Az IKEA bútorok összeszerelésének 7 alapvető lépése

//

Gondolkoztál már azon, hogy az IKEA miért lett a világ egyik legsikeresebb bútorgyártó cége? A lapraszerelt bútor új lehetőségeket teremtett a lakberendezésben és az emberek megfizethető áron juthattak hozzá letisztult formatervezésű modellekhez. Mindez kiegészült az azonnali és könnyű szállítással.

Az IKEA népszerűsége ma is töretlen, viszont sokunkat meglehetősen vegyes érzelmek fűznek az áruházlánc termékeihez. Egy IKEA bútor összeszerelés ugyanis nem jelent mindig kellemes kikapcsolódást.

Amennyiben benned is fóbiát váltanak ki a cég összeszerelési útmutatói, érdemes lehet áttekintened az alábbi trükköket és javaslatokat, hogy te is pillanatok alatt összeállíthass egy BILLY könyvespolcot vagy egy LACK asztalt.

1. Végezz alapos termékmustrát!

Fontos, hogy még az üzletben ellenőrizd a lapraszerelt bútor csomagolását, majd miután hazaértél, a dobozban lévő elemeket is vesd össze a csomagolási listával.  Bármilyen hiányosságot tapasztalsz, hívd az ügyfélszolgálatot és ingyenesen elküldik számodra a hiányzó elemet.

2. Böngészd át az utasításokat!

Mielőtt lázasan nekikezdenél legújabb bútordarabot összeillesztésébe, olvasd végig az összeszerelési utasításokat.  Az ábrák segítségével helyezz el minden darabot úgy, hogy megfeleljen a mellékelt diagramoknak. Így már előre kialakul egyfajta stratégia a fejedben, és könnyebben átlátod a megfelelő lépéseket.

3. Készítsd elő a területet!

Ügyelj rá, hogy kényelmesen tudj dolgozni és hogy legyen elég hely az összes darab összeillesztéséhez. Célszerű lehet, ha az elemek védelméről is gondoskodsz. A bútorok könnyen megkarcolódhatnak a durvább felületeken, ezért béleld ki a padlót például kartonokkal-.

4. Növeld a tartósságot!

A lapraszerelt bútorok előnyei egyben hátrányt is jelenthetnek, ugyanis ezek a termékek nem a hosszútávú szilárdságukról híresek. Szerencsére ezt a problémát is kiküszöbölheted, ha megerősíted az illeszkedő elemeket egy erős faragasztóval. Minden esetben győződj meg róla, hogy minden darab a megfelelő helyre kerül és a megfelelő irányba néz, mielőtt ragasztanád őket.

5. Használj kalapácsot!

Ha olyan darabot vásárolt, amelyen dübelek vannak, melyeket előre fúrt lyukakba kell süllyeszteni, könnyítsd meg a dolgod egy kapáccsal vagy egy gumikalapáccsal.  Enyhén ütögesd, hogy az elemek egy szintbe kerüljenek egymással. Vigyázz, mert a túl nagy erő alkalmazása a bútorelem sérülését okozhatja.

6. Vess be elektromos kéziszerszámokat!

Néhány lépést hatékonyan felgyorsíthatsz, ha  kéznél van egy elektromos fúró és egy hatlapú bitkészlet. Készülj fel már előre, hogy így nem kell olyan dolgokkal sokat vesződnöd, melyek egyszerűbben is kivitelezhetőek.

7. Hívj profikat!

Nincs kedved bajlódni egy IKEA bútor összeszerelésével vagy csak egyszerűen kifog rajtad az összeszerelési útmutató? Bízd bátran szakemberekre a szerelést. Okos döntés lehet abban az esetben is, ha egy  nagyon kényes felülettel rendelkező termékről van szó, így biztosan elkerülhetőek a kisebb-nagyobb bútor-sérülések.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
87 vélemény:
Katalin Zana
Katalin Zana
2024-02-15
Gyorsan jött, precíz és szép munkát végzett Sándor, köszönjük!
Annamária Hovanyecz
Annamária Hovanyecz
2024-02-04
Gyors, megbízható, precíz munkavégzés. Ajánlom mindenkinek!
Attila Varga
Attila Varga
2024-02-03
Pontos, remek szakemberek, csak ajnlani tudom.
Gábor Tóth
Gábor Tóth
2024-02-03
Gyors, pontos, precíz, megbízható :)
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Maria Balazsi
Maria Balazsi
2024-01-09
Köszönöm a tökéletes munkát és hogy még a karácsonyelõtti csúcsforgalomban is bepréselték az én spontán rendelésemet.
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!