Valóban stresszes feladat a bútor összeszerelés? Esettanulmány Készűlt a bútor összeszerelés stresszindexéről!

//

Az IKEA bútorok összeállítása házilag időnként elég stresszes lehet, ezért a Hotukdeals.com kíváncsi volt, hogy melyik IKEA bútor miatt emelik fel az emberek a fejüket frusztráltan a legtöbbször, ha az IKEA bútor összeszerelés a téma.

Egy esettanulmány keretén belül 100 résztvevőt kértek fel, hogy két fős csoportokban szereljék össze a cég lapraszerelt bútorait, miközben olyan monitorokra voltak rákötve, amelyek nyomon követték a szívritmusukat és a szívritmus-ingadozásukat. A végeredmény kiszámításánál azt is figyelembe vették, hogy az egyes csoportok milyen gyorsan rakták össze a lapraszerelt bútor darabokat.

A kutatók megfigyelték, hogy a PAX gardróbszekrénynél dobbant meg a legtöbbet a pulzusszám

„Tanulmányunk szerint a PAX gardróbszekrény a tudományosan legstresszesebb összeszerelendő lapraszerelt bútor, amely a 100-as általános stresszpontszámmal a legnagyobb eredményt érte el”

„A barkácsolók átlagosan 20%-os, 13 pulzusszám-növekedést tapasztaltak a PAX gardróbszekrény összeszerelésekor, a szívritmus-ingadozás pedig negyedével (25%) esett vissza”.

Ráadásul a vizsgálatban részt vevőknek csak a fele tudta összeszerelni a PAX szekrényt a megadott időn belül, ami a bonyolultságára is utal.

A gardróbszekrényt a második és a harmadik helyen a HEMNES ágykeret (három fiókkal) és a BRIMNES tárolóágy követte.

Vix Leyston, fogyasztói szakértő szerint: „A lapraszerelt bútorok köztudottan próbára teszik a türelem minden elemét, de nincs nagyobb elégedettség, mint az utolsó darabot felrakni.”

A lapraszerelt bútorok, amelyet állítólag Gillis Lundgren hozott létre 1956-ban, nemcsak a terjedelmes bútorok mozgatásának problémáját oldja meg, hanem költséghatékony dekorációs megoldásokat kínál.

Az ABBA, a húsgombócok és a PewDiePie mellett az egyik legnagyobb svéd exportcikk a lapraszerelt bútor.

A lapraszerelt bútorokat sokszor frusztráló módon rak össze valaki, aki valójában nem tudja, hogyan kell bútort készíteni, és akinek ehhez semmi más nem áll rendelkezésére, mint a rajzok, amelyek csak halványan hasonlítanak az adott tárgyra.

Abban azonban a legtöbben egyetértünk, hogy a bútorok összeszerelése az egyik legstresszesebb, de leghálásabb dolog is lehet, ha a lakberendezésről van szó.

Ezért indították el a Stressz Index kísérletet, amely feltárja, hogy mely IKEA elemek összeszerelése lehet a legbonyolultabb, legstresszesebb és leghálásabb.

2022 novemberében a hotukdeals 100 résztvevőt (18 és 60 év közöttieket) hívott meg, hogy két fős csoportokban állítsanak össze a bútorokat.

Összesen 30 darabot választottak ki a vélemények tanulmányozásában adott könnyű összeszerelhetőségi pontszámok alapján, valamint a különböző típusú bútorok fenntartása mellett.

Az alanyok egy kijelölt időkorlátot is kaptak, amely a tárgy összetettségén alapult és amelynek eléréséig kellett dolgozniuk. Íme az eredmény:

TermékStressz-index pontszám (100-ból)
PAX Gardrób100
BRIMNES ágy87
HEMNES ágy86
BESTÅ TV állvány80
BESTÅ Tároló78
EKET konyha77
HEMNES fiókos tároló71
NORDLI ágykeret70
NIKKEBY fiókos tároló67
TRULSTORP kávézó asztal65

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
49 vélemény:
Barnabás Szőke
Barnabás Szőke
2023-03-04
Precíz, minőségi munka. Maximálisan elégedett vagyok.
Hajnalka Nyeste
Hajnalka Nyeste
2023-02-01
Pontosan, gyorsan, profin 😄
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
Wagner és Wagner Ügyvédi Iroda
2023-01-29
Első osztályú szolgáltatás. Remek, udvarias, pontos. Biztos, hogy a jövőben máshoz nem fordulunk.
Leila Kalash
Leila Kalash
2023-01-27
Percre pontosan érkezett a szerelő Úr. Kiváló, gyors és tiszta munkát végzett. Korrekt, udvarias. Ezentúl csak őt hívjuk. 10 ⭐️
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!