Íme az 5 legkedveltebb, de legnehezebben összeszerelhető Ikea bútor

//

Talán a te otthonodban is van néhány lakberendezési tárgy, ami a svéd bútorgyár-óriás, az IKEA kínálatából származik, és talán te is fel tudod idézni azt, amikor órákig bajlódtál az összeillesztésükkel.

Az IKEA bútorokról gyakran úgy beszélnek, mint szórakoztató és egyszerű barkácsprojektekről, melyek elégedettséget hoznak az életünkbe azáltal, hogy szó szerint mi felelünk az összeállításukért.

A valóságban azonban ez közel sincs így. Az utasítások zavaróak vagy nehezen olvashatók lehetnek, vagy egyszerűen az egész projekt a vártnál sokkal tovább tart. Ha ez nem lenne elég, sokan azt tapasztalják, hogy amikor elkészültek, a végeredmény egyáltalán nem úgy néz ki, mint amit a katalógusban láttak.

Vannak olyan Ikea bútorok, melyeknek legendásan nehéz az összeszerelésük, ezekből gyűjtöttünk össze párat.

1. Triple Track Rail

A KVARTAL hármas sínkészletének összeszerelésébe már sokaknak beelefájdult a feje.  Már önmagában a darab méretei is megnehezítik a dolgot, mivel egy 140 cm hosszú sínről van szó. Vannak persze olyan személyek,  akiken nem fog ki egy ilyen feladat, és veleszületett képességeik révén csodákra képesek egy fúrógéppel a kezükben, de többen feladták már a küzdelmet, amikor sokadjára futottak neki az Ikea eme impozáns darabjának.

2. SVÄRTA emeletes ágykeret

Az emeletes ágyak nagyszerű megoldást kínálnak, ha éppen korlátozott hely áll rendelkezésre a gyerekszobában. Arra is kiválóan alkalmasak, hogy megtanítsák a piciknek, milyen jó érzés megosztani fekhelyünket a testvérünkkel.

Arra azonban egyik szülő sincs felkészülve, amivel a SVÄRTA emeletes ágykeret összerakása során számolni érdemes. Bár ezek az emeletes ágyak nem állnak túl sok részből, az elemek mégis nagyon könnyen összekeverhetőek. A keret minden része egyformán néz ki , ez adja a probléma gyökerét, amelyre a legtöbb vásárló rámutat, amikor a valaha legnehezebben összeszerelt IKEA-darabról kérdezik őket.

3. SMÅSTAD ágy-szekrény kombináció

Amennyiben számodra is úgy tűnik, hogy az emeletes ágy az egyik legnehezebben összeszerelhető IKEA-bútor, akkor nyilvánvalóan még soha nem találkoztál a SMÅSTAD kombinált modelljével. Ez a darab is kimondottan gyermekeknek készült: ágy, íróasztal, gardrób és nyitott polc alkot egyetlen egységet. A bútor nagyon magas, egészen pontosan 193 cm. A gardrób mindkét oldalról elérhető, amennyiben az íróasztalt az ágyra merőlegesen szereljük össze. Az egész folyamat úgy ahogy van problémát jelenthet, mivel az egységet kimondottan nehéz összeszerelni.

4. BESTÅ TV fali egység

A stílusos BESTÅ TV fali egység kétségtelenül nagyszerű megjelenést kölcsönöz a nappalinak, de nem kevés fejfájás árán. Miért? Nos, a mérete miatt. A TV egységet, a hozzá mellékelt fali rögzítővel kell a falhoz rögzíteni. Az IKEA bútor összeszerelés folyamatát legfőképpen az nehezíti meg,  hogy az otthoni falaktól függően más és más rögzítőeszközre lehet szükség. Valószínűleg sejthető, hogy ezeket az eszközöket külön kell megvásárolni az Ikea üzletében.

5. PAX gardrób

Meglepő vagy sem, a statisztikák szerint a PAX gardróbszekrényt találja a közönség a legnehezebben összeszerelhető darabnak, amivel valaha találkozott. Először is a gardrób elemei hatalmas dobozokban érkeznek, ugyanis maga a modell 201,2 cm teljes valójában. Mindezen túl nem kevesebb, mint 150 alkatrészből áll, és két személy szükséges az összeállításához. A dobozon feltüntetett idő alapján nagyjából 4 órát vesz igénybe az összeszerelése, de kijelenthető, hogy ez egy meglehetősen optimista becslés.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.