Hogyan rendezzük el az irodabútorokat Hatékonyan?

//

A munkahelyi bútorok hatékony elrendezése a célod? Ez a feladat sokkal könnyebb, mint amennyire azt elsőre gondolnád. Nézzük meg, melyek azok a tippek, amely tökéletesen a segítségedre lehetnek az irodád berendezése során: tartsuk az előteret könnyen járhatóvá, teremtsünk vizuális egyensúlyt, ne foglaljunk el minden falat és lépéskényszer nélkül kezeljük a forgalmat.

Kiemelkedően rendezett és tiszta irodával nem csak jobban fog kinézni a vállalkozásod, hanem az általa nyújtott nyugalom segít csökkenteni a stresszt is. Lássuk, hogy hogyan érhetünk el jó eredményt!

Az irodabútorok megfelelő elrendezése

Mindenki szereti, ha a munkahelye rendezett és tágas. Ez különösen igaz az irodára, hiszen itt töltjük az idő nagy részét a munka mellett. Az iroda berendezése ugyan kihívást jelenthet, de ha megfontolt döntéseket hozol és figyelembe veszel néhány alapvető szabályt, hamarosan tágas, csodálatosan berendezett munkaterületet alkothatsz! Íme néhány alapvető tipp:

Ne zsúfold túl az ajtó előtti teret!

Az első lépés az, hogy biztosítsd, hogy az ajtó előtti terület ne legyen túlzottan zsúfolt. Ha túl sok bútort helyezel ide, ez akadályozhatja a forgalmat és látványosan csökkentheti a helyiség méretét. Helyezd inkább a nehezebb bútorokat, mint például a szekrényeket és az asztalt, a szoba távolabbi részére és az ajtó mellé kisebb, könnyebben mozgatható dolgokat tegyél.

Vizuális egyensúly

Hogy a helyiségnek ne legyen túlzottan keskeny hatása, arra is gondolnod kell, hogy a látványosan súlyosabb berendezési elemeket egymás közelében helyezd el. Ennek köszönhetően a meglévő tér jobban kihasználható lesz, így sokkal nagyobb benyomást fog kelteni és nem csak egy zsúfolt, lapos tér lesz, amiben nincs „élet”.

Hagyj szabadon falat vagy falakat!

Ha lehetőséged van rá, kerüld el azt, hogy minden bútort a falak mentén helyezz el. Ezek között a nagyobb irodabútorok közül az íróasztalt helyezd előtérbe, hogy több szabad területe maradjon a szobának. Ugyancsak fontos, hogy a falakon ne legyen túl sok kellék, de ne legyenek olyan területek, ahol egyáltalán nincs semmi, hiszen ez a helyiség megjelenését is befolyásolhatja.

Az iroda forgalma is fontos!

Fontos, hogy a bútorok elhelyezésénél figyelembe vegyük a forgalmi sávokat, hogy mindenki kényelmesen elférjen és közlekedjen az irodádban. Az irodabútorok összeszerelése és elhelyezése során vedd figyelembe, hogy a javasolt távolság az irodabútorok között minimum egy méter szélességű legyen, annak érdekében, hogy ne legyenek akadályok a helyiségben, és hogy a szemben lévő emberek is kényelmesen tudjanak ellátogatni az irodádba, amikor szükséges. Próbálkozz úgy, hogy a nehezebb bútorokat, mint például a szekrényeket, vagy a könyvespolcokat húzd közelebb az asztalhoz, így könnyebb lesz megőrizni a szabad területeket.

A munkaterületen való hatékony közlekedés és a bútorok elrendezése nagyban hozzájárulhat a produktivitáshoz és a munkahelyi környezet minőségéhez.

Az ergonomikus elrendezés kiemelten fontos a munkahelyi komfort és egészség szempontjából. Az íróasztal, a szék és a számítógép elhelyezése legyen olyan, hogy megfelelő testtartást támogasson és minimalizálja a testi fájdalmakat vagy kényelmetlenséget. Ügyelj arra, hogy az asztal és a szék között legyen elegendő tér a kényelmes mozgáshoz és használj ergonomikus berendezéseket, például állítható magasságú asztalt és széket.

Ha megfelelően bánunk a bútorokkal és a helyiséggel, akkor sokkal nagyobb teret megtakaríthatunk a munkánkhoz. Egyszerű és biztonságos megoldás ez. Nézz körül az interneten és tanulmányozd az irodák elrendezését és területét, hogy megtaláld a megfelelő arányokat és nagyobb szabadságot tudj kihozni a helyiségből.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
90 vélemény:
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!
Gábor Sulok
Gábor Sulok
2023-12-31
Nagyszerű élmény ilyen korrekt céggel dolgozni. Ritka, mint a fehér holló.
László Kövess
László Kövess
2023-12-04
A közelmúltban többször is dolgozott családunknál Pető Sándor és kollégája, akikről csak jót tudok mondani. Pontosan érkeztek, udvariasak voltak, nejlont húztak a cipőjükre, úgy jöttek be a lakásba, a munkájuk pedig gyors, szakszerű és megfizethető volt. Másoknak is ajánlani tudom.
Annamária Horváth
Annamária Horváth
2023-10-18
IKEA, Mömax és XXXLutz bútorokat szereltek össze nálam. Gyorsan, szépen dolgoztak, rugalmasak voltak a helyszínen. A kapcsolatfelvétel is könnyü volt. Nagyon ajánlom Öket!
Katalin Nemes
Katalin Nemes
2023-10-16
A cég szolgáltatásait ajánlásra vettem igénybe, és pontosan azt kaptam, amit a vélemény alapján vártam: gyors, pontos és precíz munkát, korrekt árat. A kapcsolatfelvételtől a szerelés végéig folyamatos, udvarias kapcsolattartás, az ígért határidők pontos betartása, szakmai segítségnyújtás. Csak ajánlani tudom mindenkinek. Köszönöm a munkájukat, amennyiben hasonló szolgáltatásra lesz szükségem, a jövőben is őket veszem igénybe.
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.