Íme 10 sorsfordító ötlet és innováció az IKEA-tól

//

Ingvar Kamprad, az IKEA megálmodója és alapítója 91 éves korában halt meg, az általa felépített birodalom pedig ma is tovább él és virágzik.

Kamprad a világ egyik leggazdagabb embereként hétköznapi szokásaiban is gyakorolta az egyszerűséget és a mértékletességet, mely tényezők fontosságáról élete során két könyvet is írt.

Életfilozófiájának lenyomatai manapság már szinte minden otthonban jelen vannak: az IKEA termékei innovatív módon alakították át az emberek környezetét.

Nyerj bepillantást az IKEA vállalat legforradalmibb ötleteibe!

1. Lapos csomagolású bútorok

Gillis Lundgren, az IKEA  tervezőjének fejéből pattant ki a lapos csomagolás ötlete, amikor egy termék lábainak lefűrészelésére volt kénytelen, hogy az beférhessen az autójába. Ezt követően a cég fókusza a bútorok összeszerelhetőségére helyeződött, melynek révén alacsonyan tarthassák a termékek költségeit.

2. A vásárlási szokások megváltoztatása

A megújult csomagolástechnika jóvoltából hódító útjukra indultak a raktár jellegű bemutatótermek, ahol a vásárlók – miután szemügyre vehették a teljes kollekciót – egyszerűen összeválogathatták a raktárból a termékeket.

3. Dizájn-inspiráció a britek számára

Az IKEA 1996-ban megjelent „Chuck Out Your Chintz” reklámkampánya arra kérte a brit vásárlókat, hogy szabaduljanak meg tarka és gicccses dolgaiktól. A kampány elérte a célját és szerves részévé vált egy szélesebb körű kulturális változásnak.

4. Multifunkcionális bútorok fiatal városlakóknak

Az IKEA PS termékei a dinamikus, városi életformához igazodnak, praktikusak és könnyen mozgathatóak. Ha neked is kevés négyzetméterrel kell gazdálkodnod az otthonodban vagy gyakran költözöl, akkor megfizethető dizánjra számíthatsz a PS kapszulakollekciók révén.

5. Élhető alternatíva sátor helyett a menekültek számára

2013-ban az IKEA jótékonysági alapítványa bejelentette, hogy menekültszállásokat hoz létre, melyek megfelelőbb opciót kínálnak a kitelepítés áldozatainak a gyakrabban használt kinyitható sátrakkal szemben. A projekt 2017-ben elnyerte az Év Tervezése díjat .

6. Kutatólabor létrehozása a társadalmi jólét érdekében

Az IKEA koppenhágai kutatólaboratóriumában a fogyasztók egészségét és általános jólétét javító tényezőket vizsgálják. A tesztkonyhákban kísérletek folynak arra vonatkozóan, hogy milyen megoldásokkal készülhetünk fel a feltételezések szerinti globális élelmíszer krízisre.

7. Újrahasznosított anyagokból készült termékek

Az IKEA erősen az újrahasznosítható anyagokra helyezte a fókuszt az elmúlt években. Céljai szerint 2030-ra a cég a lakberendezési választékában használt összes műanyagot megújuló vagy újrahasznosított anyagra kívánja cserélni.

8. Leegyszerűsödött fabútor összeszerelés

Az IKEA kifejlesztett egy speciális fakötést, mely sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a fatermékek összeszerelését, mivel az elemek simán összepattannak. Ezáltal megszűnik a csavarok és a különböző barkácseszközök szükségessége.

9. Kiterjesztett valóságú vásárlási élmény

Az IKEA 2014-ben egy kiterjesztett valóság funkcióval egészítette ki a termékkínálatát, ezáltal Te is bármikor megnézheted, hogyan mutatnának a különböző árucikkek az otthonod falai között.

10. Termékfejlesztés  jövő okosotthonai számára

Mivel az internet ma már a mindennapjaink részévé vált, ezért az IKEA a Home Smart program keretein belül többek között találkozhatsz intelligens világítástechnikai termékekkel vagy távirányítóval vezérelhető sötétítő rolóval is.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
71 vélemény:
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.
Fekésházi Krisztina
Fekésházi Krisztina
2023-08-01
Sándort hétvégén kerestem email ben, amire készségesen válaszolt. Profi gépekkel érkeztek, a bútorokat gyorsan összeszerelték, jó szívvel ajánlom őket másoknak is!
Clara Bal
Clara Bal
2023-07-31
Rovid idon belul adtak idopontot, pontosan erkeztek. Ketto szemely nagyon precizen 1 ora alatt osszeallitott egy 3 ajtos gardrobszekrenyt. Nagyon ajanlom oket mindekinek.
György Nagy
György Nagy
2023-06-19
Csak ajánlani tudom: szakmailag és emberileg is kiválóak.
Zoltan Gutmann
Zoltan Gutmann
2023-06-16
Gyors profi munka.Szakszerű precíz munkavègzès.Ajánlom.