Az IKEA siker kulcsa az egyedülálló kultúr-bútordarabok és a megfizethetőség

//

Az IKEA egy globális bútorkereskedő, amely több mint 70 éve sikeres. A vállalat sikere számos tényezőnek tulajdonítható, többek között a megfizethető áraknak, a széles termékválasztéknak és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségnek.

Az IKEA árai a legalacsonyabbak közé tartoznak az iparágban. Ez számos tényezőnek köszönhető, többek között a vállalat hatékony ellátási láncának, a lapraszerelt csomagolásnak és a bútor önösszeszerelés egyszerűségének.

A vállalat a termékek széles skáláját kínálja, a bútoroktól kezdve a háztartási cikkeken át az élelmiszerekig. Ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy egy helyen megtaláljanak mindent, amire az otthonukban szükségük van.

Az IKEA elkötelezett a fenntarthatóság mellett is. A vállalat újrahasznosított anyagokat használ termékeiben és célul tűzte ki azt is, hogy 2030-ra kizárólag megújuló energiaforrásokat használjon.

Ez csak néhány azok közül a tényezők közül, amelyek hozzájárultak az IKEA sikeréhez és az alábbiakban kiemeljük ezek közül a két legjelentősebbet.

Megfizethetőség és elérhetőség

Az IKEA a megfizethető bútorairól ismert és kultúrája arra épül, hogy termékei mindenki számára elérhetőek legyenek. A vállalat lapraszerelt csomagolású bútorait úgy tervezték, hogy könnyen összeszerelhetőek és szállíthatóak legyenek, áruházai pedig a világ minden táján megtalálhatók.

Az IKEA számos finanszírozási lehetőséget is kínál, hogy termékei még megfizethetőbbek legyenek.

Fenntarthatóság és környezeti felelősségvállalás

Az IKEA elkötelezett a fenntarthatóság és a környezeti felelősségvállalás mellett. A vállalat újrahasznosított anyagokat használ bútoraihoz, ami komoly előrelépést jelent a környezetvédelem szempontjából, annál is inkább mivel évente több millió bútor kerül le a gyártósoráról.

Az IKEA honlapja szerint a vállalat évente több mint 100 millió bútordarabot gyárt. Ez a bútorok széles skáláját foglalja magában, a kanapéktól és székektől kezdve az asztalokon át az ágyakig. Ezeket 50 országban, több mint 450 áruházban árulják.

Az IKEA rendelkezik egy „The People & Planet Positive Plan” nevű programmal is, amely felvázolja a környezeti hatásainak csökkentésére vonatkozó céljait.

A cég sikerének egyik kulcsa az egyedi bútor kultúra kialakítása. A vállalat a megfizethetőségre, a hozzáférhetőségre, a fenntarthatóságra és a környezeti felelősségvállalásra való összpontosítása segített abban, hogy a világ egyik legnépszerűbb bútorkereskedőjévé váljon.

Az IKEA mögött álló kultúra a következő értékeken alapul:

  • Demokratikus tervezés: Az IKEA hisz abban, hogy mindenkinek lehetőséget kell kapnia arra, hogy szép és funkcionális otthont teremtsen.
  • Alacsony árak: Az IKEA elkötelezett amellett, hogy mindenki számára megfizethető bútorokat kínáljon.
  • Fenntarthatóság: Az IKEA elkötelezett a fenntarthatóság és a környezeti felelősségvállalás mellett.
  • Jó üzlet: Az IKEA elkötelezett amellett, hogy felelősségteljesen jó üzletet csináljon.
  • Emberek: Az IKEA hisz abban, hogy az alkalmazottai a legfontosabb eszközei.
  • Közösség: Az IKEA elkötelezett amellett, hogy jó szomszéd legyen, és hozzájáruljon azokhoz a közösségekhez, ahol működik.

Az IKEA kultúrája tükröződik mindenben, amit a vállalat tesz, a terméktervezéstől kezdve a munkavállalókkal való bánásmódig. Ez a kultúra az egyik oka annak, hogy az IKEA olyan sok éve sikeres.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
76 vélemény:
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Klaudia Csatlós
Klaudia Csatlós
2023-10-05
Pár napon belül tudták vállalni a munkát és a megbeszélt időpontban el is végezték.
Éva Karika
Éva Karika
2023-09-26
Nagyon rugalmas, gyors, korrekt, segítőkész volt a fiatalember.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.