Az irodabútorok négyféle alaptípusa, avagy útmutató egy modern iroda berendezéséhez!

//

Az irodabútoroknak több típusa is létezik, ezek közül az irodai asztalok és székek a leggyakoribb típusok, amelyekkel egy irodában találkozhatunk. Az irodabútorokat illetően különböző kialakítások közül választhatsz egy irodai lakberendezés során, de ez természetesen attól is függ, hogy milyen környezetet szeretnél kialakítani az irodában és az irodabútor trendeket is érdemes követned.

Kínos lenne, ha ízléstelen, rossz vagy törött bútorokat kellene használnod, amikor az ügyfeleidnek vagy üzleti partnereidnek az irodába kell jönniük. Fontos, hogy olyan irodabútorokat válassz, amelyek úgy befolyásolják vállalkozásod hírnevét, ahogyan azt Te szeretnéd.

Azonban a hírnév nem az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venned. Az irodai csapat jólétét és termelékenységét is szem előtt kell tartanod, amikor irodabútort vásárolsz, de azt is figyelemben kell tartanod, hogy illeszkedjen a jelenlegi irodai stílushoz. Az elérhető irodabútorok típusainak ismerete segít kiválasztani az irodai stílushoz illő bútorokat.

Az irodabútorok különböző típusai

 • Irodai íróasztalok
 • Irodai asztalok
 • Irodai székek
 • Tárolószekrények

Irodai íróasztalok

Az irodabútorok különböző kivitelben készülnek és a funkcionalitás is meghatározza, hogy melyiket válaszd. Például egy ügyfélszolgálatos íróasztala nem szolgálhatja ugyanazt a célt, mint egy ügyvezetői íróasztal. Ezért a megfelelő irodai íróasztalok vásárlásakor feltétlenül figyelembe kell venned a munkahely igényeit.

Az irodai íróasztalok 4 típusa a következők lehetnek

 1. Ügyvezetői íróasztalok
 2. Íróasztalok
 3. Állítható magasságú íróasztalok
 4. Számítógépes íróasztalok

Bár az íróasztalok ergonómiai/kényelmi kialakításában nincs nagy különbség, különböző kivitelben vagy stílusban találhatók. A megfelelő kialakítás meghatározásakor jól jönnek a különböző funkciók, amelyek besegítenek az embereknek a munkavégzésben.

Az irodai székek típusai

 • Konferencia székek
 • Operátori székek
 • Ergonomikus székek
 • Vezetői szék
 • Recepciós székek

A gyakran munkaszéknek is nevezett operátori székek alkalmasak mindazok számára, akik hosszú ideig terveznek az íróasztaluknál ülni, mivel ergonomikusnak kell lenniük. Ez a szék állítható karfával, magassággal és ötcsillagos tengelytávval rendelkezik. Ezzel a székkel nem kell aggódni a nyak- vagy hátproblémák miatt. Magasságuk is állítható és beépített támlával rendelkeznek.

Tárolószekrények

Amikor egy irodáról van szó, a tárolás nagyon fontos, mert biztosítani kell, hogy semmi ne kerüljön rossz kezekbe. Különböző stílusokban, formákban és méretekben is kaphatók, ezért óvatosnak kell lenned, amikor kiválasztod az irodai igényeinek megfelelőt.

Bármennyire is megkönnyítette a technológia az információk digitális tárolását, vannak olyan irodai dokumentumok, amelyeket nyomtatott formában kell tárolni. Nos, az iktatószekrények jól jönnek az ilyen esetekre. Ideálisak a dokumentumok biztonságos tárolására és különböző kivitelben, méretben és stílusban is kaphatók.

Most már tudod, hogy különböző típusú irodabútorok közül is választhatsz. Akár a kényelemre, akár a csapat jólétére összpontosítasz, különböző lehetőségeket vehetsz figyelembe, például a környezetbarát bútorokat illetően, de az irodabútor összeszerelés is fontos szempont lehet.

A költségvetést is figyelembe veheted, bár a szűkös költségvetés nem feltétlenül jelent kompromisszumot a választott bútorok minőségében.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.