Hogyan történik a lapraszerelt bútor összeállítása, és mikor van szükség szakemberre?

//

Az otthoni bútorszerelésnek olyan tényezők szabhatnak gátat mint az idő, a lehetőség vagy a képesség hiánya. Ezekben az esetekben érdemes lehet egy profi szakember segítségét kérned, ám ha rendelkezel némi jártassággal a barkácsolás területén, magad is elkezdheted a munkálatokat. Lássuk az otthoni bútorszerelés alapvető teendőit.

Néhány meghatározó tanács betartásával nem csupán a sérüléseket kerülheted el, de a szerelési idő is rendkívüli módon lerövidíthető. A titok a gondos tervezésben és a precíz kivitelezésben rejlik, igyekezz mindig előre gondolkodni, de közben maximálisan az éppen zajló munkafolyamatra fókuszálni.

Készítsd elő a munkaterületet

A rendetlen munkakörnyezetre nem csupán ránézni rossz, de a bútor összeszerelés körüli teendőket is megnehezíti. Az elvárt eredmény érdekében mindenekelőtt tisztítsd meg azt a területet, ahol a szerelésre sor fog kerülni. Ezt követően nézd át az útmutatót, és készítsd elő a szükséges szerszámokat. Ha elektromos eszközöket is használni fogsz, gondoskodj a szükséges hosszabbítóról, szabad csatlakozóaljzatról.

Gondosan tanulmányozd az útmutatót

Szinte kivétel nélkül az összes lapraszerelt bútor tartalmaz szerelési útmutatót. A munkálatok megkezdése előtt alaposan vedd szemügyre, tanulmányozd át, ha valami nem világos, inkább vedd fel a kapcsolatot a kereskedéssel vagy keress meg egy profi szakembert. A ragasztásra váró felületeket duplán ellenőrizd, ugyanis a tévesen rögzített felületek szétválasztása helyrehozhatatlan károkat okozhat a bútorban.

A ragasztással rögzített bútorelemek esetén mindig várd meg az előírt száradási időt. Az idő előtti terhelés ugyanis az elemek deformálódásához, funkcióvesztéséhez vezethet, illetve a stabilitásban is előfordulhatnak problémák, amik akár veszélyhelyzetet is okozhatnak.

Használj ismert szerszámokat, és figyelj a balesetmegelőzésre

A bútorszerelés – még akkor is, ha otthoni környezetben történik – potenciális balesetforrás, így a veszély kockázatát a lehető legalacsonyabbra kell csökkentened. Mindig kipróbált és ismerős szerszámokkal dolgozz, egy új gép használatának elsajátítását ne a vadonatúj bútorodon kezdd el. Ha éles, szúrós alkatrészekkel dolgozol, viselj munkavédelmi kesztyűt, az erős hanghatások ellen fejpántos zárt fülvédőt, a szálló por és forgácsok elhárítására pedig védőszemüveget.

Amennyiben nem rendelkezel biztonságosan alkalmazható szerszámokkal, vagy az otthoni körülmények nem teszik lehetővé a balesetmentes munkavégzést, ajánlott egy szakember felkeresése.

Ellenőrizd a készletet

Nincs is annál bosszantóbb, mikor a munka kellős közepén szembesülsz vele, hogy néhány alkatrész vagy bútorelem hiányzik a csomagból. Ha nem is állsz neki azonnal a vásárlást követően a termék összeállításának, érdemes minimum a csomag tartalmát ellenőrizni, így rengeteg kellemetlen perctől megkímélheted magad a továbbiakban.

Amennyiben valami nem stimmel, érdeklődj a kereskedés vevőszolgálatán vagy weboldalán a további teendők kapcsán. Egyes bútoráruházak díjmentesen szállítják házhoz a csereterméket, ha van ilyen lehetőség, csapj le rá, mert a folyamaton rengeteget spórolhatsz.

Egy kis figyelmességgel és előrelátással a lapraszerelt bútorok összeállítása nem tűnik leküzdhetetlen akadálynak. Ennek ellenére, ha bizonytalan vagy, nincs megfelelő szerszámod vagy ráfordítandó időd, hívj fel egy szakembert, aki összeszereli helyetted a megvásárolt bútort.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.