Az IKEA egyedi karosszékkel ünnepli a svéd király 50 éves trónra lépését

//

Az IKEA idén egy rendkívül egyedi ajándékkal ünnepli fennállásának 80. évfordulóját, miközben együtt örül a svéd király trónon eltöltött 50 évének. Ebben az évben az IKEA bemutat egy különleges karosszéket, amelyet először szeptember 15-én, pénteken láthatott a nagyközönség a stockholmi Kungsträdgårdenben.

A karosszék eredetileg MILA néven került piacra 1967-ben és Gillis Lundgren tervezte. Most az IKEA a Nytillverkad kollekció részeként újra bevezeti néhány klasszikus termékét, a karosszék pedig DYVLINGE néven kerül újra forgalomba 2024 januárjában.

Egyedi jellege a királyi parancsot tükrözi, és a király 50 éves trónra lépésének tiszteletére készült. „A dizájnt az 1972-es svéd olimpiai játékok egyenruhája ihlette. A jellegzetes aranykoronákat azonban szívként képzeltük újra a kék háttér előtt. A szeretet iránti igény a mai világban talán nagyobb, mint valaha” – mondta Johan Ejdemo, az IKEA of Sweden design menedzsere.

Az IKEA az ünnepségek alkalmából egy kilenc méter magas KALLAX polcot is épít a stockholmi Kungsträdgårdenben. Emellett bemutatnak további klasszikus karosszékeket, amelyek közül néhány már több mint 50 éve a cég kínálatának része, míg másokat csak nemrég vezettek be. A közös nevező az, hogy mindegyik az IKEA jelenlegi kínálatának részét képezi és sokak számára otthonuk trónjaként szolgál.

„A svéd királyi udvar szállítójaként az IKEA az évfordulót a különleges karosszék bemutatásával és egy hatalmas KALLAX polc építésével kívánja ünnepelni a Kungsträdgårdenben. Sok embernek vannak dédelgetett emlékei, amelyek a termékeinkhez kötődnek és örömmel mutatjuk be néhány kedvencünket Stockholm központjában” – mondta Emily Birkin, az IKEA Svédországi igazgatója.

Az IKEA of Sweden Älmhultban található prototípusműhelyében készült a fotel. Mint minden IKEA-darab, a Demokratikus Design és annak öt pillére volt a cél: funkció, forma, minőség, fenntarthatóság és alacsony ár terméke.

„Szeretnénk csatlakozni a királyhoz, hogy megünnepeljük 50 évét a trónon. Ezt a különleges és egyedi darabot csodálatos munkatársaink készítették kézzel. A mintatervezőkkel együttműködve született meg az ötlet. A mintát a svédországi Älmhultban található műhelyünkben kárpitosmestereink gyártották le, nyomtatták ki, majd alkalmazták” – mondja Johan Ejdemo.

Az IKEA a királyi ünnepségek kapcsán mutatja be az ajándékot, amelyet 2024-ben lehet majd megvásárolni.

Az alapítástól kezdve az IKEA egy olyan vállalat volt, amely a megfizethető és stílusos bútorokra összpontosított és ez az elkötelezettség az évek során nem változott. A cég olyan innovációkat hozott létre, mint a lapraszerelt bútorok és a design egyedisége, ami megkönnyítette a világ minden tájáról érkező vásárlók számára, hogy kiváló minőségű bútorokhoz jussanak elérhető áron.

Az IKEA egy olyan vállalat, amely szorosan kötődik a svéd kultúrához és értékekhez. Az évek során az IKEA nemzetközi márkává vált és az otthonok berendezésének szinonimája lett világszerte. Az IKEA bútorokkal való munka során a funkcionalitás és az esztétika összekapcsolása mindig az alapvető cél volt, és ez az elkötelezettség az ügyfelek számára kényelmes és inspiráló otthonok megteremtéséhez továbbra is vezérelve az IKEA-t.

Az IKEA egy olyan vállalat, amely a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéről is ismert. A vállalat folyamatosan törekszik a környezetbarát termelési és csomagolási módszerek kialakítására, valamint a hulladék minimalizálására. Az IKEA arra törekszik, hogy az ügyfeleknek lehetőséget biztosítson a környezetbarát otthonok kialakítására, és ezzel is hozzájáruljon a fenntartható jövőhöz.

Az IKEA 80 éves fennállása alatt számos otthont tett szebbé és funkcionalitást nyújtó bútorokkal és lakberendezési tárgyakkal. Az évforduló alkalmából bemutatott DYVLINGE karosszék is további példája az IKEA elkötelezettségének az innováció, a stílus és az otthonok jobbá tétele iránt. Az IKEA továbbra is vezető szerepet játszik a lakberendezési iparban és hű marad eredeti küldetéséhez: a megfizethető és stílusos otthonok elérhetővé tétele mindenkinek.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.