Milyen trendekre számíthatunk 2021-ben a bútorok piacán?

//

Az otthon felújítása és a régi bútorok lecserélése rendkívül inspiratív elfoglaltság lehet, a megfelelő stílus megtalálása a tér átalakításához azonban gyakran emberpróbáló feladat. Az előre csomagolt, lapraszerelt bútorok segítségével rengeteg idő és fejfájás spórolható meg, ami lényegesen egyszerűbbé teszi az előtted álló feladatokat. Az alábbiakban vessünk egy pillantást a 2021-es év várható trendjeire.

A világon kisebb-nagyobb megtorpanásokkal hódító divathullámok és trendek a bútoripar termékeit sem kímélik. A változások hol velünk maradnak és beépülnek a hétköznapjainkba, hol pedig olyan gyorsan tűnnek el, ahogyan jöttek. Előbbinek ékes példája az évek óta a csúcson elhelyezkedő skandináv dizájn, amely egészen biztosan 2021-ben is merőben meghatározza a bútoripari trendeket.

Letisztult formák és luxus kiegészítők

A skandináv dizájn hordozta egyszerűség és letisztult formák nem csupán a kész, de a lapraszerelt bútorok világában is tetten érhetők lesznek az idei évben. A közkedvelt funkcionális és minimalista esztétika vélhetően még hosszú ideig meghatározó lesz az európai otthonokban. A 2020-as év a strukturált egyszerűség trendjén alapult, ami egy kényelmes, nyugodt és elegáns tér kialakítását célozta elsősorban a funkcióra, azaz a pihenésre vonatkoztatva. Egészen valószínűnek tűnik, hogy ez a vonulat idén is folytatódni fog tovább.

A színek kapcsán a szürke és a bézs kombinációjának megjelenésére számíthatunk, már csak azért is, mert a szürke az elmúlt időkben a lakberendezés alapvető színe volt, a belsőépítészeti paletta állandó résztvevőjévé vált. Ugyanakkor ellenpontozás nélkül a szürke hidegnek és távolságtartónak tűnik, ami szemben áll a kibontakozó, melegebb színekbe hajló trendekkel. A bézs kellőképpen tompítja a szürke hidegségét, és izgalmas megjelenést kölcsönöz a térnek.

Számítani lehet a luxus megjelenésére is, ami a plüss és bársony kiegészítők, üveg és arany elemek formájában testesülhet meg. Kétségtelen tény, hogy a lapraszerelt bútor összeszerelés ennek következtében kissé több figyelmet igényelhet, de ez nem fog gátat vetni a trend elterjedésének. A tervező szakemberek szerint a luxus megjelenése az otthonokban nem feltétlenül a hivalkodást, sokkal inkább az önbizalmat, a merészséget és a pimaszságot tükrözi.

Arccal a környezetvédelem felé

A világ figyelme az elmúlt egy-két évben megkérdőjelezhetetlenül a fenntarthatóság felé fordult. Az újrahasznosítás mellett a vásárlóknak a környezettudatos otthon kialakítása is rendkívül fontossá vált. A lapraszerelt bútorokat értékesítő szakemberek óriási érdeklődésről számolnak be az újrahasznosított és a természetes fából készült termékek iránt, különös tekintettel a dohányzó- és étkezőasztalok kapcsán.

A piac azt sugallja, hogy a vásárlók egyre inkább szeretnének visszatérni a természethez, újra kapcsolatot találni a földdel, a vízzel, a levegővel. Szeretnék megtapasztalni egy erdő nyugodtságát vagy egy mező csendjét, és ezeket a természetközeli élményeket haza is kívánják vinni, és az otthonukban is előhívni.

A számítások szerint a 2021. évben rendkívüli érdeklődés bontakozik ki a természet elemeinek otthonokba történő beépítése iránt. A növények, a faerezetű bútorok, a kő, a homok, a kagyló és a természetesség számtalan formája nyilvánulhat meg az otthonokban az idei évben. A tervezők jól látják a trend térhódítását, és a lapraszerelt bútorok dizájnja is egészen biztosan ebbe az irányba mozdul el.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
45 vélemény:
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!
L. Ákos Pálmai
L. Ákos Pálmai
2022-11-21
Gyorsan válaszoltak, azonnal kaptam árajánlatot, tartották magukat az árhoz, profin, időben dolgoztak, segítőkészek, másoknak is ajánlom őket.
Robert Somay
Robert Somay
2022-11-05
Pontos, megbízható és készpénzmentes, és mindez korrekt áron. Még egyszer nagyon köszönjük a bútorszerelést!
Anikó Kertész
Anikó Kertész
2022-10-03
Nagyon gyorsan sikerült időpontot egyeztetni. Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos volt a szerelő úr és korrekt áron dolgozott. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a galériaágy összeszerelésével. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.