Hogyan csináld? Hasznos útmutató a lapraszerelt bútorok összeszereléséhez!

//

Akár egy egyszerű könyvespolcot, egy kis fürdőszobai szekrényt, vagy egy összetettebb RTA bútort állítasz össze, érdemes bizonyos lépéseket követned a garantált siker érdekében. Úgy tűnhet, hogy az egész folyamat gyermeki örömöt jelent majd, olyat, mint régen a lego elemek összeillesztése, de egy lapraszerelt bútor felépítése könnyen elveheti az ember kezdeti lelkesedését.

Ami fontos, hogy mindig logikai sorrendben dolgozz, kövesd a bútorhoz mellékelt utasításokat. Így egy Ikea bútor összeszerelés sem lesz túl nagy falat. Azért, hogy munkád sikerélménnyel végződjön és elégedetten élvezhesd új bútorod előnyeit, kövesd az alábbi tippeket.

1. A bútorok kicsomagolása

Csomagold ki a készletet, és helyezd el magad előtt az összes alkatrészt, beleértve az összeszerelési szerelvényeket és minden egyéb hardverelemet, például zsanérokat, fogantyúkat és lábakat. Használj puha felületet, hogy minimalizáld a karcolásokat.

2. Ellenőrizd a fontos elemeket!

Az utasítások alapján azonosítsd az összes alkatrészt, és ellenőrizd a rögzítési pontokat – általában egy számozott ellenőrző lista is található az utasításokhoz. Ha valamelyik elem hiányzik, nézd meg a csomagolás belsejét, ha továbbra sem találod a hiányzó darabokat, küldd vissza a teljes egységet az üzletbe és kérj cserét.

3. Kezdd az alappanellel!

Építs bármilyen magas egységeket, például könyvespolcokat vagy szekrényeket, először mindig fektesd le az alappaneleket a hátukra, hogy az összeszerelés kezelhető legyen. Ha a bútor rendelkezik görgőkkel, akkor ezeket legutoljára helyezd fel, különben az egész egység mozogni fog, miközben megpróbálod összeszerelni.

4. Oldalsó panelek csatlakoztatása

Csatlakoztasd az első oldallapot az alaplaphoz. Sok elemen ragasztott tiplik és bütykös rögzítések kombinációja szerepel. Ebben az esetben helyezd be a dübeleket és a csavaros csapokat az alapegységbe, majd illeszd rájuk az oldallapot. Használj ragasztót a tartós rögzítés érdekében.

Csatlakoztasd a második oldallapot, így egy háromoldalas dobozt kapsz. Ha az egységnek van hátlapja, a hornyok figyelembevételével csúsztasd a helyére.  A legutolsó lépés pedig a felső panel rögzítése.

5. Stílusos rögzítésfedő

Gyakran a rögzítésekhez a gyártók olyan fedőtárcsákat mellékelnek, melyek harmonizálnak a bútor színével. Ezek a praktikus kiegészítők gondosan elrejtik a rögzítéseket. Később könnyedén kiemelheted őket, ha úgy döntesz szétszereled bútorodat.

6. Az ajtók felhelyezése

A szekrényajtókat rendszerint valamilyen rugós zsanér segítségével kell felakasztanod. A szerelvény- és rögzítőlyukak miatt pedig nem kell aggódnod, mert a gyártás során előre befúrásra kerülnek az adott elembe.

Egyszerűen csak illeszd rá a zsanértestet az ajtóra és a szerelőlapot a szekrény oldalaira. Kösd össze a kettőt a rövid csavarokkal, és állítsa be őket úgy, hogy egyenesen lógjanak.

7. Polcok, fogantyúk, egyéb apróságok

Helyezz fel minden polcot, ajtókilincset és egyéb belső vagy külső elemet.. Ellenőrizd még egyszer, hogy az összes szerelvény szorosan meg van-e húzva, és nem maradt-e ki alkatrész. Végül szereld fel a kerekeket vagy görgőket, ha ezek a készlet részét képezik.

Extra tipp:

Sok lapos és összeszerelhető bútorhoz hatszögletű összeszerelési kulcsot kapsz, illetve minden egységhez használati utasítás tartozik. Amikor végeztél az összeszereléssel, rögzítsd valamivel biztonságosan a kulcsot és az utasításokat a bútor hátuljára, hogy mindig kéznél legyen, ha például egy költözés miatt le kellene bontanod az elemeket.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
32 vélemény
Robert Somay
Robert Somay
2022-11-05
Pontos, megbízható és készpénzmentes, és mindez korrekt áron. Még egyszer nagyon köszönjük a bútorszerelést!
Olvass tovább
Anikó Kertész
Anikó Kertész
2022-10-03
Nagyon gyorsan sikerült időpontot egyeztetni. Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos volt a szerelő úr és korrekt áron dolgozott. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a galériaágy összeszerelésével. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.
Olvass tovább
Zsófia Horváth
Zsófia Horváth
2022-09-01
Vègtelenül precíz,pontos.A megkeresèsre szinte azonnal vàlaszolt,hamar tudta vàllalni.Pontosan,precizen,tisztàn ès gyorsan dolgozott.El sem hittem,hogy ilyen könnyen sikerült a szerelèst (emeletesàgy) elintèzni.Ha bùtorszerelès,akkor csak Ôt!
Olvass tovább
Marcell Tátrai
Marcell Tátrai
2022-09-01
Gyors, profi munka, meglepetések nélkül!
Olvass tovább
Adam Kosik
Adam Kosik
2022-08-22
Nagyon jó a tapasztalatunk velük, szét-, és összeszerelésnél is időben jöttek, gyorsan végeztek, a munka pedig hibátlan volt. Az ár is nagyon rendben van, abszolút ajánlom!
Olvass tovább
Kata Mészáros
Kata Mészáros
2022-08-22
Korrekt, gyors, precíz munkavégzés és kapcsolattartás. Csak Ajánlani tudom!
Olvass tovább
Evelin Séra
Evelin Séra
2022-08-19
Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos és normalis fiatalember volt a szerelő úr. Teljes mértéoben meg vagyunk elégedve vele. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.
Olvass tovább