7 orbitális hiba, amit el kell kerülnöd a lapraszerelt bútorok összeszerelése közben

//

A lapraszerelt bútorok megfizethető és stílusos lehetőséget kínálnak a számodra, amikor az otthonod felújítása a cél. Azonban, ha tíz embert megkérdeznénk, hogy milyen negatívumot emelnének ki a lapraszerelt bútorok kapcsán, kilencen biztosan az összeszerelésből fakadó nehézségeket említenék meg.

Meglehet, hogy ez a probléma a számodra is ismerős, talán te is vakartad már a fejed, amikor mondjuk egy Ikea bútor összeszerelés, irodabútor összeszerelés vagy konyhabútor összeszerelés volt a projekted.

Ezért is került összeállításra az alábbi lista, mely 7 olyan tényezőt sorol fel, amiket érdemes elkerülnöd, ha saját kezűleg szeretnéd összeállítani több elemből álló, frissen vásárolt bútorodat.

 1. Az utasítások figyelmen kívül hagyása

Ha úgy döntesz, a kis mellékletet a kukába dobod, jelentősen megnehezítheted a saját dolgod. Bármennyire is magabiztosnak érzed magad, szánj egy kevés időt az elolvasására, hiszen az utasítások okkal vannak ott, nem árt alaposan követned őket azért, hogy végül maradéktalanul elégedett lehess.

2. Nem gátol meg egy törött elem

Amikor először kinyitod a dobozt, és felfedezel egy törött fejtámlát, semmiképpen sem bölcs döntés nekilátni az összeszerelésnek. Lépj kapcsolatba a céggel, ahol vásároltad a bútort, ilyenkor rendszerint biztosított a csere vagy a pénzvisszatérítés. Amennyiben a te hibád folytán sérült meg a bútor, akkor sem ajánlott folytatni az összeszerelést, mert akár veszélyes is lehet a törött rész.

3. Nem követed az ajánlott sorrendet

Csábító lehet spontán módon kiválasztani a legkönnyebbnek tűnő dolgot a listáról, de határozott okkal kerülnek sorrendbe egyes lépések. Bármilyen erős késztetést is érzel arra, hogy a kézikönyvben előírtakon kívül más dolgokat tegyél, nem tanácsos engedned neki. Csak akkor változtasd meg  sorrendet, ha már annyiszor csináltad meg ugyanazt a projektet, hogy szinte kirázod a kisujjadból.

4. Mindenképpen egyedül vágsz bele

A lapraszerelt bútorokat a legjobb csapatban összeszerelni, főleg, ha nagyobb projektről van szó, vagyis ha megkapod a segítséget, vedd igénybe. Ezzel nemcsak a folyamatot gyorsítod fel, de több megerősítést is kapsz, hogy a munka megfelelően lett elvégezve. Összességében sokkal hatékonyabb és gyorsabb a laposra csomagolt bútorok összeállítása, ha egy barátoddal vagy a családod egyik tagjával együtt csinálod.

5. Nem készülsz megfelelő eszközökkel

A lapraszerelt bútorok eladói gyakran hirdetik azt, miszerint csak arra van szükséged, ami a dobozban van, de ez nem garantálható. A lapraszerelt bútorok összeállításával foglalkozó szakemberek időt szánnak rá, hogy alapvető eszközökbe fektessenek be, és ez nem véletlen. Egy kalapács, néhány válogatott szög és csavar, egy fúró és egy vízmérték valószínűleg jó kezdet az összeszereléshez.

6. Erőlteted azt, ami oda nem illő

Ha két elem sehogy sem kompatibilis, azt el kell fogadnod. Amikor erőltetsz valamit, azzal csak kárt teszel a bútorban. A csavarok általában hasonlónak tűnnek, csak kis méretkülönbséggel, és ugyanez vonatkozik a csapokra is. Amikor ilyen helyzetben találod magad, szánj rá egy percet, hogy meggyőződj arról, hogy amit csinálsz, az helyes.

7. Nem gondolsz szakértői segítségre

Sokszor hangoztatott tényező, miszerint a lapos bútorok lényege az, hogy te magad csináld, de néha segítségre lehet  szükséged, és ez rendben van. Egyes lapraszerelt bútorokat nehezebb összeszerelni, és amikor ez megtörténik, érdemes lehet olyanra bízni a feladatot, aki pillanatok alatt, magabiztosan összeállítja otthonod legújabb darabját. Időt takaríthatsz meg, ha szakemberre bízod a bútorösszeszerelést és a végeredmény biztosan olyan lesz, amilyen a katalógusban.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.