9 Hasznos tipp a fehér falakkal való dekorációhoz

//

Te is szeretsz elmerülni a dekorációs tippek és a lakberendezési stílusok világában? Mindig szemmel tartod az aktuális trendeket, lázasan böngészed a lapraszerelt bútor kínálatot, hogy már aznap hazacipelhesd legújabb kedvencedet? Abban az esetben, ha a válaszod igen, talán te is találkoztál a témán belül a fehérrel, mint vezető trend színnel.

A fehér letisztultsága átfogóan alkalmazható a stílusos enteriőr létrehozásában. Valójában kevés jobb módja van annak, hogy a legváltozatosabb lakberendezési megoldások is hatásosan érvényesüljenek, mint hogy otthonod falai egy végtelenül letisztult hátteret biztosítanak mindehhez.

A következőkben arról olvashatsz, hogy milyen izgalmas lehetőségek nyílnak meg a számodra. Mindez segít kreatívnak lenned, ha a fehér falakra idáig csupán mint sivár, átfestendő felületekre tekintettél.

1. Fehér a fehérrel

A fehér falak fehér lapraszerelt bútorokkal kombinálva hűvös, ragyogó és tiszta érzetet adnak a helyiségnek. Lehetőséged van kisebb színfoltokkal megtörni a fehérséget, például élénkebb párnák és különböző textíliák segítségével.

2. A falak mint fehér vásznak

A fehér semlegessége teret kínál egyéniséged kifejezésére. Ehhez segítségül hívhatod akár a művészetet egy függő műalkotás révén, vagy akár az újra nagyon divatos, egyedi falvédőket is.  Ne kerüld el a merész mintákat és ne ragaszkodj a tompa árnyalatokhoz, ha egy kis lendületre vágysz.

3. A hideg fehér és a meleg hangulatú fa találkozása

A fehér falak kiválóan illeszkednek a meleg fa tónusokkal, gondolj csak a népszerű skandináv lakberendezési stílusra. Ha nem veszi el a kedved egy IKEA bútor összeszerelés, akkor válogathatsz a bútoróriás termékei közül is a tökéletes összhatás megteremtéséért.

4. Fontos a természetes megvilágítás

Amikor fehérre festesz egy szobát, vedd figyelembe a természetes fényforrásokat, de a falak fehérsége optimalizálhatja a tér megvilágítását, így azokban a helyiségekben, ahová kevés természetes fény jut, előnyös lehet a teljesen fehér fal.

5. Teremts tiszta hangulatot fehérrel!

A fehérre festett falak tágítják a teret, továbbá segítenek minket a fókuszálásban. Egy dolgozószobába például ideális választás lehet ez a szín. A fehér falak további előnye, hogy tiszta, higiénikus hangulatot teremtenek, így jól használhatók fehér étkezőbútorokkal vagy konyhai berendezésekkel.

6. Monokróm megoldások

A fekete-fehér párosítás örök klasszikus és időtlen vonzerővel bír. A teljesen fehér falak tökéletes lehetőséget a monokróm megközelítésre. Az ilyen jegyek viszont mindig vonzóbbak lesznek egy harmadlagos szín bevonása révén. Kísérletezz bátran, hiszen itt valóban bármelyik színválasztás megfelelő lehet.

7. A fehér falak és az ipari stílus

Ha belsőépítészeti ízlésed érinti az ipari elegancia által kínált lehetőségeket, akkor a fehér falak tökéletes háttérként lépnek életbe akkor, ha a hangsúly az impozáns lámpatestekre vagy a többi klasszikus ipari elemekre kell helyeződjön.

8. Teremts rendet fehérrel!

A fehér falak megfelelőek a minimalizmus szempontjából, de ugyanúgy kedveznek a maximalista esztétikának is. Amennyiben sok tárgyunk van, az összeszedett megjelenés érdekében a fehér festék pihenőhelyet kínálhat a szemnek, a szoba friss érzést kelt a túlzsúfolt helyett.

9. Pihenj letisztult tónusok között!

A fehér különösen jól működik azokban a helyiségekben, ahol a pihenés van a középpontban. A fehérre festett hálószoba vagy nappali csökkenti az élénk színek által keltett „zajt”, és megteremti a minőségi kikapcsolódást.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
87 vélemény:
Katalin Zana
Katalin Zana
2024-02-15
Gyorsan jött, precíz és szép munkát végzett Sándor, köszönjük!
Annamária Hovanyecz
Annamária Hovanyecz
2024-02-04
Gyors, megbízható, precíz munkavégzés. Ajánlom mindenkinek!
Attila Varga
Attila Varga
2024-02-03
Pontos, remek szakemberek, csak ajnlani tudom.
Gábor Tóth
Gábor Tóth
2024-02-03
Gyors, pontos, precíz, megbízható :)
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Maria Balazsi
Maria Balazsi
2024-01-09
Köszönöm a tökéletes munkát és hogy még a karácsonyelõtti csúcsforgalomban is bepréselték az én spontán rendelésemet.
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!