8 hasznos tipp az IKEA bútorok vásárlásához és összeszereléséhez

//

Az összeszerelésre kész bútorok leginkább az IKEA révén váltak ismertté. Az alacsony árak és a modern stílus igencsak vonzóvá teszi a svéd áruházlánc termékeit, melyek egyúttal kihívást is jelentenek a bonyolult összeszerelésüknek köszönhetően. Valljuk be: az IKEA bútorok összeállítása olykor fanyar szórakozást ígér.

Otthonod csinosításának azonban nem kell frusztráló vagy időigényes folyamatnak lennie. A következőkben néhány tippet olvashatsz arról, hogyan könnyítheted meg a vásárlást és az összeszerelést.

1. Tegyél egy nulladik lépést!

Amennyiben kezdőnek számítasz a lapraszerelt bútorok világában, akkor egyes elemek összerakása meglehet, hogy kihívást jelent majd a számodra.  Az általad kiszemelt termék összeállításáról, az elemek méretéről már a vásárlás előtt gyűjthetsz némi információt, így felmérheted az összerakás nehézségi szintjét.

2. Ügyelj a dobozokra!

Az IKEA minimális csomagolóanyagot használ, ezért a dobozokba nem helyez olyan általános párnázó anyagokat, mint például a buborékfólia. Ez az oka annak, hogy a dobozon található horpadás gyanakvásra adhat okot, hogy nagy eséllyel a dobozban lévő áru is megsérült. Vásárlás előtt alaposan vizsgálj át minden dobozt.

3. Légy körültekintő!

Az a könnyen tisztítható furnér anyag, amit annyira szeretünk az IKEA-bútorokon, az összeszerelési folyamat során meglehetősen könnyen sérül és karcolódik. Mindez elkerülhető, ha gondosan előkészíted a munkaterületet. Szükséged lesz dupla akkora területre, mint amekkora a legnagyobb elem mérete. Ezt a felületet célszerű lefedni egy tiszta anyaggal, de használhatod a vásárláshoz mellékelt kartondobozokat is.

4.  Láss neki tiszta fejjel!

Úgy érzed menet közben elfogy minden türelmed? Gondolkozz stratégaként, és mielőtt nekilátnál a termék összeállításának, olvasd el az összeszerelési útmutatót. Ne kezdj neki az összeállításnak mindaddig, amíg mentálisan nem készítetted fel magad, és nem teljesen tiszták az egymást követő lépések. Építsd fel többször gondolatban a darabot, mielőtt ténylegesen elkezdenéd a folyamatot.

5. Vesd be a ragasztót!

Habár az IKEA nagy gondot fordít az elemek szoros illeszkedésére, a lapraszerelt bútorok az összeszerelés után meglazulhatnak, ami ront a termék stabilitásán. Gyorsan száradó, építési ragasztóval azonban megakadályozhatod az ingadozást, így az eredmény: erős, kiváló megjelenésű bútor, mely kitartóan állja az idő próbáját.  

6. Használj gumikalapácsot!

Az apró nyílások szinte lehetetlenné teszik a fa dübelek elég mélyre történő behelyezését – hacsak nem kalapácsot használsz, hogy elérd a szükséges feszítőerőt az illeszkedés során. Kenj egy kis ragasztót a fa dübel végére és csavard be a ragasztóval bevont végét az előfúrt lyukba. Kalapáccsal enyhén ütögesd meg a tiplit, amíg el nem éri az előfúrt furat alját.

7. Növeld meg a tiplihez való lyukak méretét!

Egyszerű stratégia az illeszkedés érdekében, ha kissé megnöveled a paneldarabon lévő előfúrt lyukak méretét. Ehhez olyan fúrószárra lesz szükséged, amelynek átmérője megegyezik a fa tipli átmérőjével. Az IKEA ugyanis hajlamos a lyukakat valamivel kisebbre készíteni, mint a tiplik.

8. Ne aggódj a hiányzó darabok miatt!

Az IKEA is követhet el hibákat. Ha a megvásárolt bútor csomagolásából hiányoznak bizonyos alkatrészek, az áruház ingyenesen elküldi azokat számodra, csupán fel kell venned a kapcsolatot az ügyfélszolgálati részlegükkel. A hiányzó alkatrészek termékszámát és hivatkozási számát az összeszerelési útmutatóban találod meg.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.