Miért az IKEA konyhabútor? Az IKEA konyha előnyei és beszerelésük

//

Az első dolog, ami beugrik mindenkinek, amikor az IKEA konyhákról és az IKEA konyhabútorokról beszélnek az, hogy nem igazi fa bútor. Amikor azonban rászánják magukat és a vásárlás mellett döntenek megbizonyosodnak róla, hogy hihetetlenül tartósak. 

Szilárd meggyőződésem, hogy a konyha az otthon szíve és egy olyan helyiség is, amely komoly használatban van a mindennapokban… és bizony a konyhaszekrény is néha keményen igénybe van véve. Így kiemelkedően fontos szempont lehet egy konyhabútor tartóssága a vásárlás során, de más tényezőkre is érdemes lesz odafigyelni. 

Az IKEA kiváló minőségű alapanyagokat használ

IKEA BODARP fiókelőlapos konyha Budapesten
IKEA BODARP fiókelőlapos konyha Budapesten

Általánosságban elmondható, hogy otthonunkban a konyhai fiókok viselik a legtöbb igénybevételt. Ha valaminek ki kell állnia az idő vasfogát a konyhában, azok a fiókok. 

Nos, az IKEA tömör fémből készült kiváló fiókvasalatok használ, amelyet a Blum gyárt és ezen felül olyan fiókcsillapítókat is használ, amelyek lehetővé teszik a lágy zárást.

Az IKEA-konyha megvásárlása az alábbi főbb tényezőkön is alapulhat: 

  • Ár: Az IKEA monopóliumot teremtett a lakberendezési termékek méretgazdaságossága terén. Nem minden IKEA bútor válik népszerűvé, azonban méretük elképesztő árképzési erőt ad az IKEA-nak, hogy nagyszerű termékeket készítsen hihetetlen áron. Történetesen az egyik ilyen nagyszerű termékük az IKEA konyhabútor, például a BODARP konyha.
  • Kialakítás: Vannak más tömeggyártású szekrényrendszerek is a piacon, de egyszerűen nem képesek felvenni a harcot az IKEA termékekkel. Az IKEA konyhaszekrények teljesen modulárisak és némi kreatív gondolkodással megdöbbentő, hogy mennyire alkalmazkodóak a tervezés terén.
  • Rugalmasság: Mint fentebb említettem, az IKEA konyhabútorok sokféleképpen felszerelhetők, így hihetetlen rugalmasságot biztosítanak a készen kapható konyharendszerhez. Ez azt is jelenti, hogy ha 10 éven belül megunnád a szekrényajtót, vagy tönkremegy valamelyik fiók, könnyen kicserélheted őket.

Az IKEA konyha előnyei 

IKEA METOD konyhabútorsarok
IKEA METOD konyhabútorsarok
  • Megfizethető/költséghatékony
  • Kiváló beépítési minőség
  • Megfelelő tervezési választások
  • Hihetetlen rugalmasság a tervezésben (különösen az ár szempontjából)
  • Viszonylag egyszerű összeszerelés

Bár a fentiekben nem tettünk említést róla, a legtöbb IKEA konyhabútor 25 év garanciával rendelkezik, amely az anyag- és gyártási hibákra vonatkozik. Nem terjed ki a kopásra és a helytelen beszereléssel kapcsolatos problémákra, ezért is ajánlatos a bútorszerelő szakember igénybevétele.

Az IKEA konyhaszekrények összeszerelése

IKEA BODARP előlapos konyha
IKEA BODARP előlapos konyha

Az átlagos barkácsolót nem szabad megijesztenie az IKEA konyhaszekrények beszerelésének a gondolata, azonban ha nem értesz hozzá, akkor mindenképpen a szakember a legjobb megoldás, ha IKEA konyhabútor összeszerelés a cél.

Az IKEA konyhabútor összeállítása egy multidiszciplináris folyamat, amely sokrétű készséget és szakértelmet igényel és messze túlmutat az IKEA szekrények felszerelésén. Az összeszerelés alapvető folyamata nagyon egyszerű, de időnként komolyabb odafigyelést és szaktudást is igényelhet. Ha nem tartozol azok közé az emberek közé, akik otthonosan mozognak a barkácsolás területén fordulj hozzám bizalommal és kérj árajánlatot itt

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
45 vélemény:
Katalin Kotai
Katalin Kotai
2023-01-09
Minden rendben ment, a megbeszéltek szerint, időben, átláthatóan, és nagyon szép lett a szekrény. Számlát is kaptam, és bármilyen módon fizethető az ár, ami sajnos kevés egyéni szolgáltatónál valósul meg, pedig ez lenne a "normális", ezért ezt külön kiemelném mint pozitívumot.
Márton Nagy
Márton Nagy
2022-12-15
Kíváló, tiszta, pontos - újra founk vele dolgozni!
L. Ákos Pálmai
L. Ákos Pálmai
2022-11-21
Gyorsan válaszoltak, azonnal kaptam árajánlatot, tartották magukat az árhoz, profin, időben dolgoztak, segítőkészek, másoknak is ajánlom őket.
Robert Somay
Robert Somay
2022-11-05
Pontos, megbízható és készpénzmentes, és mindez korrekt áron. Még egyszer nagyon köszönjük a bútorszerelést!
Anikó Kertész
Anikó Kertész
2022-10-03
Nagyon gyorsan sikerült időpontot egyeztetni. Minden úgy ment, ahogyan megbeszéltük. Precíz, pontos volt a szerelő úr és korrekt áron dolgozott. Teljes mértékben meg vagyunk elégedve a galériaágy összeszerelésével. Máskor is őt fogom hívni ilyen helyzetekben.