Az IKEA bútorok összeszerelésének 7 alapvető lépése

//

Gondolkoztál már azon, hogy az IKEA miért lett a világ egyik legsikeresebb bútorgyártó cége? A lapraszerelt bútor új lehetőségeket teremtett a lakberendezésben és az emberek megfizethető áron juthattak hozzá letisztult formatervezésű modellekhez. Mindez kiegészült az azonnali és könnyű szállítással.

Az IKEA népszerűsége ma is töretlen, viszont sokunkat meglehetősen vegyes érzelmek fűznek az áruházlánc termékeihez. Egy IKEA bútor összeszerelés ugyanis nem jelent mindig kellemes kikapcsolódást.

Amennyiben benned is fóbiát váltanak ki a cég összeszerelési útmutatói, érdemes lehet áttekintened az alábbi trükköket és javaslatokat, hogy te is pillanatok alatt összeállíthass egy BILLY könyvespolcot vagy egy LACK asztalt.

1. Végezz alapos termékmustrát!

Fontos, hogy még az üzletben ellenőrizd a lapraszerelt bútor csomagolását, majd miután hazaértél, a dobozban lévő elemeket is vesd össze a csomagolási listával.  Bármilyen hiányosságot tapasztalsz, hívd az ügyfélszolgálatot és ingyenesen elküldik számodra a hiányzó elemet.

2. Böngészd át az utasításokat!

Mielőtt lázasan nekikezdenél legújabb bútordarabot összeillesztésébe, olvasd végig az összeszerelési utasításokat.  Az ábrák segítségével helyezz el minden darabot úgy, hogy megfeleljen a mellékelt diagramoknak. Így már előre kialakul egyfajta stratégia a fejedben, és könnyebben átlátod a megfelelő lépéseket.

3. Készítsd elő a területet!

Ügyelj rá, hogy kényelmesen tudj dolgozni és hogy legyen elég hely az összes darab összeillesztéséhez. Célszerű lehet, ha az elemek védelméről is gondoskodsz. A bútorok könnyen megkarcolódhatnak a durvább felületeken, ezért béleld ki a padlót például kartonokkal-.

4. Növeld a tartósságot!

A lapraszerelt bútorok előnyei egyben hátrányt is jelenthetnek, ugyanis ezek a termékek nem a hosszútávú szilárdságukról híresek. Szerencsére ezt a problémát is kiküszöbölheted, ha megerősíted az illeszkedő elemeket egy erős faragasztóval. Minden esetben győződj meg róla, hogy minden darab a megfelelő helyre kerül és a megfelelő irányba néz, mielőtt ragasztanád őket.

5. Használj kalapácsot!

Ha olyan darabot vásárolt, amelyen dübelek vannak, melyeket előre fúrt lyukakba kell süllyeszteni, könnyítsd meg a dolgod egy kapáccsal vagy egy gumikalapáccsal.  Enyhén ütögesd, hogy az elemek egy szintbe kerüljenek egymással. Vigyázz, mert a túl nagy erő alkalmazása a bútorelem sérülését okozhatja.

6. Vess be elektromos kéziszerszámokat!

Néhány lépést hatékonyan felgyorsíthatsz, ha  kéznél van egy elektromos fúró és egy hatlapú bitkészlet. Készülj fel már előre, hogy így nem kell olyan dolgokkal sokat vesződnöd, melyek egyszerűbben is kivitelezhetőek.

7. Hívj profikat!

Nincs kedved bajlódni egy IKEA bútor összeszerelésével vagy csak egyszerűen kifog rajtad az összeszerelési útmutató? Bízd bátran szakemberekre a szerelést. Okos döntés lehet abban az esetben is, ha egy  nagyon kényes felülettel rendelkező termékről van szó, így biztosan elkerülhetőek a kisebb-nagyobb bútor-sérülések.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
58 vélemény:
Tamás Kránicz
Tamás Kránicz
2023-05-25
Minden várakozásunkat felül múlta a végeredmény. Sándor egy nagyobb méretű IKEA-s konyhabútor összeszerelését, beépítését vállalta, melyet becsülettel, időben, baráti áron és teljesmértékben korrekt hozzáállással végzett. Nem jelentett számára problémát a távolság és a megérkezésétől a távozásig megállás nélkül végezte a munkáját. Bátran ajánljuk mindenkinek! Köszönjük a segítséget!
Viktoria Petranyi
Viktoria Petranyi
2023-04-16
Szuper, gyors, pontos munka
János Hajas
János Hajas
2023-04-10
A megbeszélt időpontra szinte percnyi pontossággal érkezett. A bútor összeszerelését szakértelemmel, profi módon végezte.Megbízható, nyugodt szakember. Nyugodt szívvel merem ajánlani mindenkinek! HJ.