Így tisztítható meg a legegyszerűbben a konyhai fiókgomb vagy az ajtófogantyú otthoni praktikákkal!

//

A konyhaszekrény egy olyan felület, amely komoly igénybevételen esik át egy sütés vagy főzés alkalmával, ezért rendszeres figyelmet, valamint időszakos alapos tisztítást igényel. 

Először a hűtőszekrényre vagy a munkalapra gondolhatsz úgy, mint a leggyakrabban megérintett pontokra egy konyhában, de a konyhabútor fiókgombjai és az ajtófogantyúk is eléggé igénybe vannak véve a mindennapokban. 

A legtöbb IKEA konyhában sok ajtófogantyú és fiókgomb található, amelyek néha különböző anyagokból készülnek, így a laikusok számára nehéz lehet megállapítani, hogyan kell megfelelően tisztítani a konyhabútor ajtófogantyúit vagy fiókgombjait? 

A tisztítási módszer a fiókgombok és az ajtófogantyúk anyagától is nagyban függ, valamint attól is, hogy milyen rendszeresen tisztítod a konyhabútort. 

A különböző típusú konyhai fiókgomb vagy az ajtófogantyú tisztítása

A konyhabútor ajtók tisztításához hasonlóan a konyhai fiókgombok és az ajtófogantyúk tisztításának legjobb módja, ha megfigyeljük milyen anyagból készültek.

Az epoxi/poliészter bevonatú alumínium fogantyúk

Az alumíniumból készült epoxi/poliészter bevonatú konyhabútor ajtó fogantyúk vagy fiókgombok megfelelő tisztításához adj egy teáskanál mosogatószert egy fél liter vízhez. 

Ez az egyik leghatékonyabb oldat az alumíniumból készült epoxi/poliészter bevonatú konyhabútor fiókgombjainak és az ajtófogantyúinak a tisztítására. 

Egy alapos tisztítás alkalmával távolítsd el a zsanérokat és a fogantyúkat vagy a fiókgombokat, majd a fent említett oldattal alaposan mosd le. Miután befejezted az első lépést, öblítsd le tiszta vízzel, szárítsd meg és helyezd vissza a helyükre a konyhai fiókgombokat és az ajtófogantyúkat.

A sárgarézből készült konyhai fogantyúk

A sárgarézből készült konyhai fogantyúk tisztításának leghatékonyabb módja, ha 2 evőkanál citromlevet 1 evőkanál szódabikarbónával összekeverünk. 

Távolítsd el a konyhabútorról a fiókgombokat vagy az ajtófogantyúkat és dörzsöld be a pasztával őket. Használj egy rongyot a dörzsöléshez, majd öblítsd le tiszta vízzel és töröld szárazra őket. Ezután a konyhai fiókgombok vagy az ajtófogantyúk visszahelyezhetők a konyhaszekrényre.

Egy nagyszerű tipp, hogy elkerüld a konyhai fogantyúk és gombok elszennyeződését, ha hetente legalább egyszer letörlöd őket egy szárítólappal. Ez segít kiküszöbölni minden olyan részecskét, amely idővel makacs szennyeződést okozhat.

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok tisztításához keverj össze egy kis mennyiségű lisztet, sót és ecetet egy kisebb tálban és vidd fel ezt a keveréket a fogantyúkra vagy a fiókgombokra egy nedves ruhával, hogy eltávolítsd a makacs foltokat vagy egyéb lerakódásokat. 

A konyhában található fogantyúk és fiókgombok viszonylag sok baktériumot fognak fel, ezért érdemes legalább hetente egyszer fertőtleníteni őket egy baktériumölő nedves törlőkendővel.

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok leszerelése és felszerelése egy alapos tisztitás alkalmával különös figyelmet érdemel, hiszen könnyedén megsérülhetnek, így azt ajánlom, hogy mindig hívj egy bútorszerelő szakembert még az ilyen egyszerűnek tűnő munkához is, hogy ne érje kár a konyhabútort.

Legyen szó a fogantyúk vagy fiókgombok szereléséről; polcok felfúrásáról, rögzítéséről; függönytartó karnisok felhelyezéséről; mosdók és csaptelepek beüzemeléséről vagy akár konyhai mosogatók, főzőlapok munkalapba szabásáról készséggel állok rendelkezésedre. Írj vagy hívj és megbeszéljük a további részleteket!

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
71 vélemény:
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.
Fekésházi Krisztina
Fekésházi Krisztina
2023-08-01
Sándort hétvégén kerestem email ben, amire készségesen válaszolt. Profi gépekkel érkeztek, a bútorokat gyorsan összeszerelték, jó szívvel ajánlom őket másoknak is!
Clara Bal
Clara Bal
2023-07-31
Rovid idon belul adtak idopontot, pontosan erkeztek. Ketto szemely nagyon precizen 1 ora alatt osszeallitott egy 3 ajtos gardrobszekrenyt. Nagyon ajanlom oket mindekinek.
György Nagy
György Nagy
2023-06-19
Csak ajánlani tudom: szakmailag és emberileg is kiválóak.
Zoltan Gutmann
Zoltan Gutmann
2023-06-16
Gyors profi munka.Szakszerű precíz munkavègzès.Ajánlom.