Az IKEA egyedi karosszékkel ünnepli a svéd király 50 éves trónra lépését

//

Az IKEA idén egy rendkívül egyedi ajándékkal ünnepli fennállásának 80. évfordulóját, miközben együtt örül a svéd király trónon eltöltött 50 évének. Ebben az évben az IKEA bemutat egy különleges karosszéket, amelyet először szeptember 15-én, pénteken láthatott a nagyközönség a stockholmi Kungsträdgårdenben.

A karosszék eredetileg MILA néven került piacra 1967-ben és Gillis Lundgren tervezte. Most az IKEA a Nytillverkad kollekció részeként újra bevezeti néhány klasszikus termékét, a karosszék pedig DYVLINGE néven kerül újra forgalomba 2024 januárjában.

Egyedi jellege a királyi parancsot tükrözi, és a király 50 éves trónra lépésének tiszteletére készült. „A dizájnt az 1972-es svéd olimpiai játékok egyenruhája ihlette. A jellegzetes aranykoronákat azonban szívként képzeltük újra a kék háttér előtt. A szeretet iránti igény a mai világban talán nagyobb, mint valaha” – mondta Johan Ejdemo, az IKEA of Sweden design menedzsere.

Az IKEA az ünnepségek alkalmából egy kilenc méter magas KALLAX polcot is épít a stockholmi Kungsträdgårdenben. Emellett bemutatnak további klasszikus karosszékeket, amelyek közül néhány már több mint 50 éve a cég kínálatának része, míg másokat csak nemrég vezettek be. A közös nevező az, hogy mindegyik az IKEA jelenlegi kínálatának részét képezi és sokak számára otthonuk trónjaként szolgál.

„A svéd királyi udvar szállítójaként az IKEA az évfordulót a különleges karosszék bemutatásával és egy hatalmas KALLAX polc építésével kívánja ünnepelni a Kungsträdgårdenben. Sok embernek vannak dédelgetett emlékei, amelyek a termékeinkhez kötődnek és örömmel mutatjuk be néhány kedvencünket Stockholm központjában” – mondta Emily Birkin, az IKEA Svédországi igazgatója.

Az IKEA of Sweden Älmhultban található prototípusműhelyében készült a fotel. Mint minden IKEA-darab, a Demokratikus Design és annak öt pillére volt a cél: funkció, forma, minőség, fenntarthatóság és alacsony ár terméke.

„Szeretnénk csatlakozni a királyhoz, hogy megünnepeljük 50 évét a trónon. Ezt a különleges és egyedi darabot csodálatos munkatársaink készítették kézzel. A mintatervezőkkel együttműködve született meg az ötlet. A mintát a svédországi Älmhultban található műhelyünkben kárpitosmestereink gyártották le, nyomtatták ki, majd alkalmazták” – mondja Johan Ejdemo.

Az IKEA a királyi ünnepségek kapcsán mutatja be az ajándékot, amelyet 2024-ben lehet majd megvásárolni.

Az alapítástól kezdve az IKEA egy olyan vállalat volt, amely a megfizethető és stílusos bútorokra összpontosított és ez az elkötelezettség az évek során nem változott. A cég olyan innovációkat hozott létre, mint a lapraszerelt bútorok és a design egyedisége, ami megkönnyítette a világ minden tájáról érkező vásárlók számára, hogy kiváló minőségű bútorokhoz jussanak elérhető áron.

Az IKEA egy olyan vállalat, amely szorosan kötődik a svéd kultúrához és értékekhez. Az évek során az IKEA nemzetközi márkává vált és az otthonok berendezésének szinonimája lett világszerte. Az IKEA bútorokkal való munka során a funkcionalitás és az esztétika összekapcsolása mindig az alapvető cél volt, és ez az elkötelezettség az ügyfelek számára kényelmes és inspiráló otthonok megteremtéséhez továbbra is vezérelve az IKEA-t.

Az IKEA egy olyan vállalat, amely a fenntarthatóság iránti elkötelezettségéről is ismert. A vállalat folyamatosan törekszik a környezetbarát termelési és csomagolási módszerek kialakítására, valamint a hulladék minimalizálására. Az IKEA arra törekszik, hogy az ügyfeleknek lehetőséget biztosítson a környezetbarát otthonok kialakítására, és ezzel is hozzájáruljon a fenntartható jövőhöz.

Az IKEA 80 éves fennállása alatt számos otthont tett szebbé és funkcionalitást nyújtó bútorokkal és lakberendezési tárgyakkal. Az évforduló alkalmából bemutatott DYVLINGE karosszék is további példája az IKEA elkötelezettségének az innováció, a stílus és az otthonok jobbá tétele iránt. Az IKEA továbbra is vezető szerepet játszik a lakberendezési iparban és hű marad eredeti küldetéséhez: a megfizethető és stílusos otthonok elérhetővé tétele mindenkinek.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
76 vélemény:
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Klaudia Csatlós
Klaudia Csatlós
2023-10-05
Pár napon belül tudták vállalni a munkát és a megbeszélt időpontban el is végezték.
Éva Karika
Éva Karika
2023-09-26
Nagyon rugalmas, gyors, korrekt, segítőkész volt a fiatalember.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.