Mennyibe kerül valójában egy IKEA konyha és milyen plusz költségekre számíthatsz?

//

Ha IKEA konyha után keresel biztos észrevetted már, hogy az IKEA nem igazán hozza nyilvánosságra egy teljes konyhabútor pontos árát. Ez egy nagy kérdőjelet jelenthet számodra, amikor megpróbálod összehasonlítani a konyhabútor árakat, ráadásul a plusz költségekkel sincs mindenki tisztában.

Nem számít a kedvenc stílusod vagy ízlésed, az IKEA konyhák a legjobbak közé tartoznak a költségbarát konyhafelújításhoz. A konyháik a jó minőség alapértékeit tükrözik alacsony áron, ami sok szűkös költségvetéssel rendelkező vásárló számára jelent jó hírt, de amikor az IKEA konyha költségeiről van szó, ez megakadályozza a gyors, megalapozott döntés meghozatalát.

Ha egy kis inspirációra vágysz, hogy felpezsdítsd a kreativitásodat, nézd meg ezeket a csodálatos konyhabővítési ötleteket! Van tehát néhány fontos dolog, amit érdemes szem előtt tartani, amikor az IKEA-konyha költségeit fontolgatod és ezeket alább soroljuk fel.

Mennyibe kerül egy IKEA konyha? Íme néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni

1. Ne feledd, hogy a konyhabútor darabok csomagolásban érkeznek, ezért az IKEA konyhabútor összeszerelését külön kell fizetned.

Mint minden IKEA bútor termék, ezek is lapraszerelt bútorok. Tehát a kész konyhabútoroktól eltérően az IKEA konyhád is összeszerelést és esetleg beépítést is igényel. Ez két dolgot jelenthet és ez teljesen attól függ, hogy mennyire vagy otthon a barkácsolásban:

  • Összeszereled és beépíted a konyhát a meglévő képességeiddel.  
  • Megkeresel egy bútorszerelő szakembert, aki profin és gond nélkül, de ami a legfontosabb, hogy sokkal rövidebb idő alatt végrehajtja a feladatot, bármilyen sérülés vagy kár nélkül.

2. Minden egyes IKEA bútordarab és alkatrész külön-külön árazható, ezért először meg kell tervezni azt.

Azért olyan nehéz irányárat kapni egy IKEA-konyhára, mert minden egyes darab vagy alkatrész, legyen az kicsi vagy nagy, egyedi árazással van. Ez azt jelenti, hogy a végösszeg nagyon eltérő lehet a kiválasztott darabok függvényében.

Például az evőeszköz tartók 9.900 Ft-tól kezdődnek, a fiókelőlapok 5.500 Ft-tól, egy szabványos méretű, polcokkal ellátott faliszekrény pedig 21.500 Ft-tól, de nehéz ezeket a kis számokat tényleges végösszeggé számítani, amíg nem készült el a konyhád pontos tervrajza.

Tehát nem csak a METOD konyha alapegység minden egyes eleméért kell fizetned, hanem az elülső stílushoz választott dizájnválasztékért is.

Azt se feledd, hogy a nagy költségeket a készülékek és az olyan dolgok, mint a mosdókagylók és csapok hozzáadása jelenti. Bármilyen eltérő alap- vagy felső egység, amelybe készüléket vagy integrált tárolórendszert építenek be, megnöveli az árat. Végső soron ez teljesen rajtad és a konyhai igényeiden múlik.

3. Kérjen segítséget a tervezéshez és az IKEA-konyha árairól.

Az IKEA azok számára is biztosít segítséget, akik teljes-körűen szeretnék elérni ezt a lehetőséget. Szakértőik segítséget nyújtanak az egyénre kialakított konyhaberendezés kialakításában, úgy, hogy az neked a legjobban megfeleljen.

A szolgáltatás az IKEA Family tagoknak ingyenes, azonban a tagsággal nem rendelkezők 10.000 Ft-ot kell fizetniük.

A szolgáltatás tartalmaz egy 90 perces tanácsadást, előre foglalt időpontban, online vagy az áruházban. Ezen felül az IKEA tervezőprogramjában elkészített konyhai egység 3D-s tervét és egy árkalkulációt, plusz egy bevásárlólistát is.

A konyha tervezése kifizetődő, de biztosan nem könnyű feladat. Ha tehát azon tűnődsz, hogyan tervezz meg egy konyhát és milyen plusz költségekkel jár, ez az útmutató a segítségedre lehet.

Amikor több tízezer forintot fektetsz egy konyhaprojektbe és hetekig (vagy akár hónapokig) tartó zavart okoz a tervezés, a beszerzés és a beszerelés, az utolsó dolog, amit szeretnél, hogy megbánd, ezért fordulj mindig a megfelelő szakemberhez, legyen szó a tervezésről vagy akár az IKEA konyhabútor összeszerelésről.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.