Így tisztítható meg a legegyszerűbben a konyhai fiókgomb vagy az ajtófogantyú otthoni praktikákkal!

//

A konyhaszekrény egy olyan felület, amely komoly igénybevételen esik át egy sütés vagy főzés alkalmával, ezért rendszeres figyelmet, valamint időszakos alapos tisztítást igényel. 

Először a hűtőszekrényre vagy a munkalapra gondolhatsz úgy, mint a leggyakrabban megérintett pontokra egy konyhában, de a konyhabútor fiókgombjai és az ajtófogantyúk is eléggé igénybe vannak véve a mindennapokban. 

A legtöbb IKEA konyhában sok ajtófogantyú és fiókgomb található, amelyek néha különböző anyagokból készülnek, így a laikusok számára nehéz lehet megállapítani, hogyan kell megfelelően tisztítani a konyhabútor ajtófogantyúit vagy fiókgombjait? 

A tisztítási módszer a fiókgombok és az ajtófogantyúk anyagától is nagyban függ, valamint attól is, hogy milyen rendszeresen tisztítod a konyhabútort. 

A különböző típusú konyhai fiókgomb vagy az ajtófogantyú tisztítása

A konyhabútor ajtók tisztításához hasonlóan a konyhai fiókgombok és az ajtófogantyúk tisztításának legjobb módja, ha megfigyeljük milyen anyagból készültek.

Az epoxi/poliészter bevonatú alumínium fogantyúk

Az alumíniumból készült epoxi/poliészter bevonatú konyhabútor ajtó fogantyúk vagy fiókgombok megfelelő tisztításához adj egy teáskanál mosogatószert egy fél liter vízhez. 

Ez az egyik leghatékonyabb oldat az alumíniumból készült epoxi/poliészter bevonatú konyhabútor fiókgombjainak és az ajtófogantyúinak a tisztítására. 

Egy alapos tisztítás alkalmával távolítsd el a zsanérokat és a fogantyúkat vagy a fiókgombokat, majd a fent említett oldattal alaposan mosd le. Miután befejezted az első lépést, öblítsd le tiszta vízzel, szárítsd meg és helyezd vissza a helyükre a konyhai fiókgombokat és az ajtófogantyúkat.

A sárgarézből készült konyhai fogantyúk

A sárgarézből készült konyhai fogantyúk tisztításának leghatékonyabb módja, ha 2 evőkanál citromlevet 1 evőkanál szódabikarbónával összekeverünk. 

Távolítsd el a konyhabútorról a fiókgombokat vagy az ajtófogantyúkat és dörzsöld be a pasztával őket. Használj egy rongyot a dörzsöléshez, majd öblítsd le tiszta vízzel és töröld szárazra őket. Ezután a konyhai fiókgombok vagy az ajtófogantyúk visszahelyezhetők a konyhaszekrényre.

Egy nagyszerű tipp, hogy elkerüld a konyhai fogantyúk és gombok elszennyeződését, ha hetente legalább egyszer letörlöd őket egy szárítólappal. Ez segít kiküszöbölni minden olyan részecskét, amely idővel makacs szennyeződést okozhat.

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok tisztításához keverj össze egy kis mennyiségű lisztet, sót és ecetet egy kisebb tálban és vidd fel ezt a keveréket a fogantyúkra vagy a fiókgombokra egy nedves ruhával, hogy eltávolítsd a makacs foltokat vagy egyéb lerakódásokat. 

A konyhában található fogantyúk és fiókgombok viszonylag sok baktériumot fognak fel, ezért érdemes legalább hetente egyszer fertőtleníteni őket egy baktériumölő nedves törlőkendővel.

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok leszerelése és felszerelése egy alapos tisztitás alkalmával különös figyelmet érdemel, hiszen könnyedén megsérülhetnek, így azt ajánlom, hogy mindig hívj egy bútorszerelő szakembert még az ilyen egyszerűnek tűnő munkához is, hogy ne érje kár a konyhabútort.

Legyen szó a fogantyúk vagy fiókgombok szereléséről; polcok felfúrásáról, rögzítéséről; függönytartó karnisok felhelyezéséről; mosdók és csaptelepek beüzemeléséről vagy akár konyhai mosogatók, főzőlapok munkalapba szabásáról készséggel állok rendelkezésedre. Írj vagy hívj és megbeszéljük a további részleteket!

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.