Hogyan kerülhetők el egyszerűen a bútorvásárlás buktatói?

//

Egy megvásárolt bútordarabnak óriási jelentősége van a tér összhatása szempontjából, így a beszerzésekor elengedhetetlen néhány fontos tényező figyelembevétele. A gondos tervezéssel és előregondolkodással sok kellemetlen perctől kímélheted meg magad. Lássuk, hogyan kerülhetők el a bútorvásárlás buktatói!

Mielőtt elindulnál a kereskedésbe, illetve megrendelnél egy terméket az interneten, ülj le néhány percre, és gondold végig az előtted álló feladatokat. Próbálj minden momentumon eltöprengeni, mert ha valami hiba csúszik a számításba, akkor előállhat az az eshetőség, hogy a hibás döntés miatt például egy kétajtós szekrényt kell valamilyen úton-módon visszajuttatni a kereskedésbe. Talán nem kell hangsúlyozni, hogy ez nem egy túl vidám feladat.

Legyen egy általános koncepciód

Mindegy, hogy a lapraszerelt bútor összeszerelése vagy az étkezőasztal lecserélése, az a fontos, hogy legyen egy általános koncepciód, amihez ragaszkodsz. Miről van szó? Tegyük fel, hogy a régi és unalmas konyhaszekrény helyett szeretnél egy divatos, szürke és bézs színben pompázó új garnitúrát. Ebben az esetben a koncepció a meghatározott szín lesz, amihez következetesen ragaszkodnod kell, különben az eredeti terved hajítófát sem érne.

A koncepció azonban nem szorítkozik pusztán a színekre, lehet az pontos méret, forma, esztétikai megkötés, vagy a lapraszerelt bútorok esetében például egy összeállítási metódus. Annak érdekében, hogy ne a gombhoz vedd a kabátot, a koncepció felállítása legyen az első. Magyarán: ha a kereskedésbe betévedve beleszeretsz egy bútordarabba, nem jó ötlet a beépítési hely méreteinek ismerete nélkül vásárolni.

Optimális esetben a koncepciót a mérés követi, majd ezután érdemes körbenézni a bútorkínálatot illetően. Bármennyire tetszetős is az IKEA weboldalán megtalálható Billy könyvespolc, ha a mérést követően arra jutsz, hogy már nem fér be a szobába, akkor más lehetőség után kell nézni. Ha a méretek stimmelnek, és a kiszemelt bútor is elnyerte a tetszésedet, akkor következhet a vásárlás.

Előtérben a minőség

Nagyapáink és nagyanyáink szokásaival ellentétben ma már nem egy életre vásároljuk a bútorainkat, ennek ellenére egy szekrénysor, egy ülőgarnitúra vagy egy franciaágy beszerzése jelentős beruházás. Ezektől a bútoroktól azt várjuk, hogy éveken keresztül maximálisan kiszolgáljanak minket, így érdemes a minőséget a prioritási lista élére írni. A koncepciónak megfelelő bútordarab megtalálása elengedhetetlen, de ne áldozd fel a minőséget az esztétika érdekében.

A bútorok gyarapodásával a koncepció kialakítása egyre nehezebb feladat, ugyanakkor a megfelelő előkészületeket nem érdemes megspórolni, hiszen a könnyelműség visszaüthet. Ha végképp reménytelennek tűnik a helyzet, konzultálj egy belsőépítész szakemberrel, aki segíthet a megfelelő bútorok kiválasztásában.

A lapraszerelt bútorok összeállítása egyes embereknek kifejezetten pihentető és inspiratív elfoglaltság, mások azonban a hátuk közepére nem kívánják ezt a fajta munkát. Amennyiben te az utóbbiak közé tartozol, vedd fel a kapcsolatot egy profi bútor összeszerelő céggel, és a szakemberek leveszik a terhet a válladról.

Összefoglalva tehát, a bútorvásárlás buktatói alapos tervezéssel, némi előrelátással és jól átgondolt koncepcióval könnyedén elkerülhetők. Ha nehézséget okoz a megfelelő darabok kiválasztása vagy a lapraszerelt elemek összeállítása, érdemes lehet felvenni a kapcsolatot profi szakemberekkel, akik mindenben a segítségedre lesznek.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.