Milyen színű bútor illik a sötét fapadlóhoz?

//

A színek különböző hangulatokat idéznek elő bennünk, ezért is érdemes figyelnünk arra, hogy az otthonunk helyiségeiben tudatosan alkalmazzuk ezeket a hatásokat.

A padló, valamint a falak adják meg az uralkodó hangulat vázát, ezért elsőként ennek a két felületnek az árnyalatát kell figyelembe venned.  Mielőtt letennéd a voksod egy lakberendezési tárgy mellett ­− legyen akár összeszerelt modell vagy lapraszerelt bútor ­− gondold át alaposan, hogy milyen összhatást szeretnél elérni végül.

Hogyan hangold össze a bútor színét a sötét padlóval?

A jó hír az, hogy szinte bármilyen színű bútort párosíthatsz vele, a lényeg mindig a térben megidézni kívánt hangulat. Ne felejts el egy alapszabályt: a világosabb színekkel üde és szellős enteriőrt teremthetsz, míg a sötétebb tónusokkal szűkítheted a túl nagy tereket.

A következőkben 9 színről olvashatsz, melyek mindegyike ideális választás lehet sötét fapadlóhoz.

1. Fehér

A fehér bútorok kitűnően mutatnak egy sötét fapadlón. Nagyszerű kontraszt jön így létre, ami letisztult, friss és modern megjelenést kölcsönöz otthonodnak. A két főszereplő mellé bármilyen plusz színt bevezethetsz az enteriőrbe a díszpárnákon és az egyéb kiegészítőkön keresztül.

2. Világos fa

A fa árnyalatok összes létező tónusa kellemesen harmonizál egy sötét fapadlóval, de egy világos fa különösen frissnek hat. Legyen szó dohányzóasztalról, vagy csupán a kanapé lábairól, a világos fa könnyed egyensúlyt teremt a sötét fapadlóval.

3. Sötét fa

Amennyiben fabútoraid tónusát a sötét fapadló színéhez igazítod, összehangolt megjelenést teremtsz a helyiségben. A sötét fa nem lesz túl domináns, ha világos falakkal és szintén üde tónusú lakberendezési tárgyakkal párosítod.

4. Sárga

A sárga egy másik lehetőség a sötét fapadlóval rendelkező helyiségek világosabbá tételére. Egy sárga kanapé napfényes és lendületes színfoltként jelenhet meg például a nappalidban, vidámságot árasztva az álmos reggeleken.

5. Kék

A kék is jól mutathat sötétebb fapadlóval párosítva, viszont a falak színe itt is erősen mérvadó. Amennyiben sötét színűre festett falakkal rendelkezel, válassz világosabb árnyalatot, világos falak esetén pedig részesítsd előnyben a sötétebb tónusokat.

6. Ibolya

Egy kis merészség az otthonodba: a gyönyörű lila sötét fapadlóval izgalmas kombinációt alkot. Akár vintage hangulatot is teremthetsz egy lágy orgonával, de egy sötétlilával és fémes színekkel glamúros hatást is kelthetsz.

7.  Barna

Rusztikus hangulatra vágysz? Párosíts barna bútorokat a sötét fapadlóval. A világosabb karamell vagy például egy csokoládé is telitalálat lehet, de ügyelj arra, hogy a markánsabb tónusú bútorok több sötétséget kelthetnek a térben, mint szeretnéd.

8. Szürke

Semleges megoldást keresel? A szürke lehet a te színed. Egy szürke kanapé például tökéletesen passzol a sötét fapadlóhoz. Világosabb tárgyakkal tovább világosíthatod a teret, ha túlságosan komornak éreznéd a hangulatát.

9. Fekete

A sötét feketével komornak hangzik, de jól is elsülhet.  Ebben az esetben viszont még inkább érdemes ügyelned arra, hogy világos bútorokkal teremts harmonikus összhangot.

Bútorodat stílusos elemként helyezheted majd el a sötét fapadlón, ha gondosan ügyelsz a részletekre ­− mindegy, hogy bolhapiacról vásárolt antikvitással vagy egy modern lapraszerelt darabbal térsz haza. Habár egy IKEA bútor összeszerelés kihívást jelenthet, sokkal jobb választás lehet olyankor, ha a padlód megóvása a cél. A nehéz, tömör bútorok szállítása ugyanis könnyen okozhat felületi sérüléseket.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.