Ilyen lett az IKEA 2023-as pénzügyi éve számokban

//

A 2023-as pénzügyi évben az IKEA árbevétele 47,6 milliárd eurót tett ki, de az Inter IKEA Group még tovább halad azon törekvéseiben, hogy az IKEA-t még ennél is több ember számára megfizethetőbbé tegye.

Az Inter IKEA Group közleményben jelentette be, hogy az IKEA kiskereskedelmi forgalma (az összes árbevételt tartalmazza az IKEA termékek, élelmiszerek és szolgáltatások értékesítését a 12 IKEA franchise partner által) a 2023-as pénzügyi évben (az IKEA pénzügyi éve minden év szeptember 1-jétől augusztus 31-ig tart) összesen 47,6 milliárd eurót tett ki, ami 6,6%-os (árfolyamhatással kiigazítva 7,3%-os) növekedést jelent a 2022-es pénzügyi évhez képest. Ezt a pozitív eredményt az alacsonyabb értékesítési mennyiségek okozta folyamatos kihívás ellenére sikerült elérni.

A 2023. pénzügyi év az IKEA megfizethetőbbé tételére irányuló összefogás jegyében telt, hogy minél többen vásárolhassanak az IKEA-ban most és még sok éven át. Az Inter IKEA Csoport az anyagfejlesztés javításával és a gyártás optimalizálásával fokozta a minőségi termékek tervezésére való összpontosítást is – mindezek célja, hogy alacsonyabb árakat kínáljon a vásárlóknak.

A 23. pénzügyi évben a korábbi évek globális ellátási láncbeli hiányosságai után javult a termékek elérhetősége az IKEA áruházakban. Ezt az IKEA teljes ellátási láncában a partnerekkel való szorosabb együttműködésnek köszönhetően sikerült elérni a logisztikai korlátok megoldása és a készletgazdálkodás javítása érdekében.

Az IKEA folytatta a lépéseket annak érdekében, hogy a városközpontokban is elérhetőbbé váljon a vásárlók számára azáltal, hogy kis áruházformátumok fejlesztésével közelebb hozta az IKEA-t az emberek lakó- és munkahelyéhez.

Idén több mint 70 új IKEA értékesítési hely nyílt – a többségük kis áruház és IKEA bútor tervezési- és rendelési pont volt. A legutóbbi újdonság egy Koppenhága központjában található kis áruház volt, amelyet a helyi igényekhez igazítottak, mind a város sok kerékpárosának jobb megközelíthetősége, mind pedig a változó városi fogyasztói magatartás szempontjából.

További kis üzletek nyíltak Madridban, Almeriában, Rómában, Surabayában, Bavaróban, Cabóban, San Franciscóban és Torontóban. A 2023. pénzügyi évben az első IKEA áruház alapkőletételére is sor került Új-Zélandon. Végül, egy hónappal a 23. pénzügyi év lezárása után az IKEA büszkén jelentette be, hogy egy új dél-amerikai piacra lépett be egy 26 000 m2-es áruház megnyitásával Kolumbiában.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.