Konyhabútor kisokos – avagy mire figyelj a konyhabútor vásárlásakor

//

A konyha manapság nem csupán egy olyan helyiség, ahol elkészítjük az ebédünket vagy a vacsoránkat, mára egyfajta közösségi térré nőtte ki magát az otthonunkban.

Te is szívesen fogadod a konyhádban a vendégeidet, hogy együtt tegyetek gasztronómiai kísérleteket? Esetleg a te otthonodban is egy légtéren belül helyezkedik el a főzőhelyiség és a nappali? Bárhogy legyen is, a konyhabútorod megválasztásával alakítod ki a helyiség hangulatát. Ezért ha éppen most tervezel vásárlást, nem árt, ha alaposan átveszed az alábbi szempontokat, hogy garantáltan elégedett lehess a végeredmény kapcsán.

Minőség az ár felett

Az alacsony ár számodra is vonzó lehet, de ne feledd, hogy a konyhabútor rendszerint gyakori használatnak van kitéve. Hamar veszíthet a stabilitásából és az esztétikai értékéből, ha a minősége nem megfelelő. A javítás és egy újabb csere pedig nem túl gazdaságos hosszú távon, ezért jobb, ha inkább egyszer költesz egy kicsivel többet, mint hogy pár évente plusz kiadásokkal kelljen számolnod.

Az anyag sűrűsége erősen meghatározza a konyhaszekrény élettartamát. A kis sűrűségű forgácslap habár nagyon olcsó, nyirkos körülmények között hajlamos a vetemedésre. A modern bútorok nagy része MDF-ből készül. Ez az anyag szintén megfizethető, ellenáll a nedvességnek és könnyen tisztítható.

A konyhabútor mérete

Tágas konyhával rendelkezel vagy kisebb hellyel kell gazdálkodnod? Lényeges, hogy elegendő mozgástered legyen, különben kényelmetlenné válhat az előkészítés-főzés-mosogatás folyamata. Ráadásul a legszebb bútor sem tud kellőképpen érvényesülni, ha a zsúfoltság érzetét kelti vagy az ellenkezője történik, és nem tudja kitölteni a rendelkezésre álló teret.

Gondold át a tárolási és rendszerezési szempontokat is, mielőtt egy méret mellett döntesz. Számtalan zárt és nyitott tárolási megoldás létezik, kihúzható polcokkal remekül kihasználhatod a bútor adottságait.

Fix vagy szabadon álló?

Mindkét típus ideális választás lehet a maga nemében. A szabadon álló szekrények előnye, hogy mozgathatóak, míg a fix szekrények esetében alapos átgondolás szükséges, hogy később se bánd meg a döntésedet az elhelyezést illetően. 

A szabadon álló konyhabútor jól jöhet költözésnél vagy ha átrendeznéd a konyhádat, hogy új hangulatot teremts. Attól függően, hogy mekkora összeget szánsz konyhabútorra, konzultálhatsz olyan gyártóval is, aki egyedi egységeket tervez és készít. Ezek tökéletesen illeszkednek az adott helyiségbe.

Milyen legyen a bútor fogantyúja?

Egy ilyen apró kiegészítő is, mint a fogantyú, hihetetlenül sokat számít a megjelenésben. Teremthetsz régies hangulatot vintage gombokkal vagy letisztult eleganciát modern fogantyúkkal. Az egyre divatosabb, minimalista megközelítés pedig teljesen megszünteti fogantyúprofilok láthatóságát.

Válassz az ízlésednek és a konyhabútor stílusjegyeinek megfelelően, hogy harmonikus és esztétikus legyen a végső összhatás.

Lapraszerelt vagy összeszerelt bútor?

A lapraszerelt bútorok szállítása és tárolása jelentősen olcsóbb, mint az összeszerelt bútoroké, gondolj például az Ikeás konyhabútor modellekre. A bútor összeszerelés azonban plusz költségekkel járhat, de még így is gazdaságosabb, mint a gyártó által már összeszerelt bútorok.

Az összeszerelt bútorokat a gyárban/műhelyben állítják össze és szerkezetileg jobbnak számítanak. Előnyük, hogy sokkal gyorsabban beilleszthetők a végleges helyükre, ami kevesebb állásidőt eredményez a régi és az új konyhád között.

A bútor összeszerelés minden kérdésében állunk a rendelkezésedre a hét minden napján! Vedd fel velem a kapcsolatot telefonon vagy akár emailben itt!

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.