Hogyan kerülhetők el egyszerűen a bútorvásárlás buktatói?

//

Egy megvásárolt bútordarabnak óriási jelentősége van a tér összhatása szempontjából, így a beszerzésekor elengedhetetlen néhány fontos tényező figyelembevétele. A gondos tervezéssel és előregondolkodással sok kellemetlen perctől kímélheted meg magad. Lássuk, hogyan kerülhetők el a bútorvásárlás buktatói!

Mielőtt elindulnál a kereskedésbe, illetve megrendelnél egy terméket az interneten, ülj le néhány percre, és gondold végig az előtted álló feladatokat. Próbálj minden momentumon eltöprengeni, mert ha valami hiba csúszik a számításba, akkor előállhat az az eshetőség, hogy a hibás döntés miatt például egy kétajtós szekrényt kell valamilyen úton-módon visszajuttatni a kereskedésbe. Talán nem kell hangsúlyozni, hogy ez nem egy túl vidám feladat.

Legyen egy általános koncepciód

Mindegy, hogy a lapraszerelt bútor összeszerelése vagy az étkezőasztal lecserélése, az a fontos, hogy legyen egy általános koncepciód, amihez ragaszkodsz. Miről van szó? Tegyük fel, hogy a régi és unalmas konyhaszekrény helyett szeretnél egy divatos, szürke és bézs színben pompázó új garnitúrát. Ebben az esetben a koncepció a meghatározott szín lesz, amihez következetesen ragaszkodnod kell, különben az eredeti terved hajítófát sem érne.

A koncepció azonban nem szorítkozik pusztán a színekre, lehet az pontos méret, forma, esztétikai megkötés, vagy a lapraszerelt bútorok esetében például egy összeállítási metódus. Annak érdekében, hogy ne a gombhoz vedd a kabátot, a koncepció felállítása legyen az első. Magyarán: ha a kereskedésbe betévedve beleszeretsz egy bútordarabba, nem jó ötlet a beépítési hely méreteinek ismerete nélkül vásárolni.

Optimális esetben a koncepciót a mérés követi, majd ezután érdemes körbenézni a bútorkínálatot illetően. Bármennyire tetszetős is az IKEA weboldalán megtalálható Billy könyvespolc, ha a mérést követően arra jutsz, hogy már nem fér be a szobába, akkor más lehetőség után kell nézni. Ha a méretek stimmelnek, és a kiszemelt bútor is elnyerte a tetszésedet, akkor következhet a vásárlás.

Előtérben a minőség

Nagyapáink és nagyanyáink szokásaival ellentétben ma már nem egy életre vásároljuk a bútorainkat, ennek ellenére egy szekrénysor, egy ülőgarnitúra vagy egy franciaágy beszerzése jelentős beruházás. Ezektől a bútoroktól azt várjuk, hogy éveken keresztül maximálisan kiszolgáljanak minket, így érdemes a minőséget a prioritási lista élére írni. A koncepciónak megfelelő bútordarab megtalálása elengedhetetlen, de ne áldozd fel a minőséget az esztétika érdekében.

A bútorok gyarapodásával a koncepció kialakítása egyre nehezebb feladat, ugyanakkor a megfelelő előkészületeket nem érdemes megspórolni, hiszen a könnyelműség visszaüthet. Ha végképp reménytelennek tűnik a helyzet, konzultálj egy belsőépítész szakemberrel, aki segíthet a megfelelő bútorok kiválasztásában.

A lapraszerelt bútorok összeállítása egyes embereknek kifejezetten pihentető és inspiratív elfoglaltság, mások azonban a hátuk közepére nem kívánják ezt a fajta munkát. Amennyiben te az utóbbiak közé tartozol, vedd fel a kapcsolatot egy profi bútor összeszerelő céggel, és a szakemberek leveszik a terhet a válladról.

Összefoglalva tehát, a bútorvásárlás buktatói alapos tervezéssel, némi előrelátással és jól átgondolt koncepcióval könnyedén elkerülhetők. Ha nehézséget okoz a megfelelő darabok kiválasztása vagy a lapraszerelt elemek összeállítása, érdemes lehet felvenni a kapcsolatot profi szakemberekkel, akik mindenben a segítségedre lesznek.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
32 vélemény
Robert Somay
Robert Somay
2022-11-05
Pontos, megbízható és készpénzmentes, és mindez korrekt áron. Még egyszer nagyon köszönjük a bútorszerelést!
Olvass tovább
Anikó Kertész
Anikó Kertész
2022-10-03
Nagyon gyorsan sikerült időpontot egyeztetni. Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos volt a szerelő úr és korrekt áron dolgozott. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a galériaágy összeszerelésével. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.
Olvass tovább
Zsófia Horváth
Zsófia Horváth
2022-09-01
Vègtelenül precíz,pontos.A megkeresèsre szinte azonnal vàlaszolt,hamar tudta vàllalni.Pontosan,precizen,tisztàn ès gyorsan dolgozott.El sem hittem,hogy ilyen könnyen sikerült a szerelèst (emeletesàgy) elintèzni.Ha bùtorszerelès,akkor csak Ôt!
Olvass tovább
Marcell Tátrai
Marcell Tátrai
2022-09-01
Gyors, profi munka, meglepetések nélkül!
Olvass tovább
Adam Kosik
Adam Kosik
2022-08-22
Nagyon jó a tapasztalatunk velük, szét-, és összeszerelésnél is időben jöttek, gyorsan végeztek, a munka pedig hibátlan volt. Az ár is nagyon rendben van, abszolút ajánlom!
Olvass tovább
Kata Mészáros
Kata Mészáros
2022-08-22
Korrekt, gyors, precíz munkavégzés és kapcsolattartás. Csak Ajánlani tudom!
Olvass tovább
Evelin Séra
Evelin Séra
2022-08-19
Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos és normalis fiatalember volt a szerelő úr. Teljes mértéoben meg vagyunk elégedve vele. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.
Olvass tovább