Miért kellene nagyobb figyelmet fordítanod az ágykeretekre, ha vásárolni szeretnél egyet?

//

Életünk harmadát alvással töltjük. Ezért sem mindegy az, hogy milyen fekhelyet választunk magunknak. Ilyenkor a legtöbben egy jó minőségű matracot és néhány kényelmes párnát idéznek fel a szemeik előtt, figyelmen kívül hagyva a minőségi alvás egyik kulcsponti szereplőjét: az ágykeretet.

A megoldásért szerencsére nem kell komoly logisztikai intézkedésekbe belefognunk, hiszen manapság, amikor egy IKEA bútor összeszerelés már a hétköznapjaink szerves részévé vált, könnyedén hazaszállíthatjuk legújabb fekhelyünket.

Olvass tovább, és ismerkedj meg az ágykeretek előnyeivel és azzal, hogy hogyan járulnak hozzá, hogy reggelente kipihenten és hátfájdalmak nélkül ébredj.

A gerincünk meghálálja a törődést

Az ágykeret feladata, hogy megfelelően alátámassza a matracot, illetve az ágyrácsot, és ezáltal megakadályozza az elcsúszást. Egy rossz ágykeret gyakran vezet általános közérzet romláshoz, mi pedig nem is gondolunk rá, hogy az állandó fáradtság és ingerlékenység kiváltó okát ebben keressük.

Mindig győződj meg arról, hogy az ágykeret mérete teljesen kompatibilis-e a matraccal. Kérd ki bátran szakértő segítségét, vagy tájékozódj az interneten a méretek összehangolásáról.

Nincs több kigödrösödött, befülledt matrac

A matracok meglehetősen nehezek, főleg a jobb minőségűek. Éppen emiatt megfelelő támasztékra van szükségük ahhoz, hogy sokáig megőrizzék a minőségüket. Az ágykeret gátat szab a matrac megereszkedésének, így hosszú távon élvezhetjük fekhelyünk előnyeit.

A matracok esetében fontos tényező továbbá a megnövekedett légáramlás biztosítása. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy allergén anyagok halmozódjanak fel a fekhelyünk közelében, illetve azt, hogy penész alakuljon ki a matracunk alján. A testünkből távozó hő és az izzadság, valamint a nem megfelelő légáramlás erősen kedvez a penészgombák megtelepedésének. Egy ágykeret azonban megoldja ezt a problémát.

Több hely a tároláshoz és stílusbeli előnyök

Az ágyrács alatt extra helyet nyerünk a felhalmozódott tárgyaknak, így praktikusabbá tehetjük az otthonunkat. Néhány ágykeret még állítható lábakat is kapott azért, hogy a fekhelyet magasabbra lehessen emelni. Más ágykeretek pedig beépített tárolóval rendelkeznek.

A praktikum mellett a megjelenés is kulcsponti tényező. Változatos stílusban találkozhatunk ágykeretekkel, így a hálószoba hangulatát is befolyásolhatjuk egy minőségi darabbal. Kereshetünk akár egy klasszikus vagy minimalista fekhelyet magunknak – a lényeg, hogy a választott modell összhangban legyen a berendezéssel.

További előnyök

Az ágykeretek önmagukban is számtalan előnyt kínálnak, de léteznek további funkciók, melyek még több pozitív élményt hoznak magukkal.

A görgős ágykeret praktikus megoldás, mivel nagyobb erőfeszítés nélkül elmozdíthatjuk a bútorunkat, ha takarítjuk a szobát, vagy ha átrendezzünk azt. További pozitívum, hogy a görgők segítségével – amennyiben nem szőnyeg van az ágy lábai alatt megelőzhetjük a padlón keletkezett karcolásokat.

Az állítható ágykeret olyankor kitűnő befektetés, ha úgy gondoljuk, hogy a jövőben szükség lehet a fekhely kibővítésére. Ezzel megkönnyítjük a gyermekeink számára a nagyobb ágyra történő átállást, és nem kell idővel egy teljesen új keretet vennünk a számukra.

Amennyiben lapraszerelt bútor mellett tesszük le a voksunkat, érdemes profikra bíznunk az összeállítást, hogy garantáltan stabil és esztétikus legyen a végeredmény.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
49 vélemény:
Barnabás Szőke
Barnabás Szőke
2023-03-04
Precíz, minőségi munka. Maximálisan elégedett vagyok.
Hajnalka Nyeste
Hajnalka Nyeste
2023-02-01
Pontosan, gyorsan, profin 😄
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
2023-01-29
Első osztályú szolgáltatás. Remek, udvarias, pontos. Biztos, hogy a jövőben máshoz nem fordulunk.
Leila Kalash
Leila Kalash
2023-01-27
Percre pontosan érkezett a szerelő Úr. Kiváló, gyors és tiszta munkát végzett. Korrekt, udvarias. Ezentúl csak őt hívjuk. 10 ⭐️
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!