4 hasznos tipp a fürdőszobai bútorok kiválasztásához

//

Akár az első fürdőszobádat tervezed, akár egy átalakítást fontolgatsz, a fürdőszobabútorok kiválasztása nem mindig egyszerű. Fontos a berendezési és használati tárgyak összhangja, hogy ne csupán a tisztálkodás színtere legyen a helyiség, hanem a kellemes pihenés, feltöltődés helyszíne is egyben.

Érdemes követned az alább sorolt négy tippet, ha fürdőszobabútor vásárlás előtt állsz. A szempontok mérlegre helyezésével elkerülheted a leggyakoribb tervezési hibákat, és megtalálhatod álmaid fürdőszobai berendezéseit.

1. Méret és hely

A rendelkezésedre álló hely a legelső tényező, amivel számolnod kell. Ne hagyd, hogy a hiúság vezessen: ha nem rendelkezel nagy térrel, akkor bizonyos darabok élvezhetetlenné válnak, és kellemetlen látványt is nyújtanak. A mosdókagylóra ez különösen érvényes. Törekedj a praktikumra. Nagyon elegáns, modern és letisztult megoldásokkal találkozhatsz a kisebb méretű termékek sorában.

Gondold át, hogy mekkora helyet szeretnél a mosdó körül, hogy mennyi kiegészítőt használsz reggelente. Szereted-e, ha ezek kiterítve hevernek előtted, amikor készülődsz, vagy inkább egyetlen sarokban tartasz fegyelmezett rendet?

Mérd le a fürdőszoba méreteit, és vedd figyelembe a fürdőkád és a WC elhelyezkedését. Temérdek apró részlet van, amelyek megváltoztathatják a belső enteriőr hangulatát.

2. Szerkezet

A fent leírt szabályok értelmet nyernek abban az esetben is, ha a szerkezetről esik szó. A szabadon álló fürdőszobai darabok kecsegtetőnek tűnhetnek, de nem minden esetben jelentenek praktikus, és egyben harmonikus megoldást. Vedd át a rendelkezésedre álló szempontokat. Egy felfüggesztett mosdó vagy egy beépített kád sokkal letisztultabb képet adhat, mint a szabadon álló darabok, ha a hely és a berendezés ezt kívánja.

Használhatsz ingyenes fürdőszoba tervező programot vagy alkalmazást is, hogy vizuálisan jobban átlásd a lehetőségeidet. Ha pedig úgy érzed, hogy kifog rajtad egy fürdőszobai szekrény összeépítése, kérd bátran szakember segítségét. Megesik, hogy egy IKEA bútor összeszerelés nagyobb kihívást jelent, mint azt elsőre gondoltuk, és persze nem mindannyian születünk barkács vénával.

3. Tárolási igények

Az igényeink erősen eltérhetnek egymástól. Míg valaki kedveli, ha rengeteg rejtett, apró rekesz és fiók áll a rendelkezésére, addig más inkább a tágas, nyitott polcokat preferálja. Van aki ragaszkodik hozzá, hogy fejmagasságban találjon meg minden fontos kiegészítőt, míg mások előnyben részesítik azt, ha a tárgyak inkább a mosdó alatt kapnak helyet.

Tedd fel magadnak a kérdést: egy praktikus lapraszerelt bútor az, amire szükséged van, vagy egy előre összeszerelt változatot szeretnél. Azt is érdemes átgondolnod, hogy hány személy használja majd a fürdőszobát. Minél több ember osztozik a helyiségen, annál több tárolási lehetőségre lehet szükség.

4. Stílusbeli kérdések

A praktikum mellett egyértelműn fontos szempont a külső megjelenés. Vedd sorra az egyéni preferenciáidat, gondolkodj színekről, formákról, felületekről. Ne kapkodd el a döntést, hagyj időt magadnak. Vedd figyelembe, hogy mikor süt be a fürdőszobába a nap, és hogy milyen mesterséges világítást alkalmazol a helyiségben.

Nézegess képeket, nyerj ihletet. Ha a modern dizájn áll közel hozzád, keress letisztult vonalakkal és minimalista részletekkel rendelkező bútordarabokat. Amennyiben jobban kedveled a vintage, régimódi, antik darabokat, rengeteg rusztikus és klasszikus lehetőség áll a rendelkezésedre.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
87 vélemény:
Katalin Zana
Katalin Zana
2024-02-15
Gyorsan jött, precíz és szép munkát végzett Sándor, köszönjük!
Annamária Hovanyecz
Annamária Hovanyecz
2024-02-04
Gyors, megbízható, precíz munkavégzés. Ajánlom mindenkinek!
Attila Varga
Attila Varga
2024-02-03
Pontos, remek szakemberek, csak ajnlani tudom.
Gábor Tóth
Gábor Tóth
2024-02-03
Gyors, pontos, precíz, megbízható :)
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Maria Balazsi
Maria Balazsi
2024-01-09
Köszönöm a tökéletes munkát és hogy még a karácsonyelõtti csúcsforgalomban is bepréselték az én spontán rendelésemet.
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!