Az IKEA bútorok összeszerelésének 7 alapvető lépése

//

Gondolkoztál már azon, hogy az IKEA miért lett a világ egyik legsikeresebb bútorgyártó cége? A lapraszerelt bútor új lehetőségeket teremtett a lakberendezésben és az emberek megfizethető áron juthattak hozzá letisztult formatervezésű modellekhez. Mindez kiegészült az azonnali és könnyű szállítással.

Az IKEA népszerűsége ma is töretlen, viszont sokunkat meglehetősen vegyes érzelmek fűznek az áruházlánc termékeihez. Egy IKEA bútor összeszerelés ugyanis nem jelent mindig kellemes kikapcsolódást.

Amennyiben benned is fóbiát váltanak ki a cég összeszerelési útmutatói, érdemes lehet áttekintened az alábbi trükköket és javaslatokat, hogy te is pillanatok alatt összeállíthass egy BILLY könyvespolcot vagy egy LACK asztalt.

1. Végezz alapos termékmustrát!

Fontos, hogy még az üzletben ellenőrizd a lapraszerelt bútor csomagolását, majd miután hazaértél, a dobozban lévő elemeket is vesd össze a csomagolási listával.  Bármilyen hiányosságot tapasztalsz, hívd az ügyfélszolgálatot és ingyenesen elküldik számodra a hiányzó elemet.

2. Böngészd át az utasításokat!

Mielőtt lázasan nekikezdenél legújabb bútordarabot összeillesztésébe, olvasd végig az összeszerelési utasításokat.  Az ábrák segítségével helyezz el minden darabot úgy, hogy megfeleljen a mellékelt diagramoknak. Így már előre kialakul egyfajta stratégia a fejedben, és könnyebben átlátod a megfelelő lépéseket.

3. Készítsd elő a területet!

Ügyelj rá, hogy kényelmesen tudj dolgozni és hogy legyen elég hely az összes darab összeillesztéséhez. Célszerű lehet, ha az elemek védelméről is gondoskodsz. A bútorok könnyen megkarcolódhatnak a durvább felületeken, ezért béleld ki a padlót például kartonokkal-.

4. Növeld a tartósságot!

A lapraszerelt bútorok előnyei egyben hátrányt is jelenthetnek, ugyanis ezek a termékek nem a hosszútávú szilárdságukról híresek. Szerencsére ezt a problémát is kiküszöbölheted, ha megerősíted az illeszkedő elemeket egy erős faragasztóval. Minden esetben győződj meg róla, hogy minden darab a megfelelő helyre kerül és a megfelelő irányba néz, mielőtt ragasztanád őket.

5. Használj kalapácsot!

Ha olyan darabot vásárolt, amelyen dübelek vannak, melyeket előre fúrt lyukakba kell süllyeszteni, könnyítsd meg a dolgod egy kapáccsal vagy egy gumikalapáccsal.  Enyhén ütögesd, hogy az elemek egy szintbe kerüljenek egymással. Vigyázz, mert a túl nagy erő alkalmazása a bútorelem sérülését okozhatja.

6. Vess be elektromos kéziszerszámokat!

Néhány lépést hatékonyan felgyorsíthatsz, ha  kéznél van egy elektromos fúró és egy hatlapú bitkészlet. Készülj fel már előre, hogy így nem kell olyan dolgokkal sokat vesződnöd, melyek egyszerűbben is kivitelezhetőek.

7. Hívj profikat!

Nincs kedved bajlódni egy IKEA bútor összeszerelésével vagy csak egyszerűen kifog rajtad az összeszerelési útmutató? Bízd bátran szakemberekre a szerelést. Okos döntés lehet abban az esetben is, ha egy  nagyon kényes felülettel rendelkező termékről van szó, így biztosan elkerülhetőek a kisebb-nagyobb bútor-sérülések.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
71 vélemény:
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.
Fekésházi Krisztina
Fekésházi Krisztina
2023-08-01
Sándort hétvégén kerestem email ben, amire készségesen válaszolt. Profi gépekkel érkeztek, a bútorokat gyorsan összeszerelték, jó szívvel ajánlom őket másoknak is!
Clara Bal
Clara Bal
2023-07-31
Rovid idon belul adtak idopontot, pontosan erkeztek. Ketto szemely nagyon precizen 1 ora alatt osszeallitott egy 3 ajtos gardrobszekrenyt. Nagyon ajanlom oket mindekinek.
György Nagy
György Nagy
2023-06-19
Csak ajánlani tudom: szakmailag és emberileg is kiválóak.
Zoltan Gutmann
Zoltan Gutmann
2023-06-16
Gyors profi munka.Szakszerű precíz munkavègzès.Ajánlom.