Az irodabútorok négyféle alaptípusa, avagy útmutató egy modern iroda berendezéséhez!

//

Az irodabútoroknak több típusa is létezik, ezek közül az irodai asztalok és székek a leggyakoribb típusok, amelyekkel egy irodában találkozhatunk. Az irodabútorokat illetően különböző kialakítások közül választhatsz egy irodai lakberendezés során, de ez természetesen attól is függ, hogy milyen környezetet szeretnél kialakítani az irodában és az irodabútor trendeket is érdemes követned.

Kínos lenne, ha ízléstelen, rossz vagy törött bútorokat kellene használnod, amikor az ügyfeleidnek vagy üzleti partnereidnek az irodába kell jönniük. Fontos, hogy olyan irodabútorokat válassz, amelyek úgy befolyásolják vállalkozásod hírnevét, ahogyan azt Te szeretnéd.

Azonban a hírnév nem az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venned. Az irodai csapat jólétét és termelékenységét is szem előtt kell tartanod, amikor irodabútort vásárolsz, de azt is figyelemben kell tartanod, hogy illeszkedjen a jelenlegi irodai stílushoz. Az elérhető irodabútorok típusainak ismerete segít kiválasztani az irodai stílushoz illő bútorokat.

Az irodabútorok különböző típusai

 • Irodai íróasztalok
 • Irodai asztalok
 • Irodai székek
 • Tárolószekrények

Irodai íróasztalok

Az irodabútorok különböző kivitelben készülnek és a funkcionalitás is meghatározza, hogy melyiket válaszd. Például egy ügyfélszolgálatos íróasztala nem szolgálhatja ugyanazt a célt, mint egy ügyvezetői íróasztal. Ezért a megfelelő irodai íróasztalok vásárlásakor feltétlenül figyelembe kell venned a munkahely igényeit.

Az irodai íróasztalok 4 típusa a következők lehetnek

 1. Ügyvezetői íróasztalok
 2. Íróasztalok
 3. Állítható magasságú íróasztalok
 4. Számítógépes íróasztalok

Bár az íróasztalok ergonómiai/kényelmi kialakításában nincs nagy különbség, különböző kivitelben vagy stílusban találhatók. A megfelelő kialakítás meghatározásakor jól jönnek a különböző funkciók, amelyek besegítenek az embereknek a munkavégzésben.

Az irodai székek típusai

 • Konferencia székek
 • Operátori székek
 • Ergonomikus székek
 • Vezetői szék
 • Recepciós székek

A gyakran munkaszéknek is nevezett operátori székek alkalmasak mindazok számára, akik hosszú ideig terveznek az íróasztaluknál ülni, mivel ergonomikusnak kell lenniük. Ez a szék állítható karfával, magassággal és ötcsillagos tengelytávval rendelkezik. Ezzel a székkel nem kell aggódni a nyak- vagy hátproblémák miatt. Magasságuk is állítható és beépített támlával rendelkeznek.

Tárolószekrények

Amikor egy irodáról van szó, a tárolás nagyon fontos, mert biztosítani kell, hogy semmi ne kerüljön rossz kezekbe. Különböző stílusokban, formákban és méretekben is kaphatók, ezért óvatosnak kell lenned, amikor kiválasztod az irodai igényeinek megfelelőt.

Bármennyire is megkönnyítette a technológia az információk digitális tárolását, vannak olyan irodai dokumentumok, amelyeket nyomtatott formában kell tárolni. Nos, az iktatószekrények jól jönnek az ilyen esetekre. Ideálisak a dokumentumok biztonságos tárolására és különböző kivitelben, méretben és stílusban is kaphatók.

Most már tudod, hogy különböző típusú irodabútorok közül is választhatsz. Akár a kényelemre, akár a csapat jólétére összpontosítasz, különböző lehetőségeket vehetsz figyelembe, például a környezetbarát bútorokat illetően, de az irodabútor összeszerelés is fontos szempont lehet.

A költségvetést is figyelembe veheted, bár a szűkös költségvetés nem feltétlenül jelent kompromisszumot a választott bútorok minőségében.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
49 vélemény:
Barnabás Szőke
Barnabás Szőke
2023-03-04
Precíz, minőségi munka. Maximálisan elégedett vagyok.
Hajnalka Nyeste
Hajnalka Nyeste
2023-02-01
Pontosan, gyorsan, profin 😄
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
2023-01-29
Első osztályú szolgáltatás. Remek, udvarias, pontos. Biztos, hogy a jövőben máshoz nem fordulunk.
Leila Kalash
Leila Kalash
2023-01-27
Percre pontosan érkezett a szerelő Úr. Kiváló, gyors és tiszta munkát végzett. Korrekt, udvarias. Ezentúl csak őt hívjuk. 10 ⭐️
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!