Ilyen lett az IKEA 2023-as pénzügyi éve számokban

//

A 2023-as pénzügyi évben az IKEA árbevétele 47,6 milliárd eurót tett ki, de az Inter IKEA Group még tovább halad azon törekvéseiben, hogy az IKEA-t még ennél is több ember számára megfizethetőbbé tegye.

Az Inter IKEA Group közleményben jelentette be, hogy az IKEA kiskereskedelmi forgalma (az összes árbevételt tartalmazza az IKEA termékek, élelmiszerek és szolgáltatások értékesítését a 12 IKEA franchise partner által) a 2023-as pénzügyi évben (az IKEA pénzügyi éve minden év szeptember 1-jétől augusztus 31-ig tart) összesen 47,6 milliárd eurót tett ki, ami 6,6%-os (árfolyamhatással kiigazítva 7,3%-os) növekedést jelent a 2022-es pénzügyi évhez képest. Ezt a pozitív eredményt az alacsonyabb értékesítési mennyiségek okozta folyamatos kihívás ellenére sikerült elérni.

A 2023. pénzügyi év az IKEA megfizethetőbbé tételére irányuló összefogás jegyében telt, hogy minél többen vásárolhassanak az IKEA-ban most és még sok éven át. Az Inter IKEA Csoport az anyagfejlesztés javításával és a gyártás optimalizálásával fokozta a minőségi termékek tervezésére való összpontosítást is – mindezek célja, hogy alacsonyabb árakat kínáljon a vásárlóknak.

A 23. pénzügyi évben a korábbi évek globális ellátási láncbeli hiányosságai után javult a termékek elérhetősége az IKEA áruházakban. Ezt az IKEA teljes ellátási láncában a partnerekkel való szorosabb együttműködésnek köszönhetően sikerült elérni a logisztikai korlátok megoldása és a készletgazdálkodás javítása érdekében.

Az IKEA folytatta a lépéseket annak érdekében, hogy a városközpontokban is elérhetőbbé váljon a vásárlók számára azáltal, hogy kis áruházformátumok fejlesztésével közelebb hozta az IKEA-t az emberek lakó- és munkahelyéhez.

Idén több mint 70 új IKEA értékesítési hely nyílt – a többségük kis áruház és IKEA bútor tervezési- és rendelési pont volt. A legutóbbi újdonság egy Koppenhága központjában található kis áruház volt, amelyet a helyi igényekhez igazítottak, mind a város sok kerékpárosának jobb megközelíthetősége, mind pedig a változó városi fogyasztói magatartás szempontjából.

További kis üzletek nyíltak Madridban, Almeriában, Rómában, Surabayában, Bavaróban, Cabóban, San Franciscóban és Torontóban. A 2023. pénzügyi évben az első IKEA áruház alapkőletételére is sor került Új-Zélandon. Végül, egy hónappal a 23. pénzügyi év lezárása után az IKEA büszkén jelentette be, hogy egy új dél-amerikai piacra lépett be egy 26 000 m2-es áruház megnyitásával Kolumbiában.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.