Az IKEA bútorok összeszerelésének 7 alapvető lépése

//

Gondolkoztál már azon, hogy az IKEA miért lett a világ egyik legsikeresebb bútorgyártó cége? A lapraszerelt bútor új lehetőségeket teremtett a lakberendezésben és az emberek megfizethető áron juthattak hozzá letisztult formatervezésű modellekhez. Mindez kiegészült az azonnali és könnyű szállítással.

Az IKEA népszerűsége ma is töretlen, viszont sokunkat meglehetősen vegyes érzelmek fűznek az áruházlánc termékeihez. Egy IKEA bútor összeszerelés ugyanis nem jelent mindig kellemes kikapcsolódást.

Amennyiben benned is fóbiát váltanak ki a cég összeszerelési útmutatói, érdemes lehet áttekintened az alábbi trükköket és javaslatokat, hogy te is pillanatok alatt összeállíthass egy BILLY könyvespolcot vagy egy LACK asztalt.

1. Végezz alapos termékmustrát!

Fontos, hogy még az üzletben ellenőrizd a lapraszerelt bútor csomagolását, majd miután hazaértél, a dobozban lévő elemeket is vesd össze a csomagolási listával.  Bármilyen hiányosságot tapasztalsz, hívd az ügyfélszolgálatot és ingyenesen elküldik számodra a hiányzó elemet.

2. Böngészd át az utasításokat!

Mielőtt lázasan nekikezdenél legújabb bútordarabot összeillesztésébe, olvasd végig az összeszerelési utasításokat.  Az ábrák segítségével helyezz el minden darabot úgy, hogy megfeleljen a mellékelt diagramoknak. Így már előre kialakul egyfajta stratégia a fejedben, és könnyebben átlátod a megfelelő lépéseket.

3. Készítsd elő a területet!

Ügyelj rá, hogy kényelmesen tudj dolgozni és hogy legyen elég hely az összes darab összeillesztéséhez. Célszerű lehet, ha az elemek védelméről is gondoskodsz. A bútorok könnyen megkarcolódhatnak a durvább felületeken, ezért béleld ki a padlót például kartonokkal-.

4. Növeld a tartósságot!

A lapraszerelt bútorok előnyei egyben hátrányt is jelenthetnek, ugyanis ezek a termékek nem a hosszútávú szilárdságukról híresek. Szerencsére ezt a problémát is kiküszöbölheted, ha megerősíted az illeszkedő elemeket egy erős faragasztóval. Minden esetben győződj meg róla, hogy minden darab a megfelelő helyre kerül és a megfelelő irányba néz, mielőtt ragasztanád őket.

5. Használj kalapácsot!

Ha olyan darabot vásárolt, amelyen dübelek vannak, melyeket előre fúrt lyukakba kell süllyeszteni, könnyítsd meg a dolgod egy kapáccsal vagy egy gumikalapáccsal.  Enyhén ütögesd, hogy az elemek egy szintbe kerüljenek egymással. Vigyázz, mert a túl nagy erő alkalmazása a bútorelem sérülését okozhatja.

6. Vess be elektromos kéziszerszámokat!

Néhány lépést hatékonyan felgyorsíthatsz, ha  kéznél van egy elektromos fúró és egy hatlapú bitkészlet. Készülj fel már előre, hogy így nem kell olyan dolgokkal sokat vesződnöd, melyek egyszerűbben is kivitelezhetőek.

7. Hívj profikat!

Nincs kedved bajlódni egy IKEA bútor összeszerelésével vagy csak egyszerűen kifog rajtad az összeszerelési útmutató? Bízd bátran szakemberekre a szerelést. Okos döntés lehet abban az esetben is, ha egy  nagyon kényes felülettel rendelkező termékről van szó, így biztosan elkerülhetőek a kisebb-nagyobb bútor-sérülések.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.