Íme az 5 legkedveltebb, de legnehezebben összeszerelhető Ikea bútor

//

Talán a te otthonodban is van néhány lakberendezési tárgy, ami a svéd bútorgyár-óriás, az IKEA kínálatából származik, és talán te is fel tudod idézni azt, amikor órákig bajlódtál az összeillesztésükkel.

Az IKEA bútorokról gyakran úgy beszélnek, mint szórakoztató és egyszerű barkácsprojektekről, melyek elégedettséget hoznak az életünkbe azáltal, hogy szó szerint mi felelünk az összeállításukért.

A valóságban azonban ez közel sincs így. Az utasítások zavaróak vagy nehezen olvashatók lehetnek, vagy egyszerűen az egész projekt a vártnál sokkal tovább tart. Ha ez nem lenne elég, sokan azt tapasztalják, hogy amikor elkészültek, a végeredmény egyáltalán nem úgy néz ki, mint amit a katalógusban láttak.

Vannak olyan Ikea bútorok, melyeknek legendásan nehéz az összeszerelésük, ezekből gyűjtöttünk össze párat.

1. Triple Track Rail

A KVARTAL hármas sínkészletének összeszerelésébe már sokaknak beelefájdult a feje.  Már önmagában a darab méretei is megnehezítik a dolgot, mivel egy 140 cm hosszú sínről van szó. Vannak persze olyan személyek,  akiken nem fog ki egy ilyen feladat, és veleszületett képességeik révén csodákra képesek egy fúrógéppel a kezükben, de többen feladták már a küzdelmet, amikor sokadjára futottak neki az Ikea eme impozáns darabjának.

2. SVÄRTA emeletes ágykeret

Az emeletes ágyak nagyszerű megoldást kínálnak, ha éppen korlátozott hely áll rendelkezésre a gyerekszobában. Arra is kiválóan alkalmasak, hogy megtanítsák a piciknek, milyen jó érzés megosztani fekhelyünket a testvérünkkel.

Arra azonban egyik szülő sincs felkészülve, amivel a SVÄRTA emeletes ágykeret összerakása során számolni érdemes. Bár ezek az emeletes ágyak nem állnak túl sok részből, az elemek mégis nagyon könnyen összekeverhetőek. A keret minden része egyformán néz ki , ez adja a probléma gyökerét, amelyre a legtöbb vásárló rámutat, amikor a valaha legnehezebben összeszerelt IKEA-darabról kérdezik őket.

3. SMÅSTAD ágy-szekrény kombináció

Amennyiben számodra is úgy tűnik, hogy az emeletes ágy az egyik legnehezebben összeszerelhető IKEA-bútor, akkor nyilvánvalóan még soha nem találkoztál a SMÅSTAD kombinált modelljével. Ez a darab is kimondottan gyermekeknek készült: ágy, íróasztal, gardrób és nyitott polc alkot egyetlen egységet. A bútor nagyon magas, egészen pontosan 193 cm. A gardrób mindkét oldalról elérhető, amennyiben az íróasztalt az ágyra merőlegesen szereljük össze. Az egész folyamat úgy ahogy van problémát jelenthet, mivel az egységet kimondottan nehéz összeszerelni.

4. BESTÅ TV fali egység

A stílusos BESTÅ TV fali egység kétségtelenül nagyszerű megjelenést kölcsönöz a nappalinak, de nem kevés fejfájás árán. Miért? Nos, a mérete miatt. A TV egységet, a hozzá mellékelt fali rögzítővel kell a falhoz rögzíteni. Az IKEA bútor összeszerelés folyamatát legfőképpen az nehezíti meg,  hogy az otthoni falaktól függően más és más rögzítőeszközre lehet szükség. Valószínűleg sejthető, hogy ezeket az eszközöket külön kell megvásárolni az Ikea üzletében.

5. PAX gardrób

Meglepő vagy sem, a statisztikák szerint a PAX gardróbszekrényt találja a közönség a legnehezebben összeszerelhető darabnak, amivel valaha találkozott. Először is a gardrób elemei hatalmas dobozokban érkeznek, ugyanis maga a modell 201,2 cm teljes valójában. Mindezen túl nem kevesebb, mint 150 alkatrészből áll, és két személy szükséges az összeállításához. A dobozon feltüntetett idő alapján nagyjából 4 órát vesz igénybe az összeszerelése, de kijelenthető, hogy ez egy meglehetősen optimista becslés.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
58 vélemény:
Tamás Kránicz
Tamás Kránicz
2023-05-25
Minden várakozásunkat felül múlta a végeredmény. Sándor egy nagyobb méretű IKEA-s konyhabútor összeszerelését, beépítését vállalta, melyet becsülettel, időben, baráti áron és teljesmértékben korrekt hozzáállással végzett. Nem jelentett számára problémát a távolság és a megérkezésétől a távozásig megállás nélkül végezte a munkáját. Bátran ajánljuk mindenkinek! Köszönjük a segítséget!
Viktoria Petranyi
Viktoria Petranyi
2023-04-16
Szuper, gyors, pontos munka
János Hajas
János Hajas
2023-04-10
A megbeszélt időpontra szinte percnyi pontossággal érkezett. A bútor összeszerelését szakértelemmel, profi módon végezte.Megbízható, nyugodt szakember. Nyugodt szívvel merem ajánlani mindenkinek! HJ.