Miért kellene nagyobb figyelmet fordítanod az ágykeretekre, ha vásárolni szeretnél egyet?

//

Életünk harmadát alvással töltjük. Ezért sem mindegy az, hogy milyen fekhelyet választunk magunknak. Ilyenkor a legtöbben egy jó minőségű matracot és néhány kényelmes párnát idéznek fel a szemeik előtt, figyelmen kívül hagyva a minőségi alvás egyik kulcsponti szereplőjét: az ágykeretet.

A megoldásért szerencsére nem kell komoly logisztikai intézkedésekbe belefognunk, hiszen manapság, amikor egy IKEA bútor összeszerelés már a hétköznapjaink szerves részévé vált, könnyedén hazaszállíthatjuk legújabb fekhelyünket.

Olvass tovább, és ismerkedj meg az ágykeretek előnyeivel és azzal, hogy hogyan járulnak hozzá, hogy reggelente kipihenten és hátfájdalmak nélkül ébredj.

A gerincünk meghálálja a törődést

Az ágykeret feladata, hogy megfelelően alátámassza a matracot, illetve az ágyrácsot, és ezáltal megakadályozza az elcsúszást. Egy rossz ágykeret gyakran vezet általános közérzet romláshoz, mi pedig nem is gondolunk rá, hogy az állandó fáradtság és ingerlékenység kiváltó okát ebben keressük.

Mindig győződj meg arról, hogy az ágykeret mérete teljesen kompatibilis-e a matraccal. Kérd ki bátran szakértő segítségét, vagy tájékozódj az interneten a méretek összehangolásáról.

Nincs több kigödrösödött, befülledt matrac

A matracok meglehetősen nehezek, főleg a jobb minőségűek. Éppen emiatt megfelelő támasztékra van szükségük ahhoz, hogy sokáig megőrizzék a minőségüket. Az ágykeret gátat szab a matrac megereszkedésének, így hosszú távon élvezhetjük fekhelyünk előnyeit.

A matracok esetében fontos tényező továbbá a megnövekedett légáramlás biztosítása. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy allergén anyagok halmozódjanak fel a fekhelyünk közelében, illetve azt, hogy penész alakuljon ki a matracunk alján. A testünkből távozó hő és az izzadság, valamint a nem megfelelő légáramlás erősen kedvez a penészgombák megtelepedésének. Egy ágykeret azonban megoldja ezt a problémát.

Több hely a tároláshoz és stílusbeli előnyök

Az ágyrács alatt extra helyet nyerünk a felhalmozódott tárgyaknak, így praktikusabbá tehetjük az otthonunkat. Néhány ágykeret még állítható lábakat is kapott azért, hogy a fekhelyet magasabbra lehessen emelni. Más ágykeretek pedig beépített tárolóval rendelkeznek.

A praktikum mellett a megjelenés is kulcsponti tényező. Változatos stílusban találkozhatunk ágykeretekkel, így a hálószoba hangulatát is befolyásolhatjuk egy minőségi darabbal. Kereshetünk akár egy klasszikus vagy minimalista fekhelyet magunknak – a lényeg, hogy a választott modell összhangban legyen a berendezéssel.

További előnyök

Az ágykeretek önmagukban is számtalan előnyt kínálnak, de léteznek további funkciók, melyek még több pozitív élményt hoznak magukkal.

A görgős ágykeret praktikus megoldás, mivel nagyobb erőfeszítés nélkül elmozdíthatjuk a bútorunkat, ha takarítjuk a szobát, vagy ha átrendezzünk azt. További pozitívum, hogy a görgők segítségével – amennyiben nem szőnyeg van az ágy lábai alatt megelőzhetjük a padlón keletkezett karcolásokat.

Az állítható ágykeret olyankor kitűnő befektetés, ha úgy gondoljuk, hogy a jövőben szükség lehet a fekhely kibővítésére. Ezzel megkönnyítjük a gyermekeink számára a nagyobb ágyra történő átállást, és nem kell idővel egy teljesen új keretet vennünk a számukra.

Amennyiben lapraszerelt bútor mellett tesszük le a voksunkat, érdemes profikra bíznunk az összeállítást, hogy garantáltan stabil és esztétikus legyen a végeredmény.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.