Konyhabútor kisokos – avagy mire figyelj a konyhabútor vásárlásakor

//

A konyha manapság nem csupán egy olyan helyiség, ahol elkészítjük az ebédünket vagy a vacsoránkat, mára egyfajta közösségi térré nőtte ki magát az otthonunkban.

Te is szívesen fogadod a konyhádban a vendégeidet, hogy együtt tegyetek gasztronómiai kísérleteket? Esetleg a te otthonodban is egy légtéren belül helyezkedik el a főzőhelyiség és a nappali? Bárhogy legyen is, a konyhabútorod megválasztásával alakítod ki a helyiség hangulatát. Ezért ha éppen most tervezel vásárlást, nem árt, ha alaposan átveszed az alábbi szempontokat, hogy garantáltan elégedett lehess a végeredmény kapcsán.

Minőség az ár felett

Az alacsony ár számodra is vonzó lehet, de ne feledd, hogy a konyhabútor rendszerint gyakori használatnak van kitéve. Hamar veszíthet a stabilitásából és az esztétikai értékéből, ha a minősége nem megfelelő. A javítás és egy újabb csere pedig nem túl gazdaságos hosszú távon, ezért jobb, ha inkább egyszer költesz egy kicsivel többet, mint hogy pár évente plusz kiadásokkal kelljen számolnod.

Az anyag sűrűsége erősen meghatározza a konyhaszekrény élettartamát. A kis sűrűségű forgácslap habár nagyon olcsó, nyirkos körülmények között hajlamos a vetemedésre. A modern bútorok nagy része MDF-ből készül. Ez az anyag szintén megfizethető, ellenáll a nedvességnek és könnyen tisztítható.

A konyhabútor mérete

Tágas konyhával rendelkezel vagy kisebb hellyel kell gazdálkodnod? Lényeges, hogy elegendő mozgástered legyen, különben kényelmetlenné válhat az előkészítés-főzés-mosogatás folyamata. Ráadásul a legszebb bútor sem tud kellőképpen érvényesülni, ha a zsúfoltság érzetét kelti vagy az ellenkezője történik, és nem tudja kitölteni a rendelkezésre álló teret.

Gondold át a tárolási és rendszerezési szempontokat is, mielőtt egy méret mellett döntesz. Számtalan zárt és nyitott tárolási megoldás létezik, kihúzható polcokkal remekül kihasználhatod a bútor adottságait.

Fix vagy szabadon álló?

Mindkét típus ideális választás lehet a maga nemében. A szabadon álló szekrények előnye, hogy mozgathatóak, míg a fix szekrények esetében alapos átgondolás szükséges, hogy később se bánd meg a döntésedet az elhelyezést illetően. 

A szabadon álló konyhabútor jól jöhet költözésnél vagy ha átrendeznéd a konyhádat, hogy új hangulatot teremts. Attól függően, hogy mekkora összeget szánsz konyhabútorra, konzultálhatsz olyan gyártóval is, aki egyedi egységeket tervez és készít. Ezek tökéletesen illeszkednek az adott helyiségbe.

Milyen legyen a bútor fogantyúja?

Egy ilyen apró kiegészítő is, mint a fogantyú, hihetetlenül sokat számít a megjelenésben. Teremthetsz régies hangulatot vintage gombokkal vagy letisztult eleganciát modern fogantyúkkal. Az egyre divatosabb, minimalista megközelítés pedig teljesen megszünteti fogantyúprofilok láthatóságát.

Válassz az ízlésednek és a konyhabútor stílusjegyeinek megfelelően, hogy harmonikus és esztétikus legyen a végső összhatás.

Lapraszerelt vagy összeszerelt bútor?

A lapraszerelt bútorok szállítása és tárolása jelentősen olcsóbb, mint az összeszerelt bútoroké, gondolj például az Ikeás konyhabútor modellekre. A bútor összeszerelés azonban plusz költségekkel járhat, de még így is gazdaságosabb, mint a gyártó által már összeszerelt bútorok.

Az összeszerelt bútorokat a gyárban/műhelyben állítják össze és szerkezetileg jobbnak számítanak. Előnyük, hogy sokkal gyorsabban beilleszthetők a végleges helyükre, ami kevesebb állásidőt eredményez a régi és az új konyhád között.

A bútor összeszerelés minden kérdésében állunk a rendelkezésedre a hét minden napján! Vedd fel velem a kapcsolatot telefonon vagy akár emailben itt!

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
87 vélemény:
Katalin Zana
Katalin Zana
2024-02-15
Gyorsan jött, precíz és szép munkát végzett Sándor, köszönjük!
Annamária Hovanyecz
Annamária Hovanyecz
2024-02-04
Gyors, megbízható, precíz munkavégzés. Ajánlom mindenkinek!
Attila Varga
Attila Varga
2024-02-03
Pontos, remek szakemberek, csak ajnlani tudom.
Gábor Tóth
Gábor Tóth
2024-02-03
Gyors, pontos, precíz, megbízható :)
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Maria Balazsi
Maria Balazsi
2024-01-09
Köszönöm a tökéletes munkát és hogy még a karácsonyelõtti csúcsforgalomban is bepréselték az én spontán rendelésemet.
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!