Hogyan kerülhetők el egyszerűen a bútorvásárlás buktatói?

//

Egy megvásárolt bútordarabnak óriási jelentősége van a tér összhatása szempontjából, így a beszerzésekor elengedhetetlen néhány fontos tényező figyelembevétele. A gondos tervezéssel és előregondolkodással sok kellemetlen perctől kímélheted meg magad. Lássuk, hogyan kerülhetők el a bútorvásárlás buktatói!

Mielőtt elindulnál a kereskedésbe, illetve megrendelnél egy terméket az interneten, ülj le néhány percre, és gondold végig az előtted álló feladatokat. Próbálj minden momentumon eltöprengeni, mert ha valami hiba csúszik a számításba, akkor előállhat az az eshetőség, hogy a hibás döntés miatt például egy kétajtós szekrényt kell valamilyen úton-módon visszajuttatni a kereskedésbe. Talán nem kell hangsúlyozni, hogy ez nem egy túl vidám feladat.

Legyen egy általános koncepciód

Mindegy, hogy a lapraszerelt bútor összeszerelése vagy az étkezőasztal lecserélése, az a fontos, hogy legyen egy általános koncepciód, amihez ragaszkodsz. Miről van szó? Tegyük fel, hogy a régi és unalmas konyhaszekrény helyett szeretnél egy divatos, szürke és bézs színben pompázó új garnitúrát. Ebben az esetben a koncepció a meghatározott szín lesz, amihez következetesen ragaszkodnod kell, különben az eredeti terved hajítófát sem érne.

A koncepció azonban nem szorítkozik pusztán a színekre, lehet az pontos méret, forma, esztétikai megkötés, vagy a lapraszerelt bútorok esetében például egy összeállítási metódus. Annak érdekében, hogy ne a gombhoz vedd a kabátot, a koncepció felállítása legyen az első. Magyarán: ha a kereskedésbe betévedve beleszeretsz egy bútordarabba, nem jó ötlet a beépítési hely méreteinek ismerete nélkül vásárolni.

Optimális esetben a koncepciót a mérés követi, majd ezután érdemes körbenézni a bútorkínálatot illetően. Bármennyire tetszetős is az IKEA weboldalán megtalálható Billy könyvespolc, ha a mérést követően arra jutsz, hogy már nem fér be a szobába, akkor más lehetőség után kell nézni. Ha a méretek stimmelnek, és a kiszemelt bútor is elnyerte a tetszésedet, akkor következhet a vásárlás.

Előtérben a minőség

Nagyapáink és nagyanyáink szokásaival ellentétben ma már nem egy életre vásároljuk a bútorainkat, ennek ellenére egy szekrénysor, egy ülőgarnitúra vagy egy franciaágy beszerzése jelentős beruházás. Ezektől a bútoroktól azt várjuk, hogy éveken keresztül maximálisan kiszolgáljanak minket, így érdemes a minőséget a prioritási lista élére írni. A koncepciónak megfelelő bútordarab megtalálása elengedhetetlen, de ne áldozd fel a minőséget az esztétika érdekében.

A bútorok gyarapodásával a koncepció kialakítása egyre nehezebb feladat, ugyanakkor a megfelelő előkészületeket nem érdemes megspórolni, hiszen a könnyelműség visszaüthet. Ha végképp reménytelennek tűnik a helyzet, konzultálj egy belsőépítész szakemberrel, aki segíthet a megfelelő bútorok kiválasztásában.

A lapraszerelt bútorok összeállítása egyes embereknek kifejezetten pihentető és inspiratív elfoglaltság, mások azonban a hátuk közepére nem kívánják ezt a fajta munkát. Amennyiben te az utóbbiak közé tartozol, vedd fel a kapcsolatot egy profi bútor összeszerelő céggel, és a szakemberek leveszik a terhet a válladról.

Összefoglalva tehát, a bútorvásárlás buktatói alapos tervezéssel, némi előrelátással és jól átgondolt koncepcióval könnyedén elkerülhetők. Ha nehézséget okoz a megfelelő darabok kiválasztása vagy a lapraszerelt elemek összeállítása, érdemes lehet felvenni a kapcsolatot profi szakemberekkel, akik mindenben a segítségedre lesznek.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
49 vélemény:
Barnabás Szőke
Barnabás Szőke
2023-03-04
Precíz, minőségi munka. Maximálisan elégedett vagyok.
Hajnalka Nyeste
Hajnalka Nyeste
2023-02-01
Pontosan, gyorsan, profin 😄
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
2023-01-29
Első osztályú szolgáltatás. Remek, udvarias, pontos. Biztos, hogy a jövőben máshoz nem fordulunk.
Leila Kalash
Leila Kalash
2023-01-27
Percre pontosan érkezett a szerelő Úr. Kiváló, gyors és tiszta munkát végzett. Korrekt, udvarias. Ezentúl csak őt hívjuk. 10 ⭐️
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!