Minden körülmények között a lapraszerelt bútor a lehető legjobb választás?

//

A szerelésre kész bútor mintegy 70 éves története során bebizonyította, hogy méltó szereplője a piacnak. A millió számra eladott könyvespolc, szekrény, heverő és ebédlőasztal azt sugallja, hogy a modern kor kihívásaira és dinamikusan változó divatjára a megfelelő válasz nem is lehet más, mint az elemeire bontott, otthon összeállítható bútor. De biztosan így van ez? Milyen nehézségek adódhatnak a barkácsolás során?

Számos áruház munkatársa és nem kevés szakember számol be arról, hogy a lapraszerelt bútor összeszerelés sok esetben túlnő a vásárlón, és végül segítséget kell kérni az elemek útmutató szerinti összeállításához. Kétségtelen, hogy az akár több száz elemből álló készletek összeállítása megkeseríthetik egy barkácsolásban nem feltétlenül jártas ember életét, ilyenkor érdemes lehet egy profi, bútorszerelésben jártas szakember támogatását kérni. Lássuk, milyen nehézségek állhatnak elő a munkálatok során.

Kevés a két kéz

Akadnak olyan lapraszerelt bútorok, amelyek tetemesebb elemekkel és nehéz kiegészítőkkel rendelkeznek (gondolj csak egy gardróbszekrényre vagy egy tükrös vitrinre). Szinte borítékolható, hogy az ilyen darabok összeállítása legalább két embert kíván, ennek ellenére számos vásárló úgy gondolja, megpróbálja egymaga összerakni a bútort. Ez az elemek sérülésén túl balesetveszély kialakulásához is vezethet, így légy óvatos: ha az útmutató szerint két ember szükséges a szereléshez, akkor ne spórolj a munkaerőn.

Hibás vagy pontatlan elemek

Nem feltétlenül jellemző a lapraszerelt bútorokra, de hébe-hóba előfordul, hogy az elemekről hiányzik egy furat, vagy a tökéletes illeszkedéshez meg kell csiszolni a széleket. Ezek bosszantó, de elkerülhetetlen hibák, amelyek a gondos gyártási folyamatok ellenére is előfordulhatnak. Ha ilyet tapasztalsz, és nem tudod, vagy nem akarod házilag javítani a hibát, két lehetőség is adódik.

Egyrészt felhívhatod a kereskedést, hogy az általad vásárolt bútordarab gyári hibás. Ilyen esetben az áruházak túlnyomó többsége díjmentesen gondoskodik a cseredarab kiszállításáról. Másrészt kérheted egy profi bútorszerelő vállalkozó segítségét, aki megfelelő tudással és szerszámokkal rendelkezik a probléma elhárításához.

Szegényes vagy túl bonyolult szerelési útmutató

Tekintettel arra, hogy a lapraszerelt bútorok jórészt nemzetközi piacokra készülnek, így az összeállítási útmutatók a szöveges utasítások helyett inkább rajzos, vázlatos jelöléseket tartalmaznak. Ez egy néhány egységből álló bútor esetén nem fog gondot jelenteni, ám egy komolyabb darab értelmezéséhez kis túlzással már mérnöki végzettség kell.

Kétségtelen, hogy ilyenkor könnyebben átlátható a munka némi barkácsolási rutinnal a hátad mögött, ám ha erre nem tettél szert – az előző pontban taglaltaknak megfelelően –, még mindig ott a lehetőség, hogy profi segítséget kérj.

Időhiány

Az egyik legjellemzőbb hiba, amire sűrűn futnak a vásárlók a lapraszerelt bútorok kapcsán, az a szerelésre szánt idő. Nincs mese, a tökéletes végeredmény időt követel, a kapkodás és a precizitás hiánya pedig akár komoly balesetveszély kialakulásához is vezethet. A munka bonyolultságának függvényében érdemes lehet jócskán rászámolni a bútorszerelésre, ugyanis mindig jöhetnek váratlan események, amelyek megakaszthatják a barkácsolást. A legtöbb összeállítási útmutató hozzávetőleges megközelítéssel tartalmazza a szerelés idejét, ami alapján meg tudod saccolni a várható munkaidőt.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.