Így tisztítható meg a legegyszerűbben a konyhai fiókgomb vagy az ajtófogantyú otthoni praktikákkal!

//

A konyhaszekrény egy olyan felület, amely komoly igénybevételen esik át egy sütés vagy főzés alkalmával, ezért rendszeres figyelmet, valamint időszakos alapos tisztítást igényel. 

Először a hűtőszekrényre vagy a munkalapra gondolhatsz úgy, mint a leggyakrabban megérintett pontokra egy konyhában, de a konyhabútor fiókgombjai és az ajtófogantyúk is eléggé igénybe vannak véve a mindennapokban. 

A legtöbb IKEA konyhában sok ajtófogantyú és fiókgomb található, amelyek néha különböző anyagokból készülnek, így a laikusok számára nehéz lehet megállapítani, hogyan kell megfelelően tisztítani a konyhabútor ajtófogantyúit vagy fiókgombjait? 

A tisztítási módszer a fiókgombok és az ajtófogantyúk anyagától is nagyban függ, valamint attól is, hogy milyen rendszeresen tisztítod a konyhabútort. 

A különböző típusú konyhai fiókgomb vagy az ajtófogantyú tisztítása

A konyhabútor ajtók tisztításához hasonlóan a konyhai fiókgombok és az ajtófogantyúk tisztításának legjobb módja, ha megfigyeljük milyen anyagból készültek.

Az epoxi/poliészter bevonatú alumínium fogantyúk

Az alumíniumból készült epoxi/poliészter bevonatú konyhabútor ajtó fogantyúk vagy fiókgombok megfelelő tisztításához adj egy teáskanál mosogatószert egy fél liter vízhez. 

Ez az egyik leghatékonyabb oldat az alumíniumból készült epoxi/poliészter bevonatú konyhabútor fiókgombjainak és az ajtófogantyúinak a tisztítására. 

Egy alapos tisztítás alkalmával távolítsd el a zsanérokat és a fogantyúkat vagy a fiókgombokat, majd a fent említett oldattal alaposan mosd le. Miután befejezted az első lépést, öblítsd le tiszta vízzel, szárítsd meg és helyezd vissza a helyükre a konyhai fiókgombokat és az ajtófogantyúkat.

A sárgarézből készült konyhai fogantyúk

A sárgarézből készült konyhai fogantyúk tisztításának leghatékonyabb módja, ha 2 evőkanál citromlevet 1 evőkanál szódabikarbónával összekeverünk. 

Távolítsd el a konyhabútorról a fiókgombokat vagy az ajtófogantyúkat és dörzsöld be a pasztával őket. Használj egy rongyot a dörzsöléshez, majd öblítsd le tiszta vízzel és töröld szárazra őket. Ezután a konyhai fiókgombok vagy az ajtófogantyúk visszahelyezhetők a konyhaszekrényre.

Egy nagyszerű tipp, hogy elkerüld a konyhai fogantyúk és gombok elszennyeződését, ha hetente legalább egyszer letörlöd őket egy szárítólappal. Ez segít kiküszöbölni minden olyan részecskét, amely idővel makacs szennyeződést okozhat.

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok tisztításához keverj össze egy kis mennyiségű lisztet, sót és ecetet egy kisebb tálban és vidd fel ezt a keveréket a fogantyúkra vagy a fiókgombokra egy nedves ruhával, hogy eltávolítsd a makacs foltokat vagy egyéb lerakódásokat. 

A konyhában található fogantyúk és fiókgombok viszonylag sok baktériumot fognak fel, ezért érdemes legalább hetente egyszer fertőtleníteni őket egy baktériumölő nedves törlőkendővel.

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok leszerelése és felszerelése egy alapos tisztitás alkalmával különös figyelmet érdemel, hiszen könnyedén megsérülhetnek, így azt ajánlom, hogy mindig hívj egy bútorszerelő szakembert még az ilyen egyszerűnek tűnő munkához is, hogy ne érje kár a konyhabútort.

Legyen szó a fogantyúk vagy fiókgombok szereléséről; polcok felfúrásáról, rögzítéséről; függönytartó karnisok felhelyezéséről; mosdók és csaptelepek beüzemeléséről vagy akár konyhai mosogatók, főzőlapok munkalapba szabásáról készséggel állok rendelkezésedre. Írj vagy hívj és megbeszéljük a további részleteket!

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
45 vélemény:
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!
L. Ákos Pálmai
L. Ákos Pálmai
2022-11-21
Gyorsan válaszoltak, azonnal kaptam árajánlatot, tartották magukat az árhoz, profin, időben dolgoztak, segítőkészek, másoknak is ajánlom őket.
Robert Somay
Robert Somay
2022-11-05
Pontos, megbízható és készpénzmentes, és mindez korrekt áron. Még egyszer nagyon köszönjük a bútorszerelést!
Anikó Kertész
Anikó Kertész
2022-10-03
Nagyon gyorsan sikerült időpontot egyeztetni. Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos volt a szerelő úr és korrekt áron dolgozott. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a galériaágy összeszerelésével. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.