4 hasznos tipp a fürdőszobai bútorok kiválasztásához

//

Akár az első fürdőszobádat tervezed, akár egy átalakítást fontolgatsz, a fürdőszobabútorok kiválasztása nem mindig egyszerű. Fontos a berendezési és használati tárgyak összhangja, hogy ne csupán a tisztálkodás színtere legyen a helyiség, hanem a kellemes pihenés, feltöltődés helyszíne is egyben.

Érdemes követned az alább sorolt négy tippet, ha fürdőszobabútor vásárlás előtt állsz. A szempontok mérlegre helyezésével elkerülheted a leggyakoribb tervezési hibákat, és megtalálhatod álmaid fürdőszobai berendezéseit.

1. Méret és hely

A rendelkezésedre álló hely a legelső tényező, amivel számolnod kell. Ne hagyd, hogy a hiúság vezessen: ha nem rendelkezel nagy térrel, akkor bizonyos darabok élvezhetetlenné válnak, és kellemetlen látványt is nyújtanak. A mosdókagylóra ez különösen érvényes. Törekedj a praktikumra. Nagyon elegáns, modern és letisztult megoldásokkal találkozhatsz a kisebb méretű termékek sorában.

Gondold át, hogy mekkora helyet szeretnél a mosdó körül, hogy mennyi kiegészítőt használsz reggelente. Szereted-e, ha ezek kiterítve hevernek előtted, amikor készülődsz, vagy inkább egyetlen sarokban tartasz fegyelmezett rendet?

Mérd le a fürdőszoba méreteit, és vedd figyelembe a fürdőkád és a WC elhelyezkedését. Temérdek apró részlet van, amelyek megváltoztathatják a belső enteriőr hangulatát.

2. Szerkezet

A fent leírt szabályok értelmet nyernek abban az esetben is, ha a szerkezetről esik szó. A szabadon álló fürdőszobai darabok kecsegtetőnek tűnhetnek, de nem minden esetben jelentenek praktikus, és egyben harmonikus megoldást. Vedd át a rendelkezésedre álló szempontokat. Egy felfüggesztett mosdó vagy egy beépített kád sokkal letisztultabb képet adhat, mint a szabadon álló darabok, ha a hely és a berendezés ezt kívánja.

Használhatsz ingyenes fürdőszoba tervező programot vagy alkalmazást is, hogy vizuálisan jobban átlásd a lehetőségeidet. Ha pedig úgy érzed, hogy kifog rajtad egy fürdőszobai szekrény összeépítése, kérd bátran szakember segítségét. Megesik, hogy egy IKEA bútor összeszerelés nagyobb kihívást jelent, mint azt elsőre gondoltuk, és persze nem mindannyian születünk barkács vénával.

3. Tárolási igények

Az igényeink erősen eltérhetnek egymástól. Míg valaki kedveli, ha rengeteg rejtett, apró rekesz és fiók áll a rendelkezésére, addig más inkább a tágas, nyitott polcokat preferálja. Van aki ragaszkodik hozzá, hogy fejmagasságban találjon meg minden fontos kiegészítőt, míg mások előnyben részesítik azt, ha a tárgyak inkább a mosdó alatt kapnak helyet.

Tedd fel magadnak a kérdést: egy praktikus lapraszerelt bútor az, amire szükséged van, vagy egy előre összeszerelt változatot szeretnél. Azt is érdemes átgondolnod, hogy hány személy használja majd a fürdőszobát. Minél több ember osztozik a helyiségen, annál több tárolási lehetőségre lehet szükség.

4. Stílusbeli kérdések

A praktikum mellett egyértelműn fontos szempont a külső megjelenés. Vedd sorra az egyéni preferenciáidat, gondolkodj színekről, formákról, felületekről. Ne kapkodd el a döntést, hagyj időt magadnak. Vedd figyelembe, hogy mikor süt be a fürdőszobába a nap, és hogy milyen mesterséges világítást alkalmazol a helyiségben.

Nézegess képeket, nyerj ihletet. Ha a modern dizájn áll közel hozzád, keress letisztult vonalakkal és minimalista részletekkel rendelkező bútordarabokat. Amennyiben jobban kedveled a vintage, régimódi, antik darabokat, rengeteg rusztikus és klasszikus lehetőség áll a rendelkezésedre.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.