Mit kell tudni a lapraszerelt bútorokról? Kik válasszák és mikor?

//

Mintegy 50 évvel ezelőtti piaci megjelenése óta a házilag összeszerelhető bútorok rendkívüli népszerűségre tettek szert. Mára az otthonokban és az irodákban túlnyomó többségben ilyen jellegű szekrényeket, polcokat és asztalokat találunk, noha a lapraszerelt bútor összeszerelése sok esetben némi rutint és szaktudást is megkövetel.

Mi az a lapraszerelt bútor?

A szerelésre előkészített, különálló elemekként házi összeállításra gyártott termékeket lapraszerelt bútornak nevezzük. Ezek jórészt egy vagy több kartondobozba csomagolt alkotóelemek és kiegészítők, amelyeket egy bútorösszeszerelési útmutató alapján szükséges saját kezűleg összeállítanunk.

Aki az ilyen típusú bútor vásárlása mellett dönt, annak a rengeteg előny mellett bizony némi hátránnyal is számolnia kell. Az alábbiakban sorba vesszük, hogy mi szól a lapraszerelt bútor vásárlása mellett és ellene, illetve ejtünk néhány szót arról is, hogy kinek éri meg az effajta bútor beszerzése.

A lapraszerelt bútor előnyei

Megfizethetőség: Szüleink, nagyszüleink idejében a bútorok szinte befektetésnek számítottak, így az ő korukban készült állványok, szekrények és asztalok képesek voltak akár több generációt is kiszolgálni. Ennek megfelelően rendkívül jó minőségű és időtálló keményfából készültek, aminek köszönhetően az áruk is gyakorta csillagászati volt.

A mai modern otthonok már nem követelik meg ezt a fajta gondolkodást, így a bútorok is elérhetőbbek, megfizethetőbbek lettek. A lapraszerelt bútor összeszerelése emellett nem igényli a régi korok mesterembereinek precizitását, míves munkáját.

Könnyű szállítás: A következő érv a lapraszerelt bútor választása mellett, az a kevésbé bonyolult és olcsóbb házhoz szállítás. A termékek túlnyomó többségéhez elegendő egy nagyobb személyautó, esetleg egy mikrobusz. Csak gondolj bele, hogy nagyszüleink bútorainak szállításához mekkora teherautó kellett volna annak idején.

Színválaszték: A legtöbb lapraszerelt bútor elérhető több színben is, így nagyobb eséllyel választhatsz olyan terméket, ami harmonizál az otthonoddal, illetve a személyes ízléseddel.

A lapra szerelt bútor hátrányai

Idő és fáradozás: A bútorszerelés sok esetben időigényes és fáradságos munka, ráadásul nem is mindenki számára testhezálló elfoglaltság. Egy felmérés szerint a bútor összeszerelés két gyakori panasza a nehezen követhető útmutatókon történő eligazodás és a munka végével megmaradó csavarok és szegek.

Nem megfelelő végeredmény: Jellemző probléma, hogy a kész munka nem felel meg az elvárásoknak, ami a rosszul záródó fiókokban vagy ajtókban, ferde polcokban, nem passzoló elemekben testesül meg. Az ilyen problémák előfordulásakor gyakran ismét darabjaira kell szedni a bútort, és újra összerakni.

Egyediség hiánya: Annak ellenére, hogy a lapraszerelt bútorok rengeteg színben és méretben elérhetők, azért mégis tömeggyártott termékekről van szó, amelyek nélkülözik az egyediséget. A tervezők a kialakítás során az átlagos otthonokat veszik figyelembe, így elképzelhető, hogy bármennyire is keresed, nem találod az éppen ideális bútort.

Kiknek ajánlott a lapraszerelt bútor?

Aki kedveli az otthoni barkácsolást és szerelést, az vélhetően el fog boldogulni a lapraszerelt bútorok összeállításával is. Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy az ilyen fajta bútorok készre szerelésében is akadhatnak nehézségi fokozatok, illetve a nagyobb elemek miatt előfordulhat, hogy elkél a segítő kéz a munkálatok során.

Szólj hozzá!


Nézd meg, hogyan értékelték az ügyfeleink a szolgáltatást:

KIVÁLÓ
98 vélemény:
Ilona Őszi
Ilona Őszi
2024-05-01
Nevükhöz híven gyorsan és pontosan dolgoznak, azonkívül együttműködőek és készségesen segítőkészek is.
Alexandra Szily
Alexandra Szily
2024-04-18
Gyors és precíz munkavégzés, kiváló kommunikáció. Ajánlom!
Anita Polgar
Anita Polgar
2024-04-04
Ikea bútorokat szereltek nálam Pető Sándor és kollegája! Gyorsan, szakszerűen, precizen dolgoztak! Megbízható szolgáltatás és nagyon korrekt áron , gyorsan válaszolnak a megkeresésre! Szívből ajánlom bárkinek!
Tamás Csuzda
Tamás Csuzda
2024-04-04
Korrekt, pontos volt a szakember. Minőségi munkát kaptam tőle, teljesen elégedett vagyok a munkával, csak ajánlani tudom másnak is.
Vencel Dögei
Vencel Dögei
2024-03-30
Miután voltak nálam Smastad szekrénysort összeállítani és polcot falra rögzíteni csak egy dolgot bántam meg: azt, hogy korábban nem őket hívtam, ikeás összeállításra. Gyorsan, szépen dolgoztak, és úgy gondolom, hogy jó áron.
Oliver Spiriev
Oliver Spiriev
2024-03-27
Sándorék munkájával maximálisan elégett vagyok. Profi, precíz és lelkiismeretes munkát végeztek, korrekt áron és kifogástalan minőségben. Bizalommal fogom őket keresni a jövőben is, ajánlani ismerőseim körében, és most itt is :)
Imre Kaposi
Imre Kaposi
2024-03-27
Korrekt, gyors munkavégzés! Ajánlom!
Klau Vajda
Klau Vajda
2024-03-22
Emailen gyorsan, flottul, kedvesen és részletesen zajlott az egyeztetés, majd a megbeszélt időpontban szuper gyorsaságban történt az összeszerelés. :) Minden bútor (ágy, ágyneműtartó, asztal, forgószékek) tökéletesen, precízen került összeszerelve átadásra. Csak ajánlani tudom Sándort és csapatát!
Márta Fekete
Márta Fekete
2024-02-26
Köszönöm a gyors, szakszerű, precíz szerelést.
Nikolett Balogh
Nikolett Balogh
2024-02-21
A sok pozitív visszajelzés hatására vettem igénybe a cég szolgáltatását, és nem kellett csalódnom, minden rendben és gördülékenyen ment: udvariasság, gyors és precíz munkavégzés. Csak ajánlani tudom mindenkinek.