Miért kellene nagyobb figyelmet fordítanod az ágykeretekre, ha vásárolni szeretnél egyet?

//

Életünk harmadát alvással töltjük. Ezért sem mindegy az, hogy milyen fekhelyet választunk magunknak. Ilyenkor a legtöbben egy jó minőségű matracot és néhány kényelmes párnát idéznek fel a szemeik előtt, figyelmen kívül hagyva a minőségi alvás egyik kulcsponti szereplőjét: az ágykeretet.

A megoldásért szerencsére nem kell komoly logisztikai intézkedésekbe belefognunk, hiszen manapság, amikor egy IKEA bútor összeszerelés már a hétköznapjaink szerves részévé vált, könnyedén hazaszállíthatjuk legújabb fekhelyünket.

Olvass tovább, és ismerkedj meg az ágykeretek előnyeivel és azzal, hogy hogyan járulnak hozzá, hogy reggelente kipihenten és hátfájdalmak nélkül ébredj.

A gerincünk meghálálja a törődést

Az ágykeret feladata, hogy megfelelően alátámassza a matracot, illetve az ágyrácsot, és ezáltal megakadályozza az elcsúszást. Egy rossz ágykeret gyakran vezet általános közérzet romláshoz, mi pedig nem is gondolunk rá, hogy az állandó fáradtság és ingerlékenység kiváltó okát ebben keressük.

Mindig győződj meg arról, hogy az ágykeret mérete teljesen kompatibilis-e a matraccal. Kérd ki bátran szakértő segítségét, vagy tájékozódj az interneten a méretek összehangolásáról.

Nincs több kigödrösödött, befülledt matrac

A matracok meglehetősen nehezek, főleg a jobb minőségűek. Éppen emiatt megfelelő támasztékra van szükségük ahhoz, hogy sokáig megőrizzék a minőségüket. Az ágykeret gátat szab a matrac megereszkedésének, így hosszú távon élvezhetjük fekhelyünk előnyeit.

A matracok esetében fontos tényező továbbá a megnövekedett légáramlás biztosítása. Ezzel megakadályozhatjuk, hogy allergén anyagok halmozódjanak fel a fekhelyünk közelében, illetve azt, hogy penész alakuljon ki a matracunk alján. A testünkből távozó hő és az izzadság, valamint a nem megfelelő légáramlás erősen kedvez a penészgombák megtelepedésének. Egy ágykeret azonban megoldja ezt a problémát.

Több hely a tároláshoz és stílusbeli előnyök

Az ágyrács alatt extra helyet nyerünk a felhalmozódott tárgyaknak, így praktikusabbá tehetjük az otthonunkat. Néhány ágykeret még állítható lábakat is kapott azért, hogy a fekhelyet magasabbra lehessen emelni. Más ágykeretek pedig beépített tárolóval rendelkeznek.

A praktikum mellett a megjelenés is kulcsponti tényező. Változatos stílusban találkozhatunk ágykeretekkel, így a hálószoba hangulatát is befolyásolhatjuk egy minőségi darabbal. Kereshetünk akár egy klasszikus vagy minimalista fekhelyet magunknak – a lényeg, hogy a választott modell összhangban legyen a berendezéssel.

További előnyök

Az ágykeretek önmagukban is számtalan előnyt kínálnak, de léteznek további funkciók, melyek még több pozitív élményt hoznak magukkal.

A görgős ágykeret praktikus megoldás, mivel nagyobb erőfeszítés nélkül elmozdíthatjuk a bútorunkat, ha takarítjuk a szobát, vagy ha átrendezzünk azt. További pozitívum, hogy a görgők segítségével – amennyiben nem szőnyeg van az ágy lábai alatt megelőzhetjük a padlón keletkezett karcolásokat.

Az állítható ágykeret olyankor kitűnő befektetés, ha úgy gondoljuk, hogy a jövőben szükség lehet a fekhely kibővítésére. Ezzel megkönnyítjük a gyermekeink számára a nagyobb ágyra történő átállást, és nem kell idővel egy teljesen új keretet vennünk a számukra.

Amennyiben lapraszerelt bútor mellett tesszük le a voksunkat, érdemes profikra bíznunk az összeállítást, hogy garantáltan stabil és esztétikus legyen a végeredmény.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
71 vélemény:
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.
Fekésházi Krisztina
Fekésházi Krisztina
2023-08-01
Sándort hétvégén kerestem email ben, amire készségesen válaszolt. Profi gépekkel érkeztek, a bútorokat gyorsan összeszerelték, jó szívvel ajánlom őket másoknak is!
Clara Bal
Clara Bal
2023-07-31
Rovid idon belul adtak idopontot, pontosan erkeztek. Ketto szemely nagyon precizen 1 ora alatt osszeallitott egy 3 ajtos gardrobszekrenyt. Nagyon ajanlom oket mindekinek.
György Nagy
György Nagy
2023-06-19
Csak ajánlani tudom: szakmailag és emberileg is kiválóak.
Zoltan Gutmann
Zoltan Gutmann
2023-06-16
Gyors profi munka.Szakszerű precíz munkavègzès.Ajánlom.