Mennyibe kerül valójában egy IKEA konyha és milyen plusz költségekre számíthatsz?

//

Ha IKEA konyha után keresel biztos észrevetted már, hogy az IKEA nem igazán hozza nyilvánosságra egy teljes konyhabútor pontos árát. Ez egy nagy kérdőjelet jelenthet számodra, amikor megpróbálod összehasonlítani a konyhabútor árakat, ráadásul a plusz költségekkel sincs mindenki tisztában.

Nem számít a kedvenc stílusod vagy ízlésed, az IKEA konyhák a legjobbak közé tartoznak a költségbarát konyhafelújításhoz. A konyháik a jó minőség alapértékeit tükrözik alacsony áron, ami sok szűkös költségvetéssel rendelkező vásárló számára jelent jó hírt, de amikor az IKEA konyha költségeiről van szó, ez megakadályozza a gyors, megalapozott döntés meghozatalát.

Ha egy kis inspirációra vágysz, hogy felpezsdítsd a kreativitásodat, nézd meg ezeket a csodálatos konyhabővítési ötleteket! Van tehát néhány fontos dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor az IKEA-konyha költségeit fontolgatod és ezeket alább soroljuk fel.

Mennyibe kerül egy IKEA konyha? Íme néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni

1. Ne feledd, hogy a konyhabútor darabok csomagolásban érkeznek, ezért az IKEA konyhabútor összeszerelését külön kell fizetned.

Mint minden IKEA bútor termék, ezek is lapraszerelt bútorok. Tehát a kész konyhabútoroktól eltérően az IKEA konyhád is összeszerelést és esetleg beépítést is igényel. Ez két dolgot jelenthet és ez teljesen attól függ, hogy mennyire vagy otthon a barkácsolásban:

  • Összeszereled és beépíted a konyhát a meglévő képességeiddel.  
  • Megkeresel egy bútorszerelő szakembert, aki profin és gond nélkül, de ami a legfontosabb, hogy sokkal rövidebb idő alatt végrehajtja a feladatot, bármilyen sérülés vagy kár nélkül.

2. Minden egyes IKEA bútordarab és alkatrész külön-külön árazható, ezért először meg kell tervezni azt.

Azért olyan nehéz irányárat kapni egy IKEA-konyhára, mert minden egyes darab vagy alkatrész, legyen az kicsi vagy nagy, egyedi árazással van. Ez azt jelenti, hogy a végösszeg nagyon eltérő lehet a kiválasztott darabok függvényében.

Például az evőeszköz tartók 9.900 Ft-tól kezdődnek, a fiókelőlapok 5.500 Ft-tól, egy szabványos méretű, polcokkal ellátott faliszekrény pedig 21.500 Ft-tól, de nehéz ezeket a kis számokat tényleges végösszeggé számítani, amíg nem készült el a konyhád pontos tervrajza.

Tehát nem csak a METOD konyha alapegység minden egyes eleméért kell fizetned, hanem az elülső stílushoz választott dizájnválasztékért is.

Azt se feledd, hogy a nagy költségeket a készülékek és az olyan dolgok, mint a mosdókagylók és csapok hozzáadása jelenti. Bármilyen eltérő alap- vagy felső egység, amelybe készüléket vagy integrált tárolórendszert építenek be, megnöveli az árat. Végső soron ez teljesen rajtad és a konyhai igényeiden múlik.

3. Kérjen segítséget a tervezéshez és az IKEA-konyha árairól.

Az IKEA azok számára is biztosít segítséget, akik teljes-körűen szeretnék elérni ezt a lehetőséget. Szakértőik segítséget nyújtanak az egyénre kialakított konyhaberendezés kialakításában, úgy, hogy az neked a legjobban megfeleljen.

A szolgáltatás az IKEA Family tagoknak ingyenes, azonban a tagsággal nem rendelkezők 10.000 Ft-ot kell fizetniük.

A szolgáltatás tartalmaz egy 90 perces tanácsadást, előre foglalt időpontban, online vagy az áruházban. Ezen felül az IKEA tervezőprogramjában elkészített konyhai egység 3D-s tervét és egy árkalkulációt, plusz egy bevásárlólistát is.

A konyha tervezése kifizetődő, de biztosan nem könnyű feladat. Ha tehát azon tűnődsz, hogyan tervezz meg egy konyhát és milyen plusz költségekkel jár, ez az útmutató a segítségedre lehet.

Amikor több tízezer forintot fektetsz egy konyhaprojektbe és hetekig (vagy akár hónapokig) tartó zavart okoz a tervezés, a beszerzés és a beszerelés, az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy megbánd, ezért fordulj mindig a megfelelő szakemberhez, legyen szó a tervezésről vagy akár az IKEA konyhabútor összeszerelésről.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
87 vélemény:
Katalin Zana
Katalin Zana
2024-02-15
Gyorsan jött, precíz és szép munkát végzett Sándor, köszönjük!
Annamária Hovanyecz
Annamária Hovanyecz
2024-02-04
Gyors, megbízható, precíz munkavégzés. Ajánlom mindenkinek!
Attila Varga
Attila Varga
2024-02-03
Pontos, remek szakemberek, csak ajnlani tudom.
Gábor Tóth
Gábor Tóth
2024-02-03
Gyors, pontos, precíz, megbízható :)
Zoltánnè Folinek
Zoltánnè Folinek
2024-01-12
Megbízható , minőségi munkát végző, cég, elfogadható árakkal. Jó szívvel ajánlom mindenkinek .
Norbert Engel
Norbert Engel
2024-01-10
Telefonon egyeztettünk időpontot, percre pontosan érkeztek a megbeszélt napon. Gyors kipakolás után nekikezdtek a munkának. Precíz, gyors, alapos munkát végeztek, idő közben felmerülő problémákat vagy változtatásokat rugalmasan kezelték, így egy nap alatt össze is rakták a konyhát ! Köszönöm szépen a munkát nekik, másnak is szívből ajánlom Őket !
Maria Balazsi
Maria Balazsi
2024-01-09
Köszönöm a tökéletes munkát és hogy még a karácsonyelõtti csúcsforgalomban is bepréselték az én spontán rendelésemet.
Erika Nagyváradiné Tordai
Erika Nagyváradiné Tordai
2024-01-09
Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával! Megbízható, precíz, gondos munka.
Szilvia Horváth
Szilvia Horváth
2023-12-31
Pontos, precíz munkát végzett Sándor, 7 órát dolgozott nálam megállás nélkül. Az előre megbeszélt szekrénysoron kívül még egy komódot is összeszerelt. Kedves, megbízható, barátságos, munkájára igényes ember, jó szívvel ajánlom mindenkinek!