Hogyan kerülhetők el egyszerűen a bútorvásárlás buktatói?

//

Egy megvásárolt bútordarabnak óriási jelentősége van a tér összhatása szempontjából, így a beszerzésekor elengedhetetlen néhány fontos tényező figyelembevétele. A gondos tervezéssel és előregondolkodással sok kellemetlen perctől kímélheted meg magad. Lássuk, hogyan kerülhetők el a bútorvásárlás buktatói!

Mielőtt elindulnál a kereskedésbe, illetve megrendelnél egy terméket az interneten, ülj le néhány percre, és gondold végig az előtted álló feladatokat. Próbálj minden momentumon eltöprengeni, mert ha valami hiba csúszik a számításba, akkor előállhat az az eshetőség, hogy a hibás döntés miatt például egy kétajtós szekrényt kell valamilyen úton-módon visszajuttatni a kereskedésbe. Talán nem kell hangsúlyozni, hogy ez nem egy túl vidám feladat.

Legyen egy általános koncepciód

Mindegy, hogy a lapraszerelt bútor összeszerelése vagy az étkezőasztal lecserélése, az a fontos, hogy legyen egy általános koncepciód, amihez ragaszkodsz. Miről van szó? Tegyük fel, hogy a régi és unalmas konyhaszekrény helyett szeretnél egy divatos, szürke és bézs színben pompázó új garnitúrát. Ebben az esetben a koncepció a meghatározott szín lesz, amihez következetesen ragaszkodnod kell, különben az eredeti terved hajítófát sem érne.

A koncepció azonban nem szorítkozik pusztán a színekre, lehet az pontos méret, forma, esztétikai megkötés, vagy a lapraszerelt bútorok esetében például egy összeállítási metódus. Annak érdekében, hogy ne a gombhoz vedd a kabátot, a koncepció felállítása legyen az első. Magyarán: ha a kereskedésbe betévedve beleszeretsz egy bútordarabba, nem jó ötlet a beépítési hely méreteinek ismerete nélkül vásárolni.

Optimális esetben a koncepciót a mérés követi, majd ezután érdemes körbenézni a bútorkínálatot illetően. Bármennyire tetszetős is az IKEA weboldalán megtalálható Billy könyvespolc, ha a mérést követően arra jutsz, hogy már nem fér be a szobába, akkor más lehetőség után kell nézni. Ha a méretek stimmelnek, és a kiszemelt bútor is elnyerte a tetszésedet, akkor következhet a vásárlás.

Előtérben a minőség

Nagyapáink és nagyanyáink szokásaival ellentétben ma már nem egy életre vásároljuk a bútorainkat, ennek ellenére egy szekrénysor, egy ülőgarnitúra vagy egy franciaágy beszerzése jelentős beruházás. Ezektől a bútoroktól azt várjuk, hogy éveken keresztül maximálisan kiszolgáljanak minket, így érdemes a minőséget a prioritási lista élére írni. A koncepciónak megfelelő bútordarab megtalálása elengedhetetlen, de ne áldozd fel a minőséget az esztétika érdekében.

A bútorok gyarapodásával a koncepció kialakítása egyre nehezebb feladat, ugyanakkor a megfelelő előkészületeket nem érdemes megspórolni, hiszen a könnyelműség visszaüthet. Ha végképp reménytelennek tűnik a helyzet, konzultálj egy belsőépítész szakemberrel, aki segíthet a megfelelő bútorok kiválasztásában.

A lapraszerelt bútorok összeállítása egyes embereknek kifejezetten pihentető és inspiratív elfoglaltság, mások azonban a hátuk közepére nem kívánják ezt a fajta munkát. Amennyiben te az utóbbiak közé tartozol, vedd fel a kapcsolatot egy profi bútor összeszerelő céggel, és a szakemberek leveszik a terhet a válladról.

Összefoglalva tehát, a bútorvásárlás buktatói alapos tervezéssel, némi előrelátással és jól átgondolt koncepcióval könnyedén elkerülhetők. Ha nehézséget okoz a megfelelő darabok kiválasztása vagy a lapraszerelt elemek összeállítása, érdemes lehet felvenni a kapcsolatot profi szakemberekkel, akik mindenben a segítségedre lesznek.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
71 vélemény:
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.
Fekésházi Krisztina
Fekésházi Krisztina
2023-08-01
Sándort hétvégén kerestem email ben, amire készségesen válaszolt. Profi gépekkel érkeztek, a bútorokat gyorsan összeszerelték, jó szívvel ajánlom őket másoknak is!
Clara Bal
Clara Bal
2023-07-31
Rovid idon belul adtak idopontot, pontosan erkeztek. Ketto szemely nagyon precizen 1 ora alatt osszeallitott egy 3 ajtos gardrobszekrenyt. Nagyon ajanlom oket mindekinek.
György Nagy
György Nagy
2023-06-19
Csak ajánlani tudom: szakmailag és emberileg is kiválóak.
Zoltan Gutmann
Zoltan Gutmann
2023-06-16
Gyors profi munka.Szakszerű precíz munkavègzès.Ajánlom.