Így tisztítható meg a legegyszerűbben a konyhai fiókgomb vagy az ajtófogantyú otthoni praktikákkal!

//

A konyhaszekrény egy olyan felület, amely komoly igénybevételen esik át egy sütés vagy főzés alkalmával, ezért rendszeres figyelmet, valamint időszakos alapos tisztítást igényel. 

Először a hűtőszekrényre vagy a munkalapra gondolhatsz úgy, mint a leggyakrabban megérintett pontokra egy konyhában, de a konyhabútor fiókgombjai és az ajtófogantyúk is eléggé igénybe vannak véve a mindennapokban. 

A legtöbb IKEA konyhában sok ajtófogantyú és fiókgomb található, amelyek néha különböző anyagokból készülnek, így a laikusok számára nehéz lehet megállapítani, hogyan kell megfelelően tisztítani a konyhabútor ajtófogantyúit vagy fiókgombjait? 

A tisztítási módszer a fiókgombok és az ajtófogantyúk anyagától is nagyban függ, valamint attól is, hogy milyen rendszeresen tisztítod a konyhabútort. 

A különböző típusú konyhai fiókgomb vagy az ajtófogantyú tisztítása

A konyhabútor ajtók tisztításához hasonlóan a konyhai fiókgombok és az ajtófogantyúk tisztításának legjobb módja, ha megfigyeljük milyen anyagból készültek.

Az epoxi/poliészter bevonatú alumínium fogantyúk

Az alumíniumból készült epoxi/poliészter bevonatú konyhabútor ajtó fogantyúk vagy fiókgombok megfelelő tisztításához adj egy teáskanál mosogatószert egy fél liter vízhez. 

Ez az egyik leghatékonyabb oldat az alumíniumból készült epoxi/poliészter bevonatú konyhabútor fiókgombjainak és az ajtófogantyúinak a tisztítására. 

Egy alapos tisztítás alkalmával távolítsd el a zsanérokat és a fogantyúkat vagy a fiókgombokat, majd a fent említett oldattal alaposan mosd le. Miután befejezted az első lépést, öblítsd le tiszta vízzel, szárítsd meg és helyezd vissza a helyükre a konyhai fiókgombokat és az ajtófogantyúkat.

A sárgarézből készült konyhai fogantyúk

A sárgarézből készült konyhai fogantyúk tisztításának leghatékonyabb módja, ha 2 evőkanál citromlevet 1 evőkanál szódabikarbónával összekeverünk. 

Távolítsd el a konyhabútorról a fiókgombokat vagy az ajtófogantyúkat és dörzsöld be a pasztával őket. Használj egy rongyot a dörzsöléshez, majd öblítsd le tiszta vízzel és töröld szárazra őket. Ezután a konyhai fiókgombok vagy az ajtófogantyúk visszahelyezhetők a konyhaszekrényre.

Egy nagyszerű tipp, hogy elkerüld a konyhai fogantyúk és gombok elszennyeződését, ha hetente legalább egyszer letörlöd őket egy szárítólappal. Ez segít kiküszöbölni minden olyan részecskét, amely idővel makacs szennyeződést okozhat.

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok tisztításához keverj össze egy kis mennyiségű lisztet, sót és ecetet egy kisebb tálban és vidd fel ezt a keveréket a fogantyúkra vagy a fiókgombokra egy nedves ruhával, hogy eltávolítsd a makacs foltokat vagy egyéb lerakódásokat. 

A konyhában található fogantyúk és fiókgombok viszonylag sok baktériumot fognak fel, ezért érdemes legalább hetente egyszer fertőtleníteni őket egy baktériumölő nedves törlőkendővel.

A porcelánból készült konyhai fogantyúk és fiókgombok leszerelése és felszerelése egy alapos tisztitás alkalmával különös figyelmet érdemel, hiszen könnyedén megsérülhetnek, így azt ajánlom, hogy mindig hívj egy bútorszerelő szakembert még az ilyen egyszerűnek tűnő munkához is, hogy ne érje kár a konyhabútort.

Legyen szó a fogantyúk vagy fiókgombok szereléséről; polcok felfúrásáról, rögzítéséről; függönytartó karnisok felhelyezéséről; mosdók és csaptelepek beüzemeléséről vagy akár konyhai mosogatók, főzőlapok munkalapba szabásáról készséggel állok rendelkezésedre. Írj vagy hívj és megbeszéljük a további részleteket!

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.