Ilyen lett az IKEA 2023-as pénzügyi éve számokban

//

A 2023-as pénzügyi évben az IKEA árbevétele 47,6 milliárd eurót tett ki, de az Inter IKEA Group még tovább halad azon törekvéseiben, hogy az IKEA-t még ennél is több ember számára megfizethetőbbé tegye.

Az Inter IKEA Group közleményben jelentette be, hogy az IKEA kiskereskedelmi forgalma (az összes árbevételt tartalmazza az IKEA termékek, élelmiszerek és szolgáltatások értékesítését a 12 IKEA franchise partner által) a 2023-as pénzügyi évben (az IKEA pénzügyi éve minden év szeptember 1-jétől augusztus 31-ig tart) összesen 47,6 milliárd eurót tett ki, ami 6,6%-os (árfolyamhatással kiigazítva 7,3%-os) növekedést jelent a 2022-es pénzügyi évhez képest. Ezt a pozitív eredményt az alacsonyabb értékesítési mennyiségek okozta folyamatos kihívás ellenére sikerült elérni.

A 2023. pénzügyi év az IKEA megfizethetőbbé tételére irányuló összefogás jegyében telt, hogy minél többen vásárolhassanak az IKEA-ban most és még sok éven át. Az Inter IKEA Csoport az anyagfejlesztés javításával és a gyártás optimalizálásával fokozta a minőségi termékek tervezésére való összpontosítást is – mindezek célja, hogy alacsonyabb árakat kínáljon a vásárlóknak.

A 23. pénzügyi évben a korábbi évek globális ellátási láncbeli hiányosságai után javult a termékek elérhetősége az IKEA áruházakban. Ezt az IKEA teljes ellátási láncában a partnerekkel való szorosabb együttműködésnek köszönhetően sikerült elérni a logisztikai korlátok megoldása és a készletgazdálkodás javítása érdekében.

Az IKEA folytatta a lépéseket annak érdekében, hogy a városközpontokban is elérhetőbbé váljon a vásárlók számára azáltal, hogy kis áruházformátumok fejlesztésével közelebb hozta az IKEA-t az emberek lakó- és munkahelyéhez.

Idén több mint 70 új IKEA értékesítési hely nyílt – a többségük kis áruház és IKEA bútor tervezési- és rendelési pont volt. A legutóbbi újdonság egy Koppenhága központjában található kis áruház volt, amelyet a helyi igényekhez igazítottak, mind a város sok kerékpárosának jobb megközelíthetősége, mind pedig a változó városi fogyasztói magatartás szempontjából.

További kis üzletek nyíltak Madridban, Almeriában, Rómában, Surabayában, Bavaróban, Cabóban, San Franciscóban és Torontóban. A 2023. pénzügyi évben az első IKEA áruház alapkőletételére is sor került Új-Zélandon. Végül, egy hónappal a 23. pénzügyi év lezárása után az IKEA büszkén jelentette be, hogy egy új dél-amerikai piacra lépett be egy 26 000 m2-es áruház megnyitásával Kolumbiában.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
76 vélemény:
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Klaudia Csatlós
Klaudia Csatlós
2023-10-05
Pár napon belül tudták vállalni a munkát és a megbeszélt időpontban el is végezték.
Éva Karika
Éva Karika
2023-09-26
Nagyon rugalmas, gyors, korrekt, segítőkész volt a fiatalember.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.