Három fontos szempont az új konyha vásárlásakor a bútorszerelő szerint!

//

Ha új konyhát szeretnél vásárolni, akkor érdemes odafigyelni néhány fontos dologra, amit egy bútorszerelő is javasol. Az egyik legfontosabb a mérés, hiszen egy rosszul lemért konyha nagyon kellemetlen lehet az összeszerelés során.

Emellett figyelni kell a kiállásokra is, hogy azok ne okozzanak problémát a bútorok elhelyezésekor. Végül pedig fontos, hogy a beépíthető gépek mérete és kompatibilitása is megfelelő legyen a konyhabútorral.

Három fontos szempont az új konyha vásárlása előtt

Az új konyha vásárlása előtt fontos szempontokat kell figyelembe venni:

  • Az első szempont az, hogy milyen funkciókat szeretnénk, milyen konyhai eszközöket és berendezéseket használunk gyakran.
  • A második szempont az, hogy milyen stílusban szeretnénk a konyhánkat kialakítani, milyen színek és anyagok illenek a lakásunk többi részéhez.
  • A harmadik szempont pedig az, hogy milyen anyagokból készüljön a konyha, milyen minőségű és tartós legyen.

Ezeknek a szempontoknak a figyelembevétele segít abban, hogy egy olyan konyhát válasszunk, amely hosszú távon megfelel az igényeinknek és a lakásunk stílusához is passzol.

A konyhabútor elrendezése és kialakítása

Az egyszerű kialakítás azt is jelenti, hogy kevesebb speciális alkatrészre van szükség, így költséghatékony megoldás. Ha van elég hely, a legjobb, ha az összes munkaállomást egy sorban helyezik el. Ezzel elkerülhetők az ütközések, amelyek veszélyesek lehetnek, ha több családtag egyszerre próbálja használni a konyhát.

A konyhát úgy kell kialakítani, hogy elegendő hely legyen a kényelmes munkavégzéshez és a napi rutin élvezetéhez. A munkafelület mérete az igényektől függ. Mindenesetre a legfontosabb szempont, hogy a konyhai munkalaphoz választott anyag tartós és könnyen tisztítható legyen.

Konyhatervezési tippek és trükkök

Amikor a konyha berendezésén törjük a fejünket, általában a praktikum, a jó helykihasználás és a vidám, inspiráló belső tér megteremtése lebeg a szemünk előtt. A feladat tehát nem is olyan egyszerű, ha konyhabútor beszerzése előtt állunk.

Gondold át, hogy milyen lakberendezési stílusra törekszel, és igazítsd a kiválasztott kiegészítőket úgy, hogy azokkal összhangban legyenek. A modern stílushoz válassz minimalista és letisztult, tömbszínekben pompázó kiegészítőket. Hagyományos stílus esetén válassz bonyolultabb díszítésű kiegészítőket.

Ami fontos és mindenképp a tervezési folyamatban szem előtt kell tartani, hogy úgy bútorozzuk be és szereljük fel, hogy használata kényelmes legyen a számunkra. Mindenképp figyelj arra a bútor kiválasztásánál, hogy megfeleljen a helyiség adottságainak és a személyes igényeidnek.

Hogyan kerüld el a leggyakoribb hibákat az új konyha vásárlásakor?

Sokszor nem vagyunk könnyű helyzetben, mikor a konyhánkat próbáljuk megtervezni és kihozni belőle a legjobbat, amit a konyha mérete, az elképzelésünk és a pénztárcánk enged.

Mivel hosszabb távra gondoljuk konyhabútorunkat, ezért hajlandóak vagyunk minőségibb bútorokat, berendezéseket választani, amik hosszabb távon megtakarítást jelentenek a számunkra.

De ha egy IKEA konyhabútor mellett döntesz, megbízható asztalosra lesz szükséged, aki összeszereli. Az összehasonlításhoz célszerű legalább három különböző bútorszerelő vállalkozótól árajánlatot kérni és mindig ellenőrizni az asztalos referenciáit és az ügyfelei véleményét is. A munka megkezdése előtt kérj ajánlatot és ne feledd megkérdezni a munkaidőt és a fizetési feltételeket sem.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
49 vélemény:
Barnabás Szőke
Barnabás Szőke
2023-03-04
Precíz, minőségi munka. Maximálisan elégedett vagyok.
Hajnalka Nyeste
Hajnalka Nyeste
2023-02-01
Pontosan, gyorsan, profin 😄
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
2023-01-29
Első osztályú szolgáltatás. Remek, udvarias, pontos. Biztos, hogy a jövőben máshoz nem fordulunk.
Leila Kalash
Leila Kalash
2023-01-27
Percre pontosan érkezett a szerelő Úr. Kiváló, gyors és tiszta munkát végzett. Korrekt, udvarias. Ezentúl csak őt hívjuk. 10 ⭐️
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!