Hogyan kerülhetők el egyszerűen a bútorvásárlás buktatói?

//

Egy megvásárolt bútordarabnak óriási jelentősége van a tér összhatása szempontjából, így a beszerzésekor elengedhetetlen néhány fontos tényező figyelembevétele. A gondos tervezéssel és előregondolkodással sok kellemetlen perctől kímélheted meg magad. Lássuk, hogyan kerülhetők el a bútorvásárlás buktatói!

Mielőtt elindulnál a kereskedésbe, illetve megrendelnél egy terméket az interneten, ülj le néhány percre, és gondold végig az előtted álló feladatokat. Próbálj minden momentumon eltöprengeni, mert ha valami hiba csúszik a számításba, akkor előállhat az az eshetőség, hogy a hibás döntés miatt például egy kétajtós szekrényt kell valamilyen úton-módon visszajuttatni a kereskedésbe. Talán nem kell hangsúlyozni, hogy ez nem egy túl vidám feladat.

Legyen egy általános koncepciód

Mindegy, hogy a lapraszerelt bútor összeszerelése vagy az étkezőasztal lecserélése, az a fontos, hogy legyen egy általános koncepciód, amihez ragaszkodsz. Miről van szó? Tegyük fel, hogy a régi és unalmas konyhaszekrény helyett szeretnél egy divatos, szürke és bézs színben pompázó új garnitúrát. Ebben az esetben a koncepció a meghatározott szín lesz, amihez következetesen ragaszkodnod kell, különben az eredeti terved hajítófát sem érne.

A koncepció azonban nem szorítkozik pusztán a színekre, lehet az pontos méret, forma, esztétikai megkötés, vagy a lapraszerelt bútorok esetében például egy összeállítási metódus. Annak érdekében, hogy ne a gombhoz vedd a kabátot, a koncepció felállítása legyen az első. Magyarán: ha a kereskedésbe betévedve beleszeretsz egy bútordarabba, nem jó ötlet a beépítési hely méreteinek ismerete nélkül vásárolni.

Optimális esetben a koncepciót a mérés követi, majd ezután érdemes körbenézni a bútorkínálatot illetően. Bármennyire tetszetős is az IKEA weboldalán megtalálható Billy könyvespolc, ha a mérést követően arra jutsz, hogy már nem fér be a szobába, akkor más lehetőség után kell nézni. Ha a méretek stimmelnek, és a kiszemelt bútor is elnyerte a tetszésedet, akkor következhet a vásárlás.

Előtérben a minőség

Nagyapáink és nagyanyáink szokásaival ellentétben ma már nem egy életre vásároljuk a bútorainkat, ennek ellenére egy szekrénysor, egy ülőgarnitúra vagy egy franciaágy beszerzése jelentős beruházás. Ezektől a bútoroktól azt várjuk, hogy éveken keresztül maximálisan kiszolgáljanak minket, így érdemes a minőséget a prioritási lista élére írni. A koncepciónak megfelelő bútordarab megtalálása elengedhetetlen, de ne áldozd fel a minőséget az esztétika érdekében.

A bútorok gyarapodásával a koncepció kialakítása egyre nehezebb feladat, ugyanakkor a megfelelő előkészületeket nem érdemes megspórolni, hiszen a könnyelműség visszaüthet. Ha végképp reménytelennek tűnik a helyzet, konzultálj egy belsőépítész szakemberrel, aki segíthet a megfelelő bútorok kiválasztásában.

A lapraszerelt bútorok összeállítása egyes embereknek kifejezetten pihentető és inspiratív elfoglaltság, mások azonban a hátuk közepére nem kívánják ezt a fajta munkát. Amennyiben te az utóbbiak közé tartozol, vedd fel a kapcsolatot egy profi bútor összeszerelő céggel, és a szakemberek leveszik a terhet a válladról.

Összefoglalva tehát, a bútorvásárlás buktatói alapos tervezéssel, némi előrelátással és jól átgondolt koncepcióval könnyedén elkerülhetők. Ha nehézséget okoz a megfelelő darabok kiválasztása vagy a lapraszerelt elemek összeállítása, érdemes lehet felvenni a kapcsolatot profi szakemberekkel, akik mindenben a segítségedre lesznek.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
87 vélemény:
Katalin Zana
Katalin Zana
2024-02-15
Gyorsan jött, precíz és szép munkát végzett Sándor, köszönjük!
Annamária Hovanyecz
Annamária Hovanyecz
2024-02-04
Gyors, megbízható, precíz munkavégzés. Ajánlom mindenkinek!
Attila Varga
Attila Varga
2024-02-03
Pontos, remek szakemberek, csak ajnlani tudom.
Gábor Tóth
Gábor Tóth
2024-02-03
Gyors, pontos, precíz, megbízható :)
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Maria Balazsi
Maria Balazsi
2024-01-09
Köszönöm a tökéletes munkát és hogy még a karácsonyelõtti csúcsforgalomban is bepréselték az én spontán rendelésemet.
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!