Minden körülmények között a lapraszerelt bútor a lehető legjobb választás?

//

A szerelésre kész bútor mintegy 70 éves története során bebizonyította, hogy méltó szereplője a piacnak. A millió számra eladott könyvespolc, szekrény, heverő és ebédlőasztal azt sugallja, hogy a modern kor kihívásaira és dinamikusan változó divatjára a megfelelő válasz nem is lehet más, mint az elemeire bontott, otthon összeállítható bútor. De biztosan így van ez? Milyen nehézségek adódhatnak a barkácsolás során?

Számos áruház munkatársa és nem kevés szakember számol be arról, hogy a lapraszerelt bútor összeszerelés sok esetben túlnő a vásárlón, és végül segítséget kell kérni az elemek útmutató szerinti összeállításához. Kétségtelen, hogy az akár több száz elemből álló készletek összeállítása megkeseríthetik egy barkácsolásban nem feltétlenül jártas ember életét, ilyenkor érdemes lehet egy profi, bútorszerelésben jártas szakember támogatását kérni. Lássuk, milyen nehézségek állhatnak elő a munkálatok során.

Kevés a két kéz

Akadnak olyan lapraszerelt bútorok, amelyek tetemesebb elemekkel és nehéz kiegészítőkkel rendelkeznek (gondolj csak egy gardróbszekrényre vagy egy tükrös vitrinre). Szinte borítékolható, hogy az ilyen darabok összeállítása legalább két embert kíván, ennek ellenére számos vásárló úgy gondolja, megpróbálja egymaga összerakni a bútort. Ez az elemek sérülésén túl balesetveszély kialakulásához is vezethet, így légy óvatos: ha az útmutató szerint két ember szükséges a szereléshez, akkor ne spórolj a munkaerőn.

Hibás vagy pontatlan elemek

Nem feltétlenül jellemző a lapraszerelt bútorokra, de hébe-hóba előfordul, hogy az elemekről hiányzik egy furat, vagy a tökéletes illeszkedéshez meg kell csiszolni a széleket. Ezek bosszantó, de elkerülhetetlen hibák, amelyek a gondos gyártási folyamatok ellenére is előfordulhatnak. Ha ilyet tapasztalsz, és nem tudod, vagy nem akarod házilag javítani a hibát, két lehetőség is adódik.

Egyrészt felhívhatod a kereskedést, hogy az általad vásárolt bútordarab gyári hibás. Ilyen esetben az áruházak túlnyomó többsége díjmentesen gondoskodik a cseredarab kiszállításáról. Másrészt kérheted egy profi bútorszerelő vállalkozó segítségét, aki megfelelő tudással és szerszámokkal rendelkezik a probléma elhárításához.

Szegényes vagy túl bonyolult szerelési útmutató

Tekintettel arra, hogy a lapraszerelt bútorok jórészt nemzetközi piacokra készülnek, így az összeállítási útmutatók a szöveges utasítások helyett inkább rajzos, vázlatos jelöléseket tartalmaznak. Ez egy néhány egységből álló bútor esetén nem fog gondot jelenteni, ám egy komolyabb darab értelmezéséhez kis túlzással már mérnöki végzettség kell.

Kétségtelen, hogy ilyenkor könnyebben átlátható a munka némi barkácsolási rutinnal a hátad mögött, ám ha erre nem tettél szert – az előző pontban taglaltaknak megfelelően –, még mindig ott a lehetőség, hogy profi segítséget kérj.

Időhiány

Az egyik legjellemzőbb hiba, amire sűrűn futnak a vásárlók a lapraszerelt bútorok kapcsán, az a szerelésre szánt idő. Nincs mese, a tökéletes végeredmény időt követel, a kapkodás és a precizitás hiánya pedig akár komoly balesetveszély kialakulásához is vezethet. A munka bonyolultságának függvényében érdemes lehet jócskán rászámolni a bútorszerelésre, ugyanis mindig jöhetnek váratlan események, amelyek megakaszthatják a barkácsolást. A legtöbb összeállítási útmutató hozzávetőleges megközelítéssel tartalmazza a szerelés idejét, ami alapján meg tudod saccolni a várható munkaidőt.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.