Mennyibe kerül valójában egy IKEA konyha és milyen plusz költségekre számíthatsz?

//

Ha IKEA konyha után keresel biztos észrevetted már, hogy az IKEA nem igazán hozza nyilvánosságra egy teljes konyhabútor pontos árát. Ez egy nagy kérdőjelet jelenthet számodra, amikor megpróbálod összehasonlítani a konyhabútor árakat, ráadásul a plusz költségekkel sincs mindenki tisztában.

Nem számít a kedvenc stílusod vagy ízlésed, az IKEA konyhák a legjobbak közé tartoznak a költségbarát konyhafelújításhoz. A konyháik a jó minőség alapértékeit tükrözik alacsony áron, ami sok szűkös költségvetéssel rendelkező vásárló számára jelent jó hírt, de amikor az IKEA konyha költségeiről van szó, ez megakadályozza a gyors, megalapozott döntés meghozatalát.

Ha egy kis inspirációra vágysz, hogy felpezsdítsd a kreativitásodat, nézd meg ezeket a csodálatos konyhabővítési ötleteket! Van tehát néhány fontos dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor az IKEA-konyha költségeit fontolgatod és ezeket alább soroljuk fel.

Mennyibe kerül egy IKEA konyha? Íme néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni

1. Ne feledd, hogy a konyhabútor darabok csomagolásban érkeznek, ezért az IKEA konyhabútor összeszerelését külön kell fizetned.

Mint minden IKEA bútor termék, ezek is lapraszerelt bútorok. Tehát a kész konyhabútoroktól eltérően az IKEA konyhád is összeszerelést és esetleg beépítést is igényel. Ez két dolgot jelenthet és ez teljesen attól függ, hogy mennyire vagy otthon a barkácsolásban:

  • Összeszereled és beépíted a konyhát a meglévő képességeiddel.  
  • Megkeresel egy bútorszerelő szakembert, aki profin és gond nélkül, de ami a legfontosabb, hogy sokkal rövidebb idő alatt végrehajtja a feladatot, bármilyen sérülés vagy kár nélkül.

2. Minden egyes IKEA bútordarab és alkatrész külön-külön árazható, ezért először meg kell tervezni azt.

Azért olyan nehéz irányárat kapni egy IKEA-konyhára, mert minden egyes darab vagy alkatrész, legyen az kicsi vagy nagy, egyedi árazással van. Ez azt jelenti, hogy a végösszeg nagyon eltérő lehet a kiválasztott darabok függvényében.

Például az evőeszköz tartók 9.900 Ft-tól kezdődnek, a fiókelőlapok 5.500 Ft-tól, egy szabványos méretű, polcokkal ellátott faliszekrény pedig 21.500 Ft-tól, de nehéz ezeket a kis számokat tényleges végösszeggé számítani, amíg nem készült el a konyhád pontos tervrajza.

Tehát nem csak a METOD konyha alapegység minden egyes eleméért kell fizetned, hanem az elülső stílushoz választott dizájnválasztékért is.

Azt se feledd, hogy a nagy költségeket a készülékek és az olyan dolgok, mint a mosdókagylók és csapok hozzáadása jelenti. Bármilyen eltérő alap- vagy felső egység, amelybe készüléket vagy integrált tárolórendszert építenek be, megnöveli az árat. Végső soron ez teljesen rajtad és a konyhai igényeiden múlik.

3. Kérjen segítséget a tervezéshez és az IKEA-konyha árairól.

Az IKEA azok számára is biztosít segítséget, akik teljes-körűen szeretnék elérni ezt a lehetőséget. Szakértőik segítséget nyújtanak az egyénre kialakított konyhaberendezés kialakításában, úgy, hogy az neked a legjobban megfeleljen.

A szolgáltatás az IKEA Family tagoknak ingyenes, azonban a tagsággal nem rendelkezők 10.000 Ft-ot kell fizetniük.

A szolgáltatás tartalmaz egy 90 perces tanácsadást, előre foglalt időpontban, online vagy az áruházban. Ezen felül az IKEA tervezőprogramjában elkészített konyhai egység 3D-s tervét és egy árkalkulációt, plusz egy bevásárlólistát is.

A konyha tervezése kifizetődő, de biztosan nem könnyű feladat. Ha tehát azon tűnődsz, hogyan tervezz meg egy konyhát és milyen plusz költségekkel jár, ez az útmutató a segítségedre lehet.

Amikor több tízezer forintot fektetsz egy konyhaprojektbe és hetekig (vagy akár hónapokig) tartó zavart okoz a tervezés, a beszerzés és a beszerelés, az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy megbánd, ezért fordulj mindig a megfelelő szakemberhez, legyen szó a tervezésről vagy akár az IKEA konyhabútor összeszerelésről.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
71 vélemény:
Agi kedvenc
Agi kedvenc
2023-08-22
Nagyon udvarias profin dolgozó szakemberek. Nincs meglepetés, minden előzetesen egyeztetett munkára felkészültek. Helyszínen még kiderült pár apróbb munka, azt is megcsinálták külön megjegyzés nélkül. Hozzáértők, profik, gyorsak. Szívből tudom ajánlani mindenkinek.
Erzsébet Olasz
Erzsébet Olasz
2023-08-20
Gyors és korrekt árajánlat, 1 héten belüli időpont, pontos érkezés és megérkezéstől folyamatos munka végzés. Csak ajánlani tudom őket jó szívvel.
Kiss Ágnes
Kiss Ágnes
2023-08-20
Korrekt áron, gyorsan, precízen dolgoztak. Nálam IKEA bútorokat szereltek össze. Legközelebb is ezt acéget fogom felkérni hasonló munkára.
Fekésházi Krisztina
Fekésházi Krisztina
2023-08-01
Sándort hétvégén kerestem email ben, amire készségesen válaszolt. Profi gépekkel érkeztek, a bútorokat gyorsan összeszerelték, jó szívvel ajánlom őket másoknak is!
Clara Bal
Clara Bal
2023-07-31
Rovid idon belul adtak idopontot, pontosan erkeztek. Ketto szemely nagyon precizen 1 ora alatt osszeallitott egy 3 ajtos gardrobszekrenyt. Nagyon ajanlom oket mindekinek.
György Nagy
György Nagy
2023-06-19
Csak ajánlani tudom: szakmailag és emberileg is kiválóak.
Zoltan Gutmann
Zoltan Gutmann
2023-06-16
Gyors profi munka.Szakszerű precíz munkavègzès.Ajánlom.