Íme 10 sorsfordító ötlet és innováció az IKEA-tól

//

Ingvar Kamprad, az IKEA megálmodója és alapítója 91 éves korában halt meg, az általa felépített birodalom pedig ma is tovább él és virágzik.

Kamprad a világ egyik leggazdagabb embereként hétköznapi szokásaiban is gyakorolta az egyszerűséget és a mértékletességet, mely tényezők fontosságáról élete során két könyvet is írt.

Életfilozófiájának lenyomatai manapság már szinte minden otthonban jelen vannak: az IKEA termékei innovatív módon alakították át az emberek környezetét.

Nyerj bepillantást az IKEA vállalat legforradalmibb ötleteibe!

1. Lapos csomagolású bútorok

Gillis Lundgren, az IKEA  tervezőjének fejéből pattant ki a lapos csomagolás ötlete, amikor egy termék lábainak lefűrészelésére volt kénytelen, hogy az beférhessen az autójába. Ezt követően a cég fókusza a bútorok összeszerelhetőségére helyeződött, melynek révén alacsonyan tarthassák a termékek költségeit.

2. A vásárlási szokások megváltoztatása

A megújult csomagolástechnika jóvoltából hódító útjukra indultak a raktár jellegű bemutatótermek, ahol a vásárlók – miután szemügyre vehették a teljes kollekciót – egyszerűen összeválogathatták a raktárból a termékeket.

3. Dizájn-inspiráció a britek számára

Az IKEA 1996-ban megjelent „Chuck Out Your Chintz” reklámkampánya arra kérte a brit vásárlókat, hogy szabaduljanak meg tarka és gicccses dolgaiktól. A kampány elérte a célját és szerves részévé vált egy szélesebb körű kulturális változásnak.

4. Multifunkcionális bútorok fiatal városlakóknak

Az IKEA PS termékei a dinamikus, városi életformához igazodnak, praktikusak és könnyen mozgathatóak. Ha neked is kevés négyzetméterrel kell gazdálkodnod az otthonodban vagy gyakran költözöl, akkor megfizethető dizánjra számíthatsz a PS kapszulakollekciók révén.

5. Élhető alternatíva sátor helyett a menekültek számára

2013-ban az IKEA jótékonysági alapítványa bejelentette, hogy menekültszállásokat hoz létre, melyek megfelelőbb opciót kínálnak a kitelepítés áldozatainak a gyakrabban használt kinyitható sátrakkal szemben. A projekt 2017-ben elnyerte az Év Tervezése díjat .

6. Kutatólabor létrehozása a társadalmi jólét érdekében

Az IKEA koppenhágai kutatólaboratóriumában a fogyasztók egészségét és általános jólétét javító tényezőket vizsgálják. A tesztkonyhákban kísérletek folynak arra vonatkozóan, hogy milyen megoldásokkal készülhetünk fel a feltételezések szerinti globális élelmíszer krízisre.

7. Újrahasznosított anyagokból készült termékek

Az IKEA erősen az újrahasznosítható anyagokra helyezte a fókuszt az elmúlt években. Céljai szerint 2030-ra a cég a lakberendezési választékában használt összes műanyagot megújuló vagy újrahasznosított anyagra kívánja cserélni.

8. Leegyszerűsödött fabútor összeszerelés

Az IKEA kifejlesztett egy speciális fakötést, mely sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a fatermékek összeszerelését, mivel az elemek simán összepattannak. Ezáltal megszűnik a csavarok és a különböző barkácseszközök szükségessége.

9. Kiterjesztett valóságú vásárlási élmény

Az IKEA 2014-ben egy kiterjesztett valóság funkcióval egészítette ki a termékkínálatát, ezáltal Te is bármikor megnézheted, hogyan mutatnának a különböző árucikkek az otthonod falai között.

10. Termékfejlesztés  jövő okosotthonai számára

Mivel az internet ma már a mindennapjaink részévé vált, ezért az IKEA a Home Smart program keretein belül többek között találkozhatsz intelligens világítástechnikai termékekkel vagy távirányítóval vezérelhető sötétítő rolóval is.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
58 vélemény:
Tamás Kránicz
Tamás Kránicz
2023-05-25
Minden várakozásunkat felül múlta a végeredmény. Sándor egy nagyobb méretű IKEA-s konyhabútor összeszerelését, beépítését vállalta, melyet becsülettel, időben, baráti áron és teljesmértékben korrekt hozzáállással végzett. Nem jelentett számára problémát a távolság és a megérkezésétől a távozásig megállás nélkül végezte a munkáját. Bátran ajánljuk mindenkinek! Köszönjük a segítséget!
Viktoria Petranyi
Viktoria Petranyi
2023-04-16
Szuper, gyors, pontos munka
János Hajas
János Hajas
2023-04-10
A megbeszélt időpontra szinte percnyi pontossággal érkezett. A bútor összeszerelését szakértelemmel, profi módon végezte.Megbízható, nyugodt szakember. Nyugodt szívvel merem ajánlani mindenkinek! HJ.