Milyen lakberendezési stílusokhoz illenek a legjobban az IKEA bútorok?

//

Az IKEA-t 1943-ban, 17 éves korában alapította Ingvar Kamprad, aki a cég nevét (IKEA) a saját neve, a családja farmjának nevének (Elmtaryd) és a szülőfaluja (Agunnaryd) kezdőbetűiből alkotta meg. Az üzletek ma is megőrzik a svéd eredetet, a svéd zászlók színvilágával díszítve (kék és sárga) és a svéd ételeket kínálva az üzletben lévő éttermekben, illetve természetesen a cég termékeihez megadott skandináv nevek is továbbra is megőrzik az eredeti értékeket.

A lapraszerelt bútorok, amit 1956-ban vezettek be, az IKEA márka alapjait képezik. Ezáltal a cég számára jelentős árengedményeket tudott megadni és sikeres pozíciót foglalt el az üzleti piacon.

Miért szeretjük az IKEA-t?

A század közepi modern stílus, amit az IKEA megalkotott, továbbra is időtlen klasszikusnak számít a minimál zen-szerű megjelenés és a nem szűkszavú otthoni belső terek érzése miatt.

 • Az IKEA egyenlő a tiszta vonalakkal és a merőben egyszerű sziluettekkel.
 • A dekor a fegyelmezett életmódot is tükrözi, mindig távol tartja a rendetlenséget, hiszen a tiszta vonalakat és az elegáns esztétikát tartja előtérben.
 • Az IKEA elemei ugyanolyan könnyen és ízlésesen illeszkednek az ipari témájú vagy rusztikus vidéki házi dekorációhoz, mint számos más dekorációhoz is.
 • A skandináv bútorok meglehetősen masszívak, és kiállják az idő próbáját is.

Otthon vagy irodában: IKEA kényelem és termelékenység

Az ergonomikus funkcionalitás jegyében készült IKEA bútorok ízléses dekorációs elemmel is gazdagítják a munkaterületet. Akár otthonról dolgozol, akár laptopodnak szeretnél helyet biztosítani, vagy íróasztalt keresel a gyerekeknek, az IKEA termékválasztéka bizonyítja, hogy megfelel a feladatnak.

A modern, áramvonalas megjelenésű és állítható magasságú lábakkal rendelkező, stílusos opciókkal, valamint a vintage, tömör fából készült, pácolt felületű íróasztalokig, az IKEA bútorszettjei között biztosan van olyan, amelyik számodra is megfelelő.

Hogyan alkalmazzuk megfelelően az IKEA megjelenést?

Megtarthatod a szoba egyik alapvető vagy nagyobb alapdarabját, például egy nappali kanapét vagy étkezőasztalt és elkezdheted behozni az IKEA kísérő elemeit, étkezőszékeket, nappali asztalokat stb.

 • Adj hozzá a térhez többféle IKEA széket, keverd a színeket és az anyagokat, hogy személyre szabottá tedd az ízlésednek és kedvednek megfelelően.
 • Vagy hozd be az IKEA egyik tömör alapfa asztalát, amelyik jól működik a már meglévő székeivel.
 • A szekrényeket, polcokat és könyvespolcokat tartsd zsúfolatlanul.
 • Adj hozzá a térhez világosabb, természetes textíliájú szőnyegeket, szemben a túl sötét, plüss vagy vintage kinézetű szőnyegekkel.
 • A kiegészítők közé tartozhat egy vagy két tükör, hogy több fényt hozzon be; egy modern, absztrakt vagy kortárs műalkotás; és minden további hangsúlyt jól átgondoltan és célszerűen kell elhelyezni.
 • És mint mindig, legyen benne némi élő zöld növényzet. Helyez el cserepes növényt és más friss zöld növényeket az egész lakásban.
 • Csak arra ügyelj, hogy skandináv megjelenésed kiegyensúlyozott legyen – ne legyen túl sok hosszú lábú modern darab vagy pasztellszín.

Lakberendezési stílusok, amelyek az IKEA bútorokkal jól működnek!

Az IKEA bútorstílusok számos lakberendezési stílushoz illeszkednek, például a következőkhöz is:

 • Kortárs lakberendezés
 • Parasztház stílusú lakberendezés
 • Futurisztikus stílusú lakberendezés
 • Ipari stílusú lakberendezés
 • Modern stílusú lakberendezés

Az IKEA lapraszerelt bútorai közül sok modernebb kivitelben is kapható. Ez a stílus zökkenőmentesen ötvözi a funkcionalitást és az elegáns kompozíciót. A szettek praktikusak, miközben visszafogott eleganciájukkal magáért beszélnek és szinte minden lakberendezési stílushoz illeszkednek, ami az elmúlt években voltak divatosak.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
71 vélemény:
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.
Fekésházi Krisztina
Fekésházi Krisztina
2023-08-01
Sándort hétvégén kerestem email ben, amire készségesen válaszolt. Profi gépekkel érkeztek, a bútorokat gyorsan összeszerelték, jó szívvel ajánlom őket másoknak is!
Clara Bal
Clara Bal
2023-07-31
Rovid idon belul adtak idopontot, pontosan erkeztek. Ketto szemely nagyon precizen 1 ora alatt osszeallitott egy 3 ajtos gardrobszekrenyt. Nagyon ajanlom oket mindekinek.
György Nagy
György Nagy
2023-06-19
Csak ajánlani tudom: szakmailag és emberileg is kiválóak.
Zoltan Gutmann
Zoltan Gutmann
2023-06-16
Gyors profi munka.Szakszerű precíz munkavègzès.Ajánlom.