7 orbitális hiba, amit el kell kerülnöd a lapraszerelt bútorok összeszerelése közben

//

A lapraszerelt bútorok megfizethető és stílusos lehetőséget kínálnak a számodra, amikor az otthonod felújítása a cél. Azonban, ha tíz embert megkérdeznénk, hogy milyen negatívumot emelnének ki a lapraszerelt bútorok kapcsán, kilencen biztosan az összeszerelésből fakadó nehézségeket említenék meg.

Meglehet, hogy ez a probléma a számodra is ismerős, talán te is vakartad már a fejed, amikor mondjuk egy Ikea bútor összeszerelés, irodabútor összeszerelés vagy konyhabútor összeszerelés volt a projekted.

Ezért is került összeállításra az alábbi lista, mely 7 olyan tényezőt sorol fel, amiket érdemes elkerülnöd, ha saját kezűleg szeretnéd összeállítani több elemből álló, frissen vásárolt bútorodat.

 1. Az utasítások figyelmen kívül hagyása

Ha úgy döntesz, a kis mellékletet a kukába dobod, jelentősen megnehezítheted a saját dolgod. Bármennyire is magabiztosnak érzed magad, szánj egy kevés időt az elolvasására, hiszen az utasítások okkal vannak ott, nem árt alaposan követned őket azért, hogy végül maradéktalanul elégedett lehess.

2. Nem gátol meg egy törött elem

Amikor először kinyitod a dobozt, és felfedezel egy törött fejtámlát, semmiképpen sem bölcs döntés nekilátni az összeszerelésnek. Lépj kapcsolatba a céggel, ahol vásároltad a bútort, ilyenkor rendszerint biztosított a csere vagy a pénzvisszatérítés. Amennyiben a te hibád folytán sérült meg a bútor, akkor sem ajánlott folytatni az összeszerelést, mert akár veszélyes is lehet a törött rész.

3. Nem követed az ajánlott sorrendet

Csábító lehet spontán módon kiválasztani a legkönnyebbnek tűnő dolgot a listáról, de határozott okkal kerülnek sorrendbe egyes lépések. Bármilyen erős késztetést is érzel arra, hogy a kézikönyvben előírtakon kívül más dolgokat tegyél, nem tanácsos engedned neki. Csak akkor változtasd meg  sorrendet, ha már annyiszor csináltad meg ugyanazt a projektet, hogy szinte kirázod a kisujjadból.

4. Mindenképpen egyedül vágsz bele

A lapraszerelt bútorokat a legjobb csapatban összeszerelni, főleg, ha nagyobb projektről van szó, vagyis ha megkapod a segítséget, vedd igénybe. Ezzel nemcsak a folyamatot gyorsítod fel, de több megerősítést is kapsz, hogy a munka megfelelően lett elvégezve. Összességében sokkal hatékonyabb és gyorsabb a laposra csomagolt bútorok összeállítása, ha egy barátoddal vagy a családod egyik tagjával együtt csinálod.

5. Nem készülsz megfelelő eszközökkel

A lapraszerelt bútorok eladói gyakran hirdetik azt, miszerint csak arra van szükséged, ami a dobozban van, de ez nem garantálható. A lapraszerelt bútorok összeállításával foglalkozó szakemberek időt szánnak rá, hogy alapvető eszközökbe fektessenek be, és ez nem véletlen. Egy kalapács, néhány válogatott szög és csavar, egy fúró és egy vízmérték valószínűleg jó kezdet az összeszereléshez.

6. Erőlteted azt, ami oda nem illő

Ha két elem sehogy sem kompatibilis, azt el kell fogadnod. Amikor erőltetsz valamit, azzal csak kárt teszel a bútorban. A csavarok általában hasonlónak tűnnek, csak kis méretkülönbséggel, és ugyanez vonatkozik a csapokra is. Amikor ilyen helyzetben találod magad, szánj rá egy percet, hogy meggyőződj arról, hogy amit csinálsz, az helyes.

7. Nem gondolsz szakértői segítségre

Sokszor hangoztatott tényező, miszerint a lapos bútorok lényege az, hogy te magad csináld, de néha segítségre lehet  szükséged, és ez rendben van. Egyes lapraszerelt bútorokat nehezebb összeszerelni, és amikor ez megtörténik, érdemes lehet olyanra bízni a feladatot, aki pillanatok alatt, magabiztosan összeállítja otthonod legújabb darabját. Időt takaríthatsz meg, ha szakemberre bízod a bútorösszeszerelést és a végeredmény biztosan olyan lesz, amilyen a katalógusban.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
87 vélemény:
Katalin Zana
Katalin Zana
2024-02-15
Gyorsan jött, precíz és szép munkát végzett Sándor, köszönjük!
Annamária Hovanyecz
Annamária Hovanyecz
2024-02-04
Gyors, megbízható, precíz munkavégzés. Ajánlom mindenkinek!
Attila Varga
Attila Varga
2024-02-03
Pontos, remek szakemberek, csak ajnlani tudom.
Gábor Tóth
Gábor Tóth
2024-02-03
Gyors, pontos, precíz, megbízható :)
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Maria Balazsi
Maria Balazsi
2024-01-09
Köszönöm a tökéletes munkát és hogy még a karácsonyelõtti csúcsforgalomban is bepréselték az én spontán rendelésemet.
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!