Az IKEA bútorok összeszerelésének 7 alapvető lépése

//

Gondolkoztál már azon, hogy az IKEA miért lett a világ egyik legsikeresebb bútorgyártó cége? A lapraszerelt bútor új lehetőségeket teremtett a lakberendezésben és az emberek megfizethető áron juthattak hozzá letisztult formatervezésű modellekhez. Mindez kiegészült az azonnali és könnyű szállítással.

Az IKEA népszerűsége ma is töretlen, viszont sokunkat meglehetősen vegyes érzelmek fűznek az áruházlánc termékeihez. Egy IKEA bútor összeszerelés ugyanis nem jelent mindig kellemes kikapcsolódást.

Amennyiben benned is fóbiát váltanak ki a cég összeszerelési útmutatói, érdemes lehet áttekintened az alábbi trükköket és javaslatokat, hogy te is pillanatok alatt összeállíthass egy BILLY könyvespolcot vagy egy LACK asztalt.

1. Végezz alapos termékmustrát!

Fontos, hogy még az üzletben ellenőrizd a lapraszerelt bútor csomagolását, majd miután hazaértél, a dobozban lévő elemeket is vesd össze a csomagolási listával.  Bármilyen hiányosságot tapasztalsz, hívd az ügyfélszolgálatot és ingyenesen elküldik számodra a hiányzó elemet.

2. Böngészd át az utasításokat!

Mielőtt lázasan nekikezdenél legújabb bútordarabot összeillesztésébe, olvasd végig az összeszerelési utasításokat.  Az ábrák segítségével helyezz el minden darabot úgy, hogy megfeleljen a mellékelt diagramoknak. Így már előre kialakul egyfajta stratégia a fejedben, és könnyebben átlátod a megfelelő lépéseket.

3. Készítsd elő a területet!

Ügyelj rá, hogy kényelmesen tudj dolgozni és hogy legyen elég hely az összes darab összeillesztéséhez. Célszerű lehet, ha az elemek védelméről is gondoskodsz. A bútorok könnyen megkarcolódhatnak a durvább felületeken, ezért béleld ki a padlót például kartonokkal-.

4. Növeld a tartósságot!

A lapraszerelt bútorok előnyei egyben hátrányt is jelenthetnek, ugyanis ezek a termékek nem a hosszútávú szilárdságukról híresek. Szerencsére ezt a problémát is kiküszöbölheted, ha megerősíted az illeszkedő elemeket egy erős faragasztóval. Minden esetben győződj meg róla, hogy minden darab a megfelelő helyre kerül és a megfelelő irányba néz, mielőtt ragasztanád őket.

5. Használj kalapácsot!

Ha olyan darabot vásárolt, amelyen dübelek vannak, melyeket előre fúrt lyukakba kell süllyeszteni, könnyítsd meg a dolgod egy kapáccsal vagy egy gumikalapáccsal.  Enyhén ütögesd, hogy az elemek egy szintbe kerüljenek egymással. Vigyázz, mert a túl nagy erő alkalmazása a bútorelem sérülését okozhatja.

6. Vess be elektromos kéziszerszámokat!

Néhány lépést hatékonyan felgyorsíthatsz, ha  kéznél van egy elektromos fúró és egy hatlapú bitkészlet. Készülj fel már előre, hogy így nem kell olyan dolgokkal sokat vesződnöd, melyek egyszerűbben is kivitelezhetőek.

7. Hívj profikat!

Nincs kedved bajlódni egy IKEA bútor összeszerelésével vagy csak egyszerűen kifog rajtad az összeszerelési útmutató? Bízd bátran szakemberekre a szerelést. Okos döntés lehet abban az esetben is, ha egy  nagyon kényes felülettel rendelkező termékről van szó, így biztosan elkerülhetőek a kisebb-nagyobb bútor-sérülések.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
45 vélemény:
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!
L. Ákos Pálmai
L. Ákos Pálmai
2022-11-21
Gyorsan válaszoltak, azonnal kaptam árajánlatot, tartották magukat az árhoz, profin, időben dolgoztak, segítőkészek, másoknak is ajánlom őket.
Robert Somay
Robert Somay
2022-11-05
Pontos, megbízható és készpénzmentes, és mindez korrekt áron. Még egyszer nagyon köszönjük a bútorszerelést!
Anikó Kertész
Anikó Kertész
2022-10-03
Nagyon gyorsan sikerült időpontot egyeztetni. Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos volt a szerelő úr és korrekt áron dolgozott. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a galériaágy összeszerelésével. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.