Az IKEA siker kulcsa az egyedülálló kultúr-bútordarabok és a megfizethetőség

//

Az IKEA egy globális bútorkereskedő, amely több mint 70 éve sikeres. A vállalat sikere számos tényezőnek tulajdonítható, többek között a megfizethető áraknak, a széles termékválasztéknak és a fenntarthatóság iránti elkötelezettségnek.

Az IKEA árai a legalacsonyabbak közé tartoznak az iparágban. Ez számos tényezőnek köszönhető, többek között a vállalat hatékony ellátási láncának, a lapraszerelt csomagolásnak és a bútor önösszeszerelés egyszerűségének.

A vállalat a termékek széles skáláját kínálja, a bútoroktól kezdve a háztartási cikkeken át az élelmiszerekig. Ez lehetővé teszi a vásárlók számára, hogy egy helyen megtaláljanak mindent, amire az otthonukban szükségük van.

Az IKEA elkötelezett a fenntarthatóság mellett is. A vállalat újrahasznosított anyagokat használ termékeiben és célul tűzte ki azt is, hogy 2030-ra kizárólag megújuló energiaforrásokat használjon.

Ez csak néhány azok közül a tényezők közül, amelyek hozzájárultak az IKEA sikeréhez és az alábbiakban kiemeljük ezek közül a két legjelentősebbet.

Megfizethetőség és elérhetőség

Az IKEA a megfizethető bútorairól ismert és kultúrája arra épül, hogy termékei mindenki számára elérhetőek legyenek. A vállalat lapraszerelt csomagolású bútorait úgy tervezték, hogy könnyen összeszerelhetőek és szállíthatóak legyenek, áruházai pedig a világ minden táján megtalálhatók.

Az IKEA számos finanszírozási lehetőséget is kínál, hogy termékei még megfizethetőbbek legyenek.

Fenntarthatóság és környezeti felelősségvállalás

Az IKEA elkötelezett a fenntarthatóság és a környezeti felelősségvállalás mellett. A vállalat újrahasznosított anyagokat használ bútoraihoz, ami komoly előrelépést jelent a környezetvédelem szempontjából, annál is inkább mivel évente több millió bútor kerül le a gyártósoráról.

Az IKEA honlapja szerint a vállalat évente több mint 100 millió bútordarabot gyárt. Ez a bútorok széles skáláját foglalja magában, a kanapéktól és székektől kezdve az asztalokon át az ágyakig. Ezeket 50 országban, több mint 450 áruházban árulják.

Az IKEA rendelkezik egy „The People & Planet Positive Plan” nevű programmal is, amely felvázolja a környezeti hatásainak csökkentésére vonatkozó céljait.

A cég sikerének egyik kulcsa az egyedi bútor kultúra kialakítása. A vállalat a megfizethetőségre, a hozzáférhetőségre, a fenntarthatóságra és a környezeti felelősségvállalásra való összpontosítása segített abban, hogy a világ egyik legnépszerűbb bútorkereskedőjévé váljon.

Az IKEA mögött álló kultúra a következő értékeken alapul:

  • Demokratikus tervezés: Az IKEA hisz abban, hogy mindenkinek lehetőséget kell kapnia arra, hogy szép és funkcionális otthont teremtsen.
  • Alacsony árak: Az IKEA elkötelezett amellett, hogy mindenki számára megfizethető bútorokat kínáljon.
  • Fenntarthatóság: Az IKEA elkötelezett a fenntarthatóság és a környezeti felelősségvállalás mellett.
  • Jó üzlet: Az IKEA elkötelezett amellett, hogy felelősségteljesen jó üzletet csináljon.
  • Emberek: Az IKEA hisz abban, hogy az alkalmazottai a legfontosabb eszközei.
  • Közösség: Az IKEA elkötelezett amellett, hogy jó szomszéd legyen, és hozzájáruljon azokhoz a közösségekhez, ahol működik.

Az IKEA kultúrája tükröződik mindenben, amit a vállalat tesz, a terméktervezéstől kezdve a munkavállalókkal való bánásmódig. Ez a kultúra az egyik oka annak, hogy az IKEA olyan sok éve sikeres.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.