Így használja fel az IKEA az innovatív dizájnt a hétköznapi fogyasztók otthonának átalakítására!

//

A világon ma már több mint 440 helyen szerezheted be kedvenc IKEA-bútoraidat. Az óriásvállalat népszerűsége nem véletlen: koproduktív módon és megfizethető áron alakíthatsz ki dizájnos belső enteriőrt az otthonodban anélkül, hogy bármit is túl kellene bonyolítanod.

Okos és funkcionális megoldások, világos és elegáns alapszínek, szellős és rendezett terek – a skandináv lakberendezési stílus töretlenül hódít, mindebben pedig kulcsfontosságú szerepet töltenek be az IKEA termékek és a mögöttük meghúzódó szellemiség.

Az alacsony árazási stratégia és a minőség szerepe

A megfizethetőség kiemelten fontos az IKEA stratégiájában. A cég többek között emiatt is törekszik a végtelenül egyszerű megvalósításra a szerkezeti felépítésben vagy az anyaghasználat terén úgy, hogy közben magas értéket kínál a dizájn, a többféle funkció és a minőség tekintetében.

Csak összehasonlítás képen: amikor 1987-ben megnyílt az első brit üzlet, a kenyér ára körülbelül 40 penny körül mozgott, ugyanekkor az IKEA a  klasszikus „Lack” dohányzóasztalát mindössze 18 fontért árulta. Eltelt három évtized és ma, ugyanaz az asztal 14 fontba kerül.

Az IKEA ügyesen kiaknázta a barkács összeszerelésben rejlő lehetőségeket. A kényelem és a praktikum ez esetben nem csupán jól hangzó reklámszöveg, hiszen minden egyes bútordarab, valamint a vásárlás menete is azt a célt szolgálja, hogy mellőzzön minden bonyolultságot és túlgondolást.

Az IKEA elsőszámú küldetése, hogy mindenki megengedhesse magának a stílusos, modern bútorokat. Vagy legalábbis mindenki, aki hajlandó azokat a két kezével összeszerelni.

Barkács-trend és leegyszerűsített önkiszolgálás

Tudtad, hogy a gigászi vállalatcsoport apró kisvállalkozásként kezdte? Az IKEA alapítója, Ingvar Kamprad kezdetben különböző kisebb háztartási termékeket árult, mint például tollakat és képkereteket. A cég növekedésével párhuzamosan egyfajta örökségként vitte tovább a végtelenül praktikus és egyben stílusos problémamegoldást, amit szülőhelyén tapasztalt, és ami védjegyként határozza meg a mai napig az IKEA bútor összeszerelés törekvéseit.

Az IKEA termékei annyira népszerűek, hogy manapság már szinte nincs is olyan otthon vagy közösségi tér, ahol ne jelenne meg valamilyen formában a jellegzetes dizájn: egy barátod kanapéján ülve vagy egy iroda polcára pillantva is felfedezhetsz egy-egy általad is jól ismert elemet.

Az IKEA fáradhatatlanul tesz eleget a legmodernebb tervezésnek és az innovatív kivitelezés lehetőségeinek. Néhány termék valódi mérnöki remekmű és a te kezed munkája révén nyeri el végleges formáját.  Minél több erőfeszítést kell tenned, hogy megépíts valamit, annál elégedettebb leszel a végeredménnyel. A jelenség létezik és találó módon Ikea-effektusnak nevezi a viselkedéstudomány.

Érték és komplexitás a termékgyártás mögött

Az IKEA a családi kötelék gondolatával is foglalkozik és erős hangsúlyt fektet az ügyfelekkel való érzelmi kapcsolat kialakítására. Ezért számolt le többek között az unalmas cikkszámokkal is, helyettük inkább skandináv szigetekről, személyekről, termésekről és madarakról nevezi el a termékeit.

Tény, hogy az IKEA népszerűsége megteremtette azt is, hogy sok embernek ugyanolyan bútorai és kiegészítői vannak, mint a szomszédjának vagy a barátainak. A végtelenített sorozatgyártás miatt könnyen az egyformaság érzését kelthetik benned a vállalat termékei,  de azok könnyű variálhatósága révén mégis gond nélkül egyedi arculatot hozhatsz létre az otthonodban.

Ha már megvásároltál néhány IKEA terméket és nem boldogulsz az összeszerelésükkel, keress bizalommal a kapcsolati oldalunkon keresztül!

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.