Hogyan történik a lapraszerelt bútor összeállítása, és mikor van szükség szakemberre?

//

Az otthoni bútorszerelésnek olyan tényezők szabhatnak gátat mint az idő, a lehetőség vagy a képesség hiánya. Ezekben az esetekben érdemes lehet egy profi szakember segítségét kérned, ám ha rendelkezel némi jártassággal a barkácsolás területén, magad is elkezdheted a munkálatokat. Lássuk az otthoni bútorszerelés alapvető teendőit.

Néhány meghatározó tanács betartásával nem csupán a sérüléseket kerülheted el, de a szerelési idő is rendkívüli módon lerövidíthető. A titok a gondos tervezésben és a precíz kivitelezésben rejlik, igyekezz mindig előre gondolkodni, de közben maximálisan az éppen zajló munkafolyamatra fókuszálni.

Készítsd elő a munkaterületet

A rendetlen munkakörnyezetre nem csupán ránézni rossz, de a bútor összeszerelés körüli teendőket is megnehezíti. Az elvárt eredmény érdekében mindenekelőtt tisztítsd meg azt a területet, ahol a szerelésre sor fog kerülni. Ezt követően nézd át az útmutatót, és készítsd elő a szükséges szerszámokat. Ha elektromos eszközöket is használni fogsz, gondoskodj a szükséges hosszabbítóról, szabad csatlakozóaljzatról.

Gondosan tanulmányozd az útmutatót

Szinte kivétel nélkül az összes lapraszerelt bútor tartalmaz szerelési útmutatót. A munkálatok megkezdése előtt alaposan vedd szemügyre, tanulmányozd át, ha valami nem világos, inkább vedd fel a kapcsolatot a kereskedéssel vagy keress meg egy profi szakembert. A ragasztásra váró felületeket duplán ellenőrizd, ugyanis a tévesen rögzített felületek szétválasztása helyrehozhatatlan károkat okozhat a bútorban.

A ragasztással rögzített bútorelemek esetén mindig várd meg az előírt száradási időt. Az idő előtti terhelés ugyanis az elemek deformálódásához, funkcióvesztéséhez vezethet, illetve a stabilitásban is előfordulhatnak problémák, amik akár veszélyhelyzetet is okozhatnak.

Használj ismert szerszámokat, és figyelj a balesetmegelőzésre

A bútorszerelés – még akkor is, ha otthoni környezetben történik – potenciális balesetforrás, így a veszély kockázatát a lehető legalacsonyabbra kell csökkentened. Mindig kipróbált és ismerős szerszámokkal dolgozz, egy új gép használatának elsajátítását ne a vadonatúj bútorodon kezdd el. Ha éles, szúrós alkatrészekkel dolgozol, viselj munkavédelmi kesztyűt, az erős hanghatások ellen fejpántos zárt fülvédőt, a szálló por és forgácsok elhárítására pedig védőszemüveget.

Amennyiben nem rendelkezel biztonságosan alkalmazható szerszámokkal, vagy az otthoni körülmények nem teszik lehetővé a balesetmentes munkavégzést, ajánlott egy szakember felkeresése.

Ellenőrizd a készletet

Nincs is annál bosszantóbb, mikor a munka kellős közepén szembesülsz vele, hogy néhány alkatrész vagy bútorelem hiányzik a csomagból. Ha nem is állsz neki azonnal a vásárlást követően a termék összeállításának, érdemes minimum a csomag tartalmát ellenőrizni, így rengeteg kellemetlen perctől megkímélheted magad a továbbiakban.

Amennyiben valami nem stimmel, érdeklődj a kereskedés vevőszolgálatán vagy weboldalán a további teendők kapcsán. Egyes bútoráruházak díjmentesen szállítják házhoz a csereterméket, ha van ilyen lehetőség, csapj le rá, mert a folyamaton rengeteget spórolhatsz.

Egy kis figyelmességgel és előrelátással a lapraszerelt bútorok összeállítása nem tűnik leküzdhetetlen akadálynak. Ennek ellenére, ha bizonytalan vagy, nincs megfelelő szerszámod vagy ráfordítandó időd, hívj fel egy szakembert, aki összeszereli helyetted a megvásárolt bútort.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
45 vélemény:
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!
L. Ákos Pálmai
L. Ákos Pálmai
2022-11-21
Gyorsan válaszoltak, azonnal kaptam árajánlatot, tartották magukat az árhoz, profin, időben dolgoztak, segítőkészek, másoknak is ajánlom őket.
Robert Somay
Robert Somay
2022-11-05
Pontos, megbízható és készpénzmentes, és mindez korrekt áron. Még egyszer nagyon köszönjük a bútorszerelést!
Anikó Kertész
Anikó Kertész
2022-10-03
Nagyon gyorsan sikerült időpontot egyeztetni. Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos volt a szerelő úr és korrekt áron dolgozott. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a galériaágy összeszerelésével. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.