Az irodabútorok négyféle alaptípusa, avagy útmutató egy modern iroda berendezéséhez!

//

Az irodabútoroknak több típusa is létezik, ezek közül az irodai asztalok és székek a leggyakoribb típusok, amelyekkel egy irodában találkozhatunk. Az irodabútorokat illetően különböző kialakítások közül választhatsz egy irodai lakberendezés során, de ez természetesen attól is függ, hogy milyen környezetet szeretnél kialakítani az irodában és az irodabútor trendeket is érdemes követned.

Kínos lenne, ha ízléstelen, rossz vagy törött bútorokat kellene használnod, amikor az ügyfeleidnek vagy üzleti partnereidnek az irodába kell jönniük. Fontos, hogy olyan irodabútorokat válassz, amelyek úgy befolyásolják vállalkozásod hírnevét, ahogyan azt Te szeretnéd.

Azonban a hírnév nem az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venned. Az irodai csapat jólétét és termelékenységét is szem előtt kell tartanod, amikor irodabútort vásárolsz, de azt is figyelemben kell tartanod, hogy illeszkedjen a jelenlegi irodai stílushoz. Az elérhető irodabútorok típusainak ismerete segít kiválasztani az irodai stílushoz illő bútorokat.

Az irodabútorok különböző típusai

 • Irodai íróasztalok
 • Irodai asztalok
 • Irodai székek
 • Tárolószekrények

Irodai íróasztalok

Az irodabútorok különböző kivitelben készülnek és a funkcionalitás is meghatározza, hogy melyiket válaszd. Például egy ügyfélszolgálatos íróasztala nem szolgálhatja ugyanazt a célt, mint egy ügyvezetői íróasztal. Ezért a megfelelő irodai íróasztalok vásárlásakor feltétlenül figyelembe kell venned a munkahely igényeit.

Az irodai íróasztalok 4 típusa a következők lehetnek

 1. Ügyvezetői íróasztalok
 2. Íróasztalok
 3. Állítható magasságú íróasztalok
 4. Számítógépes íróasztalok

Bár az íróasztalok ergonómiai/kényelmi kialakításában nincs nagy különbség, különböző kivitelben vagy stílusban találhatók. A megfelelő kialakítás meghatározásakor jól jönnek a különböző funkciók, amelyek besegítenek az embereknek a munkavégzésben.

Az irodai székek típusai

 • Konferencia székek
 • Operátori székek
 • Ergonomikus székek
 • Vezetői szék
 • Recepciós székek

A gyakran munkaszéknek is nevezett operátori székek alkalmasak mindazok számára, akik hosszú ideig terveznek az íróasztaluknál ülni, mivel ergonomikusnak kell lenniük. Ez a szék állítható karfával, magassággal és ötcsillagos tengelytávval rendelkezik. Ezzel a székkel nem kell aggódni a nyak- vagy hátproblémák miatt. Magasságuk is állítható és beépített támlával rendelkeznek.

Tárolószekrények

Amikor egy irodáról van szó, a tárolás nagyon fontos, mert biztosítani kell, hogy semmi ne kerüljön rossz kezekbe. Különböző stílusokban, formákban és méretekben is kaphatók, ezért óvatosnak kell lenned, amikor kiválasztod az irodai igényeinek megfelelőt.

Bármennyire is megkönnyítette a technológia az információk digitális tárolását, vannak olyan irodai dokumentumok, amelyeket nyomtatott formában kell tárolni. Nos, az iktatószekrények jól jönnek az ilyen esetekre. Ideálisak a dokumentumok biztonságos tárolására és különböző kivitelben, méretben és stílusban is kaphatók.

Most már tudod, hogy különböző típusú irodabútorok közül is választhatsz. Akár a kényelemre, akár a csapat jólétére összpontosítasz, különböző lehetőségeket vehetsz figyelembe, például a környezetbarát bútorokat illetően, de az irodabútor összeszerelés is fontos szempont lehet.

A költségvetést is figyelembe veheted, bár a szűkös költségvetés nem feltétlenül jelent kompromisszumot a választott bútorok minőségében.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
71 vélemény:
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.
Fekésházi Krisztina
Fekésházi Krisztina
2023-08-01
Sándort hétvégén kerestem email ben, amire készségesen válaszolt. Profi gépekkel érkeztek, a bútorokat gyorsan összeszerelték, jó szívvel ajánlom őket másoknak is!
Clara Bal
Clara Bal
2023-07-31
Rovid idon belul adtak idopontot, pontosan erkeztek. Ketto szemely nagyon precizen 1 ora alatt osszeallitott egy 3 ajtos gardrobszekrenyt. Nagyon ajanlom oket mindekinek.
György Nagy
György Nagy
2023-06-19
Csak ajánlani tudom: szakmailag és emberileg is kiválóak.
Zoltan Gutmann
Zoltan Gutmann
2023-06-16
Gyors profi munka.Szakszerű precíz munkavègzès.Ajánlom.