4 hasznos tipp a fürdőszobai bútorok kiválasztásához

//

Akár az első fürdőszobádat tervezed, akár egy átalakítást fontolgatsz, a fürdőszobabútorok kiválasztása nem mindig egyszerű. Fontos a berendezési és használati tárgyak összhangja, hogy ne csupán a tisztálkodás színtere legyen a helyiség, hanem a kellemes pihenés, feltöltődés helyszíne is egyben.

Érdemes követned az alább sorolt négy tippet, ha fürdőszobabútor vásárlás előtt állsz. A szempontok mérlegre helyezésével elkerülheted a leggyakoribb tervezési hibákat, és megtalálhatod álmaid fürdőszobai berendezéseit.

1. Méret és hely

A rendelkezésedre álló hely a legelső tényező, amivel számolnod kell. Ne hagyd, hogy a hiúság vezessen: ha nem rendelkezel nagy térrel, akkor bizonyos darabok élvezhetetlenné válnak, és kellemetlen látványt is nyújtanak. A mosdókagylóra ez különösen érvényes. Törekedj a praktikumra. Nagyon elegáns, modern és letisztult megoldásokkal találkozhatsz a kisebb méretű termékek sorában.

Gondold át, hogy mekkora helyet szeretnél a mosdó körül, hogy mennyi kiegészítőt használsz reggelente. Szereted-e, ha ezek kiterítve hevernek előtted, amikor készülődsz, vagy inkább egyetlen sarokban tartasz fegyelmezett rendet?

Mérd le a fürdőszoba méreteit, és vedd figyelembe a fürdőkád és a WC elhelyezkedését. Temérdek apró részlet van, amelyek megváltoztathatják a belső enteriőr hangulatát.

2. Szerkezet

A fent leírt szabályok értelmet nyernek abban az esetben is, ha a szerkezetről esik szó. A szabadon álló fürdőszobai darabok kecsegtetőnek tűnhetnek, de nem minden esetben jelentenek praktikus, és egyben harmonikus megoldást. Vedd át a rendelkezésedre álló szempontokat. Egy felfüggesztett mosdó vagy egy beépített kád sokkal letisztultabb képet adhat, mint a szabadon álló darabok, ha a hely és a berendezés ezt kívánja.

Használhatsz ingyenes fürdőszoba tervező programot vagy alkalmazást is, hogy vizuálisan jobban átlásd a lehetőségeidet. Ha pedig úgy érzed, hogy kifog rajtad egy fürdőszobai szekrény összeépítése, kérd bátran szakember segítségét. Megesik, hogy egy IKEA bútor összeszerelés nagyobb kihívást jelent, mint azt elsőre gondoltuk, és persze nem mindannyian születünk barkács vénával.

3. Tárolási igények

Az igényeink erősen eltérhetnek egymástól. Míg valaki kedveli, ha rengeteg rejtett, apró rekesz és fiók áll a rendelkezésére, addig más inkább a tágas, nyitott polcokat preferálja. Van aki ragaszkodik hozzá, hogy fejmagasságban találjon meg minden fontos kiegészítőt, míg mások előnyben részesítik azt, ha a tárgyak inkább a mosdó alatt kapnak helyet.

Tedd fel magadnak a kérdést: egy praktikus lapraszerelt bútor az, amire szükséged van, vagy egy előre összeszerelt változatot szeretnél. Azt is érdemes átgondolnod, hogy hány személy használja majd a fürdőszobát. Minél több ember osztozik a helyiségen, annál több tárolási lehetőségre lehet szükség.

4. Stílusbeli kérdések

A praktikum mellett egyértelműn fontos szempont a külső megjelenés. Vedd sorra az egyéni preferenciáidat, gondolkodj színekről, formákról, felületekről. Ne kapkodd el a döntést, hagyj időt magadnak. Vedd figyelembe, hogy mikor süt be a fürdőszobába a nap, és hogy milyen mesterséges világítást alkalmazol a helyiségben.

Nézegess képeket, nyerj ihletet. Ha a modern dizájn áll közel hozzád, keress letisztult vonalakkal és minimalista részletekkel rendelkező bútordarabokat. Amennyiben jobban kedveled a vintage, régimódi, antik darabokat, rengeteg rusztikus és klasszikus lehetőség áll a rendelkezésedre.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
71 vélemény:
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.
Fekésházi Krisztina
Fekésházi Krisztina
2023-08-01
Sándort hétvégén kerestem email ben, amire készségesen válaszolt. Profi gépekkel érkeztek, a bútorokat gyorsan összeszerelték, jó szívvel ajánlom őket másoknak is!
Clara Bal
Clara Bal
2023-07-31
Rovid idon belul adtak idopontot, pontosan erkeztek. Ketto szemely nagyon precizen 1 ora alatt osszeallitott egy 3 ajtos gardrobszekrenyt. Nagyon ajanlom oket mindekinek.
György Nagy
György Nagy
2023-06-19
Csak ajánlani tudom: szakmailag és emberileg is kiválóak.
Zoltan Gutmann
Zoltan Gutmann
2023-06-16
Gyors profi munka.Szakszerű precíz munkavègzès.Ajánlom.