen-szerű megjelenés és a nem szűkszavú otthoni belső terek érzése miatt.

 • Az IKEA egyenlő a tiszta vonalakkal és a merőben egyszerű sziluettekkel.
 • A dekor a fegyelmezett életmódot is tükrözi, mindig távol tartja a rendetlenséget, hiszen a tiszta vonalakat és az elegáns esztétikát tartja előtérben.
 • Az IKEA elemei ugyanolyan könnyen és ízlésesen illeszkednek az ipari témájú vagy rusztikus vidéki házi dekorációhoz, mint számos más dekorációhoz is.
 • A skandináv bútorok meglehetősen masszívak, és kiállják az idő próbáját is.

Otthon vagy irodában: IKEA kényelem és termelékenység

Az ergonomikus funkcionalitás jegyében készült IKEA bútorok ízléses dekorációs elemmel is gazdagítják a munkaterületet. Akár otthonról dolgozol, akár laptopodnak szeretnél helyet biztosítani, vagy íróasztalt keresel a gyerekeknek, az IKEA termékválasztéka bizonyítja, hogy megfelel a feladatnak.

A modern, áramvonalas megjelenésű és állítható magasságú lábakkal rendelkező, stílusos opciókkal, valamint a vintage, tömör fából készült, pácolt felületű íróasztalokig, az IKEA bútorszettjei között biztosan van olyan, amelyik számodra is megfelelő.

Hogyan alkalmazzuk megfelelően az IKEA megjelenést?

Megtarthatod a szoba egyik alapvető vagy nagyobb alapdarabját, például egy nappali kanapét vagy étkezőasztalt és elkezdheted behozni az IKEA kísérő elemeit, étkezőszékeket, nappali asztalokat stb.

 • Adj hozzá a térhez többféle IKEA széket, keverd a színeket és az anyagokat, hogy személyre szabottá tedd az ízlésednek és kedvednek megfelelően.
 • Vagy hozd be az IKEA egyik tömör alapfa asztalát, amelyik jól működik a már meglévő székeivel.
 • A szekrényeket, polcokat és könyvespolcokat tartsd zsúfolatlanul.
 • Adj hozzá a térhez világosabb, természetes textíliájú szőnyegeket, szemben a túl sötét, plüss vagy vintage kinézetű szőnyegekkel.
 • A kiegészítők közé tartozhat egy vagy két tükör, hogy több fényt hozzon be; egy modern, absztrakt vagy kortárs műalkotás; és minden további hangsúlyt jól átgondoltan és célszerűen kell elhelyezni.
 • És mint mindig, legyen benne némi élő zöld növényzet. Helyez el cserepes növényt és más friss zöld növényeket az egész lakásban.
 • Csak arra ügyelj, hogy skandináv megjelenésed kiegyensúlyozott legyen – ne legyen túl sok hosszú lábú modern darab vagy pasztellszín.

Lakberendezési stílusok, amelyek az IKEA bútorokkal jól működnek!

Az IKEA bútorstílusok számos lakberendezési stílushoz illeszkednek, például a következőkhöz is:

 • Kortárs lakberendezés
 • Parasztház stílusú lakberendezés
 • Futurisztikus stílusú lakberendezés
 • Ipari stílusú lakberendezés
 • Modern stílusú lakberendezés

Az IKEA lapraszerelt bútorai közül sok modernebb kivitelben is kapható. Ez a stílus zökkenőmentesen ötvözi a funkcionalitást és az elegáns kompozíciót. A szettek praktikusak, miközben visszafogott eleganciájukkal magáért beszélnek és szinte minden lakberendezési stílushoz illeszkednek, ami az elmúlt években voltak divatosak.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
87 vélemény:
Katalin Zana
Katalin Zana
2024-02-15
Gyorsan jött, precíz és szép munkát végzett Sándor, köszönjük!
Annamária Hovanyecz
Annamária Hovanyecz
2024-02-04
Gyors, megbízható, precíz munkavégzés. Ajánlom mindenkinek!
Attila Varga
Attila Varga
2024-02-03
Pontos, remek szakemberek, csak ajnlani tudom.
Gábor Tóth
Gábor Tóth
2024-02-03
Gyors, pontos, precíz, megbízható :)
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Maria Balazsi
Maria Balazsi
2024-01-09
Köszönöm a tökéletes munkát és hogy még a karácsonyelõtti csúcsforgalomban is bepréselték az én spontán rendelésemet.
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!