Milyen színű bútor illik a sötét fapadlóhoz?

//

A színek különböző hangulatokat idéznek elő bennünk, ezért is érdemes figyelnünk arra, hogy az otthonunk helyiségeiben tudatosan alkalmazzuk ezeket a hatásokat.

A padló, valamint a falak adják meg az uralkodó hangulat vázát, ezért elsőként ennek a két felületnek az árnyalatát kell figyelembe venned.  Mielőtt letennéd a voksod egy lakberendezési tárgy mellett ­− legyen akár összeszerelt modell vagy lapraszerelt bútor ­− gondold át alaposan, hogy milyen összhatást szeretnél elérni végül.

Hogyan hangold össze a bútor színét a sötét padlóval?

A jó hír az, hogy szinte bármilyen színű bútort párosíthatsz vele, a lényeg mindig a térben megidézni kívánt hangulat. Ne felejts el egy alapszabályt: a világosabb színekkel üde és szellős enteriőrt teremthetsz, míg a sötétebb tónusokkal szűkítheted a túl nagy tereket.

A következőkben 9 színről olvashatsz, melyek mindegyike ideális választás lehet sötét fapadlóhoz.

1. Fehér

A fehér bútorok kitűnően mutatnak egy sötét fapadlón. Nagyszerű kontraszt jön így létre, ami letisztult, friss és modern megjelenést kölcsönöz otthonodnak. A két főszereplő mellé bármilyen plusz színt bevezethetsz az enteriőrbe a díszpárnákon és az egyéb kiegészítőkön keresztül.

2. Világos fa

A fa árnyalatok összes létező tónusa kellemesen harmonizál egy sötét fapadlóval, de egy világos fa különösen frissnek hat. Legyen szó dohányzóasztalról, vagy csupán a kanapé lábairól, a világos fa könnyed egyensúlyt teremt a sötét fapadlóval.

3. Sötét fa

Amennyiben fabútoraid tónusát a sötét fapadló színéhez igazítod, összehangolt megjelenést teremtsz a helyiségben. A sötét fa nem lesz túl domináns, ha világos falakkal és szintén üde tónusú lakberendezési tárgyakkal párosítod.

4. Sárga

A sárga egy másik lehetőség a sötét fapadlóval rendelkező helyiségek világosabbá tételére. Egy sárga kanapé napfényes és lendületes színfoltként jelenhet meg például a nappalidban, vidámságot árasztva az álmos reggeleken.

5. Kék

A kék is jól mutathat sötétebb fapadlóval párosítva, viszont a falak színe itt is erősen mérvadó. Amennyiben sötét színűre festett falakkal rendelkezel, válassz világosabb árnyalatot, világos falak esetén pedig részesítsd előnyben a sötétebb tónusokat.

6. Ibolya

Egy kis merészség az otthonodba: a gyönyörű lila sötét fapadlóval izgalmas kombinációt alkot. Akár vintage hangulatot is teremthetsz egy lágy orgonával, de egy sötétlilával és fémes színekkel glamúros hatást is kelthetsz.

7.  Barna

Rusztikus hangulatra vágysz? Párosíts barna bútorokat a sötét fapadlóval. A világosabb karamell vagy például egy csokoládé is telitalálat lehet, de ügyelj arra, hogy a markánsabb tónusú bútorok több sötétséget kelthetnek a térben, mint szeretnéd.

8. Szürke

Semleges megoldást keresel? A szürke lehet a te színed. Egy szürke kanapé például tökéletesen passzol a sötét fapadlóhoz. Világosabb tárgyakkal tovább világosíthatod a teret, ha túlságosan komornak éreznéd a hangulatát.

9. Fekete

A sötét feketével komornak hangzik, de jól is elsülhet.  Ebben az esetben viszont még inkább érdemes ügyelned arra, hogy világos bútorokkal teremts harmonikus összhangot.

Bútorodat stílusos elemként helyezheted majd el a sötét fapadlón, ha gondosan ügyelsz a részletekre ­− mindegy, hogy bolhapiacról vásárolt antikvitással vagy egy modern lapraszerelt darabbal térsz haza. Habár egy IKEA bútor összeszerelés kihívást jelenthet, sokkal jobb választás lehet olyankor, ha a padlód megóvása a cél. A nehéz, tömör bútorok szállítása ugyanis könnyen okozhat felületi sérüléseket.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
49 vélemény:
Barnabás Szőke
Barnabás Szőke
2023-03-04
Precíz, minőségi munka. Maximálisan elégedett vagyok.
Hajnalka Nyeste
Hajnalka Nyeste
2023-02-01
Pontosan, gyorsan, profin 😄
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
2023-01-29
Első osztályú szolgáltatás. Remek, udvarias, pontos. Biztos, hogy a jövőben máshoz nem fordulunk.
Leila Kalash
Leila Kalash
2023-01-27
Percre pontosan érkezett a szerelő Úr. Kiváló, gyors és tiszta munkát végzett. Korrekt, udvarias. Ezentúl csak őt hívjuk. 10 ⭐️
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!