Íme az 5 legkedveltebb, de legnehezebben összeszerelhető Ikea bútor

//

Talán a te otthonodban is van néhány lakberendezési tárgy, ami a svéd bútorgyár-óriás, az IKEA kínálatából származik, és talán te is fel tudod idézni azt, amikor órákig bajlódtál az összeillesztésükkel.

Az IKEA bútorokról gyakran úgy beszélnek, mint szórakoztató és egyszerű barkácsprojektekről, melyek elégedettséget hoznak az életünkbe azáltal, hogy szó szerint mi felelünk az összeállításukért.

A valóságban azonban ez közel sincs így. Az utasítások zavaróak vagy nehezen olvashatók lehetnek, vagy egyszerűen az egész projekt a vártnál sokkal tovább tart. Ha ez nem lenne elég, sokan azt tapasztalják, hogy amikor elkészültek, a végeredmény egyáltalán nem úgy néz ki, mint amit a katalógusban láttak.

Vannak olyan Ikea bútorok, melyeknek legendásan nehéz az összeszerelésük, ezekből gyűjtöttünk össze párat.

1. Triple Track Rail

A KVARTAL hármas sínkészletének összeszerelésébe már sokaknak beelefájdult a feje.  Már önmagában a darab méretei is megnehezítik a dolgot, mivel egy 140 cm hosszú sínről van szó. Vannak persze olyan személyek,  akiken nem fog ki egy ilyen feladat, és veleszületett képességeik révén csodákra képesek egy fúrógéppel a kezükben, de többen feladták már a küzdelmet, amikor sokadjára futottak neki az Ikea eme impozáns darabjának.

2. SVÄRTA emeletes ágykeret

Az emeletes ágyak nagyszerű megoldást kínálnak, ha éppen korlátozott hely áll rendelkezésre a gyerekszobában. Arra is kiválóan alkalmasak, hogy megtanítsák a piciknek, milyen jó érzés megosztani fekhelyünket a testvérünkkel.

Arra azonban egyik szülő sincs felkészülve, amivel a SVÄRTA emeletes ágykeret összerakása során számolni érdemes. Bár ezek az emeletes ágyak nem állnak túl sok részből, az elemek mégis nagyon könnyen összekeverhetőek. A keret minden része egyformán néz ki , ez adja a probléma gyökerét, amelyre a legtöbb vásárló rámutat, amikor a valaha legnehezebben összeszerelt IKEA-darabról kérdezik őket.

3. SMÅSTAD ágy-szekrény kombináció

Amennyiben számodra is úgy tűnik, hogy az emeletes ágy az egyik legnehezebben összeszerelhető IKEA-bútor, akkor nyilvánvalóan még soha nem találkoztál a SMÅSTAD kombinált modelljével. Ez a darab is kimondottan gyermekeknek készült: ágy, íróasztal, gardrób és nyitott polc alkot egyetlen egységet. A bútor nagyon magas, egészen pontosan 193 cm. A gardrób mindkét oldalról elérhető, amennyiben az íróasztalt az ágyra merőlegesen szereljük össze. Az egész folyamat úgy ahogy van problémát jelenthet, mivel az egységet kimondottan nehéz összeszerelni.

4. BESTÅ TV fali egység

A stílusos BESTÅ TV fali egység kétségtelenül nagyszerű megjelenést kölcsönöz a nappalinak, de nem kevés fejfájás árán. Miért? Nos, a mérete miatt. A TV egységet, a hozzá mellékelt fali rögzítővel kell a falhoz rögzíteni. Az IKEA bútor összeszerelés folyamatát legfőképpen az nehezíti meg,  hogy az otthoni falaktól függően más és más rögzítőeszközre lehet szükség. Valószínűleg sejthető, hogy ezeket az eszközöket külön kell megvásárolni az Ikea üzletében.

5. PAX gardrób

Meglepő vagy sem, a statisztikák szerint a PAX gardróbszekrényt találja a közönség a legnehezebben összeszerelhető darabnak, amivel valaha találkozott. Először is a gardrób elemei hatalmas dobozokban érkeznek, ugyanis maga a modell 201,2 cm teljes valójában. Mindezen túl nem kevesebb, mint 150 alkatrészből áll, és két személy szükséges az összeállításához. A dobozon feltüntetett idő alapján nagyjából 4 órát vesz igénybe az összeszerelése, de kijelenthető, hogy ez egy meglehetősen optimista becslés.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
76 vélemény:
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Klaudia Csatlós
Klaudia Csatlós
2023-10-05
Pár napon belül tudták vállalni a munkát és a megbeszélt időpontban el is végezték.
Éva Karika
Éva Karika
2023-09-26
Nagyon rugalmas, gyors, korrekt, segítőkész volt a fiatalember.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.