Milyen trendekre számíthatunk 2021-ben a bútorok piacán?

//

Az otthon felújítása és a régi bútorok lecserélése rendkívül inspiratív elfoglaltság lehet, a megfelelő stílus megtalálása a tér átalakításához azonban gyakran emberpróbáló feladat. Az előre csomagolt, lapraszerelt bútorok segítségével rengeteg idő és fejfájás spórolható meg, ami lényegesen egyszerűbbé teszi az előtted álló feladatokat. Az alábbiakban vessünk egy pillantást a 2021-es év várható trendjeire.

A világon kisebb-nagyobb megtorpanásokkal hódító divathullámok és trendek a bútoripar termékeit sem kímélik. A változások hol velünk maradnak és beépülnek a hétköznapjainkba, hol pedig olyan gyorsan tűnnek el, ahogyan jöttek. Előbbinek ékes példája az évek óta a csúcson elhelyezkedő skandináv dizájn, amely egészen biztosan 2021-ben is merőben meghatározza a bútoripari trendeket.

Letisztult formák és luxus kiegészítők

A skandináv dizájn hordozta egyszerűség és letisztult formák nem csupán a kész, de a lapraszerelt bútorok világában is tetten érhetők lesznek az idei évben. A közkedvelt funkcionális és minimalista esztétika vélhetően még hosszú ideig meghatározó lesz az európai otthonokban. A 2020-as év a strukturált egyszerűség trendjén alapult, ami egy kényelmes, nyugodt és elegáns tér kialakítását célozta elsősorban a funkcióra, azaz a pihenésre vonatkoztatva. Egészen valószínűnek tűnik, hogy ez a vonulat idén is folytatódni fog tovább.

A színek kapcsán a szürke és a bézs kombinációjának megjelenésére számíthatunk, már csak azért is, mert a szürke az elmúlt időkben a lakberendezés alapvető színe volt, a belsőépítészeti paletta állandó résztvevőjévé vált. Ugyanakkor ellenpontozás nélkül a szürke hidegnek és távolságtartónak tűnik, ami szemben áll a kibontakozó, melegebb színekbe hajló trendekkel. A bézs kellőképpen tompítja a szürke hidegségét, és izgalmas megjelenést kölcsönöz a térnek.

Számítani lehet a luxus megjelenésére is, ami a plüss és bársony kiegészítők, üveg és arany elemek formájában testesülhet meg. Kétségtelen tény, hogy a lapraszerelt bútor összeszerelés ennek következtében kissé több figyelmet igényelhet, de ez nem fog gátat vetni a trend elterjedésének. A tervező szakemberek szerint a luxus megjelenése az otthonokban nem feltétlenül a hivalkodást, sokkal inkább az önbizalmat, a merészséget és a pimaszságot tükrözi.

Arccal a környezetvédelem felé

A világ figyelme az elmúlt egy-két évben megkérdőjelezhetetlenül a fenntarthatóság felé fordult. Az újrahasznosítás mellett a vásárlóknak a környezettudatos otthon kialakítása is rendkívül fontossá vált. A lapraszerelt bútorokat értékesítő szakemberek óriási érdeklődésről számolnak be az újrahasznosított és a természetes fából készült termékek iránt, különös tekintettel a dohányzó- és étkezőasztalok kapcsán.

A piac azt sugallja, hogy a vásárlók egyre inkább szeretnének visszatérni a természethez, újra kapcsolatot találni a földdel, a vízzel, a levegővel. Szeretnék megtapasztalni egy erdő nyugodtságát vagy egy mező csendjét, és ezeket a természetközeli élményeket haza is kívánják vinni, és az otthonukban is előhívni.

A számítások szerint a 2021. évben rendkívüli érdeklődés bontakozik ki a természet elemeinek otthonokba történő beépítése iránt. A növények, a faerezetű bútorok, a kő, a homok, a kagyló és a természetesség számtalan formája nyilvánulhat meg az otthonokban az idei évben. A tervezők jól látják a trend térhódítását, és a lapraszerelt bútorok dizájnja is egészen biztosan ebbe az irányba mozdul el.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
76 vélemény:
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Klaudia Csatlós
Klaudia Csatlós
2023-10-05
Pár napon belül tudták vállalni a munkát és a megbeszélt időpontban el is végezték.
Éva Karika
Éva Karika
2023-09-26
Nagyon rugalmas, gyors, korrekt, segítőkész volt a fiatalember.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.