Milyen trendekre számíthatunk 2021-ben a bútorok piacán?

//

Az otthon felújítása és a régi bútorok lecserélése rendkívül inspiratív elfoglaltság lehet, a megfelelő stílus megtalálása a tér átalakításához azonban gyakran emberpróbáló feladat. Az előre csomagolt, lapraszerelt bútorok segítségével rengeteg idő és fejfájás spórolható meg, ami lényegesen egyszerűbbé teszi az előtted álló feladatokat. Az alábbiakban vessünk egy pillantást a 2021-es év várható trendjeire.

A világon kisebb-nagyobb megtorpanásokkal hódító divathullámok és trendek a bútoripar termékeit sem kímélik. A változások hol velünk maradnak és beépülnek a hétköznapjainkba, hol pedig olyan gyorsan tűnnek el, ahogyan jöttek. Előbbinek ékes példája az évek óta a csúcson elhelyezkedő skandináv dizájn, amely egészen biztosan 2021-ben is merőben meghatározza a bútoripari trendeket.

Letisztult formák és luxus kiegészítők

A skandináv dizájn hordozta egyszerűség és letisztult formák nem csupán a kész, de a lapraszerelt bútorok világában is tetten érhetők lesznek az idei évben. A közkedvelt funkcionális és minimalista esztétika vélhetően még hosszú ideig meghatározó lesz az európai otthonokban. A 2020-as év a strukturált egyszerűség trendjén alapult, ami egy kényelmes, nyugodt és elegáns tér kialakítását célozta elsősorban a funkcióra, azaz a pihenésre vonatkoztatva. Egészen valószínűnek tűnik, hogy ez a vonulat idén is folytatódni fog tovább.

A színek kapcsán a szürke és a bézs kombinációjának megjelenésére számíthatunk, már csak azért is, mert a szürke az elmúlt időkben a lakberendezés alapvető színe volt, a belsőépítészeti paletta állandó résztvevőjévé vált. Ugyanakkor ellenpontozás nélkül a szürke hidegnek és távolságtartónak tűnik, ami szemben áll a kibontakozó, melegebb színekbe hajló trendekkel. A bézs kellőképpen tompítja a szürke hidegségét, és izgalmas megjelenést kölcsönöz a térnek.

Számítani lehet a luxus megjelenésére is, ami a plüss és bársony kiegészítők, üveg és arany elemek formájában testesülhet meg. Kétségtelen tény, hogy a lapraszerelt bútor összeszerelés ennek következtében kissé több figyelmet igényelhet, de ez nem fog gátat vetni a trend elterjedésének. A tervező szakemberek szerint a luxus megjelenése az otthonokban nem feltétlenül a hivalkodást, sokkal inkább az önbizalmat, a merészséget és a pimaszságot tükrözi.

Arccal a környezetvédelem felé

A világ figyelme az elmúlt egy-két évben megkérdőjelezhetetlenül a fenntarthatóság felé fordult. Az újrahasznosítás mellett a vásárlóknak a környezettudatos otthon kialakítása is rendkívül fontossá vált. A lapraszerelt bútorokat értékesítő szakemberek óriási érdeklődésről számolnak be az újrahasznosított és a természetes fából készült termékek iránt, különös tekintettel a dohányzó- és étkezőasztalok kapcsán.

A piac azt sugallja, hogy a vásárlók egyre inkább szeretnének visszatérni a természethez, újra kapcsolatot találni a földdel, a vízzel, a levegővel. Szeretnék megtapasztalni egy erdő nyugodtságát vagy egy mező csendjét, és ezeket a természetközeli élményeket haza is kívánják vinni, és az otthonukban is előhívni.

A számítások szerint a 2021. évben rendkívüli érdeklődés bontakozik ki a természet elemeinek otthonokba történő beépítése iránt. A növények, a faerezetű bútorok, a kő, a homok, a kagyló és a természetesség számtalan formája nyilvánulhat meg az otthonokban az idei évben. A tervezők jól látják a trend térhódítását, és a lapraszerelt bútorok dizájnja is egészen biztosan ebbe az irányba mozdul el.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.