Az IKEA siker kulcsa az egyedülálló kultúr-bútordarabok és a megfizethetőség

//

Az IKEA egy globális bútorkereskedő, amely több mint 70 éve sikeres. A vállalat sikere számos tényezőnek tulajdonítható, többek között a megfizethető áraknak, a széles termékválasztéknak és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségnek.

Az IKEA árai a legalacsonyabbak közé tartoznak az iparágban. Ez számos tényezőnek köszönhető, többek között a vállalat hatékony ellátási láncának, a lapraszerelt csomagolásnak és a bútor önösszeszerelés egyszerűségének.

A vállalat a termékek széles skáláját kínálja, a bútoroktól kezdve a háztartási cikkeken át az élelmiszerekig. Ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy egy helyen megtaláljanak mindent, amire az otthonukban szükségük van.

Az IKEA elkötelezett a fenntarthatóság mellett is. A vállalat újrahasznosított anyagokat használ termékeiben és célul tűzte ki azt is, hogy 2030-ra kizárólag megújuló energiaforrásokat használjon.

Ez csak néhány azok közül a tényezők közül, amelyek hozzájárultak az IKEA sikeréhez és az alábbiakban kiemeljük ezek közül a két legjelentősebbet.

Megfizethetőség és elérhetőség

Az IKEA a megfizethető bútorairól ismert és kultúrája arra épül, hogy termékei mindenki számára elérhetőek legyenek. A vállalat lapraszerelt csomagolású bútorait úgy tervezték, hogy könnyen összeszerelhetőek és szállíthatóak legyenek, áruházai pedig a világ minden táján megtalálhatók.

Az IKEA számos finanszírozási lehetőséget is kínál, hogy termékei még megfizethetőbbek legyenek.

Fenntarthatóság és környezeti felelősségvállalás

Az IKEA elkötelezett a fenntarthatóság és a környezeti felelősségvállalás mellett. A vállalat újrahasznosított anyagokat használ bútoraihoz, ami komoly előrelépést jelent a környezetvédelem szempontjából, annál is inkább mivel évente több millió bútor kerül le a gyártósoráról.

Az IKEA honlapja szerint a vállalat évente több mint 100 millió bútordarabot gyárt. Ez a bútorok széles skáláját foglalja magában, a kanapéktól és székektől kezdve az asztalokon át az ágyakig. Ezeket 50 országban, több mint 450 áruházban árulják.

Az IKEA rendelkezik egy „The People & Planet Positive Plan” nevű programmal is, amely felvázolja a környezeti hatásainak csökkentésére vonatkozó céljait.

A cég sikerének egyik kulcsa az egyedi bútor kultúra kialakítása. A vállalat a megfizethetőségre, a hozzáférhetőségre, a fenntarthatóságra és a környezeti felelősségvállalásra való összpontosítása segített abban, hogy a világ egyik legnépszerűbb bútorkereskedőjévé váljon.

Az IKEA mögött álló kultúra a következő értékeken alapul:

  • Demokratikus tervezés: Az IKEA hisz abban, hogy mindenkinek lehetőséget kell kapnia arra, hogy szép és funkcionális otthont teremtsen.
  • Alacsony árak: Az IKEA elkötelezett amellett, hogy mindenki számára megfizethető bútorokat kínáljon.
  • Fenntarthatóság: Az IKEA elkötelezett a fenntarthatóság és a környezeti felelősségvállalás mellett.
  • Jó üzlet: Az IKEA elkötelezett amellett, hogy felelősségteljesen jó üzletet csináljon.
  • Emberek: Az IKEA hisz abban, hogy az alkalmazottai a legfontosabb eszközei.
  • Közösség: Az IKEA elkötelezett amellett, hogy jó szomszéd legyen, és hozzájáruljon azokhoz a közösségekhez, ahol működik.

Az IKEA kultúrája tükröződik mindenben, amit a vállalat tesz, a terméktervezéstől kezdve a munkavállalókkal való bánásmódig. Ez a kultúra az egyik oka annak, hogy az IKEA olyan sok éve sikeres.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
58 vélemény:
Tamás Kránicz
Tamás Kránicz
2023-05-25
Minden várakozásunkat felül múlta a végeredmény. Sándor egy nagyobb méretű IKEA-s konyhabútor összeszerelését, beépítését vállalta, melyet becsülettel, időben, baráti áron és teljesmértékben korrekt hozzáállással végzett. Nem jelentett számára problémát a távolság és a megérkezésétől a távozásig megállás nélkül végezte a munkáját. Bátran ajánljuk mindenkinek! Köszönjük a segítséget!
Viktoria Petranyi
Viktoria Petranyi
2023-04-16
Szuper, gyors, pontos munka
János Hajas
János Hajas
2023-04-10
A megbeszélt időpontra szinte percnyi pontossággal érkezett. A bútor összeszerelését szakértelemmel, profi módon végezte.Megbízható, nyugodt szakember. Nyugodt szívvel merem ajánlani mindenkinek! HJ.