Az irodabútorok négyféle alaptípusa, avagy útmutató egy modern iroda berendezéséhez!

//

Az irodabútoroknak több típusa is létezik, ezek közül az irodai asztalok és székek a leggyakoribb típusok, amelyekkel egy irodában találkozhatunk. Az irodabútorokat illetően különböző kialakítások közül választhatsz egy irodai lakberendezés során, de ez természetesen attól is függ, hogy milyen környezetet szeretnél kialakítani az irodában és az irodabútor trendeket is érdemes követned.

Kínos lenne, ha ízléstelen, rossz vagy törött bútorokat kellene használnod, amikor az ügyfeleidnek vagy üzleti partnereidnek az irodába kell jönniük. Fontos, hogy olyan irodabútorokat válassz, amelyek úgy befolyásolják vállalkozásod hírnevét, ahogyan azt Te szeretnéd.

Azonban a hírnév nem az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venned. Az irodai csapat jólétét és termelékenységét is szem előtt kell tartanod, amikor irodabútort vásárolsz, de azt is figyelemben kell tartanod, hogy illeszkedjen a jelenlegi irodai stílushoz. Az elérhető irodabútorok típusainak ismerete segít kiválasztani az irodai stílushoz illő bútorokat.

Az irodabútorok különböző típusai

 • Irodai íróasztalok
 • Irodai asztalok
 • Irodai székek
 • Tárolószekrények

Irodai íróasztalok

Az irodabútorok különböző kivitelben készülnek és a funkcionalitás is meghatározza, hogy melyiket válaszd. Például egy ügyfélszolgálatos íróasztala nem szolgálhatja ugyanazt a célt, mint egy ügyvezetői íróasztal. Ezért a megfelelő irodai íróasztalok vásárlásakor feltétlenül figyelembe kell venned a munkahely igényeit.

Az irodai íróasztalok 4 típusa a következők lehetnek

 1. Ügyvezetői íróasztalok
 2. Íróasztalok
 3. Állítható magasságú íróasztalok
 4. Számítógépes íróasztalok

Bár az íróasztalok ergonómiai/kényelmi kialakításában nincs nagy különbség, különböző kivitelben vagy stílusban találhatók. A megfelelő kialakítás meghatározásakor jól jönnek a különböző funkciók, amelyek besegítenek az embereknek a munkavégzésben.

Az irodai székek típusai

 • Konferencia székek
 • Operátori székek
 • Ergonomikus székek
 • Vezetői szék
 • Recepciós székek

A gyakran munkaszéknek is nevezett operátori székek alkalmasak mindazok számára, akik hosszú ideig terveznek az íróasztaluknál ülni, mivel ergonomikusnak kell lenniük. Ez a szék állítható karfával, magassággal és ötcsillagos tengelytávval rendelkezik. Ezzel a székkel nem kell aggódni a nyak- vagy hátproblémák miatt. Magasságuk is állítható és beépített támlával rendelkeznek.

Tárolószekrények

Amikor egy irodáról van szó, a tárolás nagyon fontos, mert biztosítani kell, hogy semmi ne kerüljön rossz kezekbe. Különböző stílusokban, formákban és méretekben is kaphatók, ezért óvatosnak kell lenned, amikor kiválasztod az irodai igényeinek megfelelőt.

Bármennyire is megkönnyítette a technológia az információk digitális tárolását, vannak olyan irodai dokumentumok, amelyeket nyomtatott formában kell tárolni. Nos, az iktatószekrények jól jönnek az ilyen esetekre. Ideálisak a dokumentumok biztonságos tárolására és különböző kivitelben, méretben és stílusban is kaphatók.

Most már tudod, hogy különböző típusú irodabútorok közül is választhatsz. Akár a kényelemre, akár a csapat jólétére összpontosítasz, különböző lehetőségeket vehetsz figyelembe, például a környezetbarát bútorokat illetően, de az irodabútor összeszerelés is fontos szempont lehet.

A költségvetést is figyelembe veheted, bár a szűkös költségvetés nem feltétlenül jelent kompromisszumot a választott bútorok minőségében.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.