Milyen lakberendezési stílusokhoz illenek a legjobban az IKEA bútorok?

//

Az IKEA-t 1943-ban, 17 éves korában alapította Ingvar Kamprad, aki a cég nevét (IKEA) a saját neve, a családja farmjának nevének (Elmtaryd) és a szülőfaluja (Agunnaryd) kezdőbetűiből alkotta meg. Az üzletek ma is megőrzik a svéd eredetet, a svéd zászlók színvilágával díszítve (kék és sárga) és a svéd ételeket kínálva az üzletben lévő éttermekben, illetve természetesen a cég termékeihez megadott skandináv nevek is továbbra is megőrzik az eredeti értékeket.

A lapraszerelt bútorok, amit 1956-ban vezettek be, az IKEA márka alapjait képezik. Ezáltal a cég számára jelentős árengedményeket tudott megadni és sikeres pozíciót foglalt el az üzleti piacon.

Miért szeretjük az IKEA-t?

A század közepi modern stílus, amit az IKEA megalkotott, továbbra is időtlen klasszikusnak számít a minimál zen-szerű megjelenés és a nem szűkszavú otthoni belső terek érzése miatt.

 • Az IKEA egyenlő a tiszta vonalakkal és a merőben egyszerű sziluettekkel.
 • A dekor a fegyelmezett életmódot is tükrözi, mindig távol tartja a rendetlenséget, hiszen a tiszta vonalakat és az elegáns esztétikát tartja előtérben.
 • Az IKEA elemei ugyanolyan könnyen és ízlésesen illeszkednek az ipari témájú vagy rusztikus vidéki házi dekorációhoz, mint számos más dekorációhoz is.
 • A skandináv bútorok meglehetősen masszívak, és kiállják az idő próbáját is.

Otthon vagy irodában: IKEA kényelem és termelékenység

Az ergonomikus funkcionalitás jegyében készült IKEA bútorok ízléses dekorációs elemmel is gazdagítják a munkaterületet. Akár otthonról dolgozol, akár laptopodnak szeretnél helyet biztosítani, vagy íróasztalt keresel a gyerekeknek, az IKEA termékválasztéka bizonyítja, hogy megfelel a feladatnak.

A modern, áramvonalas megjelenésű és állítható magasságú lábakkal rendelkező, stílusos opciókkal, valamint a vintage, tömör fából készült, pácolt felületű íróasztalokig, az IKEA bútorszettjei között biztosan van olyan, amelyik számodra is megfelelő.

Hogyan alkalmazzuk megfelelően az IKEA megjelenést?

Megtarthatod a szoba egyik alapvető vagy nagyobb alapdarabját, például egy nappali kanapét vagy étkezőasztalt és elkezdheted behozni az IKEA kísérő elemeit, étkezőszékeket, nappali asztalokat stb.

 • Adj hozzá a térhez többféle IKEA széket, keverd a színeket és az anyagokat, hogy személyre szabottá tedd az ízlésednek és kedvednek megfelelően.
 • Vagy hozd be az IKEA egyik tömör alapfa asztalát, amelyik jól működik a már meglévő székeivel.
 • A szekrényeket, polcokat és könyvespolcokat tartsd zsúfolatlanul.
 • Adj hozzá a térhez világosabb, természetes textíliájú szőnyegeket, szemben a túl sötét, plüss vagy vintage kinézetű szőnyegekkel.
 • A kiegészítők közé tartozhat egy vagy két tükör, hogy több fényt hozzon be; egy modern, absztrakt vagy kortárs műalkotás; és minden további hangsúlyt jól átgondoltan és célszerűen kell elhelyezni.
 • És mint mindig, legyen benne némi élő zöld növényzet. Helyez el cserepes növényt és más friss zöld növényeket az egész lakásban.
 • Csak arra ügyelj, hogy skandináv megjelenésed kiegyensúlyozott legyen – ne legyen túl sok hosszú lábú modern darab vagy pasztellszín.

Lakberendezési stílusok, amelyek az IKEA bútorokkal jól működnek!

Az IKEA bútorstílusok számos lakberendezési stílushoz illeszkednek, például a következőkhöz is:

 • Kortárs lakberendezés
 • Parasztház stílusú lakberendezés
 • Futurisztikus stílusú lakberendezés
 • Ipari stílusú lakberendezés
 • Modern stílusú lakberendezés

Az IKEA lapraszerelt bútorai közül sok modernebb kivitelben is kapható. Ez a stílus zökkenőmentesen ötvözi a funkcionalitást és az elegáns kompozíciót. A szettek praktikusak, miközben visszafogott eleganciájukkal magáért beszélnek és szinte minden lakberendezési stílushoz illeszkednek, ami az elmúlt években voltak divatosak.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.