Íme 10 sorsfordító ötlet és innováció az IKEA-tól

//

Ingvar Kamprad, az IKEA megálmodója és alapítója 91 éves korában halt meg, az általa felépített birodalom pedig ma is tovább él és virágzik.

Kamprad a világ egyik leggazdagabb embereként hétköznapi szokásaiban is gyakorolta az egyszerűséget és a mértékletességet, mely tényezők fontosságáról élete során két könyvet is írt.

Életfilozófiájának lenyomatai manapság már szinte minden otthonban jelen vannak: az IKEA termékei innovatív módon alakították át az emberek környezetét.

Nyerj bepillantást az IKEA vállalat legforradalmibb ötleteibe!

1. Lapos csomagolású bútorok

Gillis Lundgren, az IKEA  tervezőjének fejéből pattant ki a lapos csomagolás ötlete, amikor egy termék lábainak lefűrészelésére volt kénytelen, hogy az beférhessen az autójába. Ezt követően a cég fókusza a bútorok összeszerelhetőségére helyeződött, melynek révén alacsonyan tarthassák a termékek költségeit.

2. A vásárlási szokások megváltoztatása

A megújult csomagolástechnika jóvoltából hódító útjukra indultak a raktár jellegű bemutatótermek, ahol a vásárlók – miután szemügyre vehették a teljes kollekciót – egyszerűen összeválogathatták a raktárból a termékeket.

3. Dizájn-inspiráció a britek számára

Az IKEA 1996-ban megjelent „Chuck Out Your Chintz” reklámkampánya arra kérte a brit vásárlókat, hogy szabaduljanak meg tarka és gicccses dolgaiktól. A kampány elérte a célját és szerves részévé vált egy szélesebb körű kulturális változásnak.

4. Multifunkcionális bútorok fiatal városlakóknak

Az IKEA PS termékei a dinamikus, városi életformához igazodnak, praktikusak és könnyen mozgathatóak. Ha neked is kevés négyzetméterrel kell gazdálkodnod az otthonodban vagy gyakran költözöl, akkor megfizethető dizánjra számíthatsz a PS kapszulakollekciók révén.

5. Élhető alternatíva sátor helyett a menekültek számára

2013-ban az IKEA jótékonysági alapítványa bejelentette, hogy menekültszállásokat hoz létre, melyek megfelelőbb opciót kínálnak a kitelepítés áldozatainak a gyakrabban használt kinyitható sátrakkal szemben. A projekt 2017-ben elnyerte az Év Tervezése díjat .

6. Kutatólabor létrehozása a társadalmi jólét érdekében

Az IKEA koppenhágai kutatólaboratóriumában a fogyasztók egészségét és általános jólétét javító tényezőket vizsgálják. A tesztkonyhákban kísérletek folynak arra vonatkozóan, hogy milyen megoldásokkal készülhetünk fel a feltételezések szerinti globális élelmíszer krízisre.

7. Újrahasznosított anyagokból készült termékek

Az IKEA erősen az újrahasznosítható anyagokra helyezte a fókuszt az elmúlt években. Céljai szerint 2030-ra a cég a lakberendezési választékában használt összes műanyagot megújuló vagy újrahasznosított anyagra kívánja cserélni.

8. Leegyszerűsödött fabútor összeszerelés

Az IKEA kifejlesztett egy speciális fakötést, mely sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a fatermékek összeszerelését, mivel az elemek simán összepattannak. Ezáltal megszűnik a csavarok és a különböző barkácseszközök szükségessége.

9. Kiterjesztett valóságú vásárlási élmény

Az IKEA 2014-ben egy kiterjesztett valóság funkcióval egészítette ki a termékkínálatát, ezáltal Te is bármikor megnézheted, hogyan mutatnának a különböző árucikkek az otthonod falai között.

10. Termékfejlesztés  jövő okosotthonai számára

Mivel az internet ma már a mindennapjaink részévé vált, ezért az IKEA a Home Smart program keretein belül többek között találkozhatsz intelligens világítástechnikai termékekkel vagy távirányítóval vezérelhető sötétítő rolóval is.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.