Hogyan csináld? Hasznos útmutató a lapraszerelt bútorok összeszereléséhez!

//

Akár egy egyszerű könyvespolcot, egy kis fürdőszobai szekrényt, vagy egy összetettebb RTA bútort állítasz össze, érdemes bizonyos lépéseket követned a garantált siker érdekében. Úgy tűnhet, hogy az egész folyamat gyermeki örömöt jelent majd, olyat, mint régen a lego elemek összeillesztése, de egy lapraszerelt bútor felépítése könnyen elveheti az ember kezdeti lelkesedését.

Ami fontos, hogy mindig logikai sorrendben dolgozz, kövesd a bútorhoz mellékelt utasításokat. Így egy Ikea bútor összeszerelés sem lesz túl nagy falat. Azért, hogy munkád sikerélménnyel végződjön és elégedetten élvezhesd új bútorod előnyeit, kövesd az alábbi tippeket.

1. A bútorok kicsomagolása

Csomagold ki a készletet, és helyezd el magad előtt az összes alkatrészt, beleértve az összeszerelési szerelvényeket és minden egyéb hardverelemet, például zsanérokat, fogantyúkat és lábakat. Használj puha felületet, hogy minimalizáld a karcolásokat.

2. Ellenőrizd a fontos elemeket!

Az utasítások alapján azonosítsd az összes alkatrészt, és ellenőrizd a rögzítési pontokat – általában egy számozott ellenőrző lista is található az utasításokhoz. Ha valamelyik elem hiányzik, nézd meg a csomagolás belsejét, ha továbbra sem találod a hiányzó darabokat, küldd vissza a teljes egységet az üzletbe és kérj cserét.

3. Kezdd az alappanellel!

Építs bármilyen magas egységeket, például könyvespolcokat vagy szekrényeket, először mindig fektesd le az alappaneleket a hátukra, hogy az összeszerelés kezelhető legyen. Ha a bútor rendelkezik görgőkkel, akkor ezeket legutoljára helyezd fel, különben az egész egység mozogni fog, miközben megpróbálod összeszerelni.

4. Oldalsó panelek csatlakoztatása

Csatlakoztasd az első oldallapot az alaplaphoz. Sok elemen ragasztott tiplik és bütykös rögzítések kombinációja szerepel. Ebben az esetben helyezd be a dübeleket és a csavaros csapokat az alapegységbe, majd illeszd rájuk az oldallapot. Használj ragasztót a tartós rögzítés érdekében.

Csatlakoztasd a második oldallapot, így egy háromoldalas dobozt kapsz. Ha az egységnek van hátlapja, a hornyok figyelembevételével csúsztasd a helyére.  A legutolsó lépés pedig a felső panel rögzítése.

5. Stílusos rögzítésfedő

Gyakran a rögzítésekhez a gyártók olyan fedőtárcsákat mellékelnek, melyek harmonizálnak a bútor színével. Ezek a praktikus kiegészítők gondosan elrejtik a rögzítéseket. Később könnyedén kiemelheted őket, ha úgy döntesz szétszereled bútorodat.

6. Az ajtók felhelyezése

A szekrényajtókat rendszerint valamilyen rugós zsanér segítségével kell felakasztanod. A szerelvény- és rögzítőlyukak miatt pedig nem kell aggódnod, mert a gyártás során előre befúrásra kerülnek az adott elembe.

Egyszerűen csak illeszd rá a zsanértestet az ajtóra és a szerelőlapot a szekrény oldalaira. Kösd össze a kettőt a rövid csavarokkal, és állítsa be őket úgy, hogy egyenesen lógjanak.

7. Polcok, fogantyúk, egyéb apróságok

Helyezz fel minden polcot, ajtókilincset és egyéb belső vagy külső elemet.. Ellenőrizd még egyszer, hogy az összes szerelvény szorosan meg van-e húzva, és nem maradt-e ki alkatrész. Végül szereld fel a kerekeket vagy görgőket, ha ezek a készlet részét képezik.

Extra tipp:

Sok lapos és összeszerelhető bútorhoz hatszögletű összeszerelési kulcsot kapsz, illetve minden egységhez használati utasítás tartozik. Amikor végeztél az összeszereléssel, rögzítsd valamivel biztonságosan a kulcsot és az utasításokat a bútor hátuljára, hogy mindig kéznél legyen, ha például egy költözés miatt le kellene bontanod az elemeket.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.