Milyen színű bútor illik a sötét fapadlóhoz?

//

A színek különböző hangulatokat idéznek elő bennünk, ezért is érdemes figyelnünk arra, hogy az otthonunk helyiségeiben tudatosan alkalmazzuk ezeket a hatásokat.

A padló, valamint a falak adják meg az uralkodó hangulat vázát, ezért elsőként ennek a két felületnek az árnyalatát kell figyelembe venned.  Mielőtt letennéd a voksod egy lakberendezési tárgy mellett ­− legyen akár összeszerelt modell vagy lapraszerelt bútor ­− gondold át alaposan, hogy milyen összhatást szeretnél elérni végül.

Hogyan hangold össze a bútor színét a sötét padlóval?

A jó hír az, hogy szinte bármilyen színű bútort párosíthatsz vele, a lényeg mindig a térben megidézni kívánt hangulat. Ne felejts el egy alapszabályt: a világosabb színekkel üde és szellős enteriőrt teremthetsz, míg a sötétebb tónusokkal szűkítheted a túl nagy tereket.

A következőkben 9 színről olvashatsz, melyek mindegyike ideális választás lehet sötét fapadlóhoz.

1. Fehér

A fehér bútorok kitűnően mutatnak egy sötét fapadlón. Nagyszerű kontraszt jön így létre, ami letisztult, friss és modern megjelenést kölcsönöz otthonodnak. A két főszereplő mellé bármilyen plusz színt bevezethetsz az enteriőrbe a díszpárnákon és az egyéb kiegészítőkön keresztül.

2. Világos fa

A fa árnyalatok összes létező tónusa kellemesen harmonizál egy sötét fapadlóval, de egy világos fa különösen frissnek hat. Legyen szó dohányzóasztalról, vagy csupán a kanapé lábairól, a világos fa könnyed egyensúlyt teremt a sötét fapadlóval.

3. Sötét fa

Amennyiben fabútoraid tónusát a sötét fapadló színéhez igazítod, összehangolt megjelenést teremtsz a helyiségben. A sötét fa nem lesz túl domináns, ha világos falakkal és szintén üde tónusú lakberendezési tárgyakkal párosítod.

4. Sárga

A sárga egy másik lehetőség a sötét fapadlóval rendelkező helyiségek világosabbá tételére. Egy sárga kanapé napfényes és lendületes színfoltként jelenhet meg például a nappalidban, vidámságot árasztva az álmos reggeleken.

5. Kék

A kék is jól mutathat sötétebb fapadlóval párosítva, viszont a falak színe itt is erősen mérvadó. Amennyiben sötét színűre festett falakkal rendelkezel, válassz világosabb árnyalatot, világos falak esetén pedig részesítsd előnyben a sötétebb tónusokat.

6. Ibolya

Egy kis merészség az otthonodba: a gyönyörű lila sötét fapadlóval izgalmas kombinációt alkot. Akár vintage hangulatot is teremthetsz egy lágy orgonával, de egy sötétlilával és fémes színekkel glamúros hatást is kelthetsz.

7.  Barna

Rusztikus hangulatra vágysz? Párosíts barna bútorokat a sötét fapadlóval. A világosabb karamell vagy például egy csokoládé is telitalálat lehet, de ügyelj arra, hogy a markánsabb tónusú bútorok több sötétséget kelthetnek a térben, mint szeretnéd.

8. Szürke

Semleges megoldást keresel? A szürke lehet a te színed. Egy szürke kanapé például tökéletesen passzol a sötét fapadlóhoz. Világosabb tárgyakkal tovább világosíthatod a teret, ha túlságosan komornak éreznéd a hangulatát.

9. Fekete

A sötét feketével komornak hangzik, de jól is elsülhet.  Ebben az esetben viszont még inkább érdemes ügyelned arra, hogy világos bútorokkal teremts harmonikus összhangot.

Bútorodat stílusos elemként helyezheted majd el a sötét fapadlón, ha gondosan ügyelsz a részletekre ­− mindegy, hogy bolhapiacról vásárolt antikvitással vagy egy modern lapraszerelt darabbal térsz haza. Habár egy IKEA bútor összeszerelés kihívást jelenthet, sokkal jobb választás lehet olyankor, ha a padlód megóvása a cél. A nehéz, tömör bútorok szállítása ugyanis könnyen okozhat felületi sérüléseket.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
87 vélemény:
Katalin Zana
Katalin Zana
2024-02-15
Gyorsan jött, precíz és szép munkát végzett Sándor, köszönjük!
Annamária Hovanyecz
Annamária Hovanyecz
2024-02-04
Gyors, megbízható, precíz munkavégzés. Ajánlom mindenkinek!
Attila Varga
Attila Varga
2024-02-03
Pontos, remek szakemberek, csak ajnlani tudom.
Gábor Tóth
Gábor Tóth
2024-02-03
Gyors, pontos, precíz, megbízható :)
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Maria Balazsi
Maria Balazsi
2024-01-09
Köszönöm a tökéletes munkát és hogy még a karácsonyelõtti csúcsforgalomban is bepréselték az én spontán rendelésemet.
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!